Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΑποψη - Δ. Γάκης: Οι λόγοι απεργίας των υπαλλήλων της ΥΠΑ

Αποψη – Δ. Γάκης: Οι λόγοι απεργίας των υπαλλήλων της ΥΠΑ

|

 24ωρη Απεργία για την Ασφάλεια των πτήσεων σε όλα τα Αεροδρόμια στις 15 Οκτωβρίου – Τι αναφέρει ο Δημήτρης Γάκης,  Αν. Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών Υπαλλήλων Υ.Π.Α.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας  με 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου  συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και  ζητούν την απόσυρση του  νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) το οποίο καταργεί τις Κρατικές Αεροπορικές Αρχές (  Γραφεία Αερολιμενικού Ελέγχου ) και τον κρατικό έλεγχο, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και προωθεί την ιδιωτικοποίηση του έλεγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας  μετατρέποντας τον σε Ν.Π.Δ.Δ.  .

Τόσο οι  Κρατικές Αεροπορικές Αρχές (  Γραφεία Αερολιμενικού Ελέγχου ) όσο και ο εθνικός  έλεγχος της  εναέριας κυκλοφορίας της χώρας  μας αποτελούν βασικούς πυλώνες της Εθνικής Άμυνας της πατρίδας μας και δεν μπορούν  να καταργούνται ούτε να σχεδιάζεται  η ιδιωτικοποίηση τους . Τα ελληνικά αεροδρόμια δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν  σε τυχόν έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να ανακύψουν σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα και κινδυνεύει η Εθνική άμυνα της πατρίδας μας σε μια χρονική περίοδο που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Αρκεί να φανταστούμε  πόσο επικίνδυνα  θα  ήταν τα λιμάνια  της χώρας  μας αν υπάρξει  κατάργηση του Λιμενικού Σώματος.  Ανάλογα η κατάργηση των  Κρατικών Αεροπορικών Αρχών (  Γραφεία Αερολιμενικού Ελέγχου ) στα αεροδρόμια   θα επηρεάσει άμεσα την ασφάλεια των πτήσεων και την ασφάλεια  των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών κάνοντας τα αεροδρόμια  μας ανασφαλή .  

Η μετατροπή της ΥΠΑ σε Ν.Π.Δ.Δ. σημαίνει ότι  θα χάνει το ταμείο του κράτος έσοδα  από 180 εως 280 εκατομμύρια  ευρώ κάθε  χρόνο μειώνοντας τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και θα χρειαστούν νέοι φόροι για να αντισταθμιστούν.

Μέχρι τώρα οι κατά τόπους Κρατικές Αεροπορικές Αρχές ( Αθήνας Σαντορίνης, Μυκόνου, Σύρου Πάρου ,Νάξου, Μίλου   κ.λ.π.) δέχονται πληθώρα καταγγελιών από επιβάτες-καταναλωτές σχετικά με άρνηση επιβίβασης, ματαίωση ή μεγάλη καθυστέρηση πτήσης, διερευνούν κάθε καταγγελία ατομικά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκδίδουν πόρισμα, βεβαιώνοντας συχνά παραβάσεις σε βάρος των αερομεταφορέων. χορηγούν άμεσα  και επιτόπου βεβαιώσεις ματαίωσης ή καθυστέρησης της πτήσης και φροντίζουν άμεσα για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων επιβατών (π.χ. υποχρεώνει την εταιρεία στην άμεση παροχή γεύματος κ.λπ.).  Όλα αυτά όμως θα αποτελούν παρελθόν !

Ο καταναλωτής στα αεροδρόμια, δεν θα μπορεί να απευθύνεται στην  Κρατική Αεροπορική Αρχή (  Γραφείο Αερολιμενικού Ελέγχου ) του αερολιμένα για την προστασία των δικαιωμάτων του, αφού οι Αεροπορικές Αρχές των αεροδρομίων καταργούνται!

Σύμφωνα με το άρθρο 30 του νομοσχέδιου η νέα ολιγομελής και Αθηνοκεντρική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας)  θα δέχεται καταγγελίες από τους επιβάτες-καταναλωτές, για τις οποίες θα μπορεί κατόπιν αξιολόγησης της βαρύτητας εκάστης καταγγελίας να απαντήσει εντός τριών μηνών.  Η προθεσμία δε αυτή μπορεί να παραταθεί για άλλους τρεις (3) μήνες !

Φανταστείτε δηλαδή να ματαιωθεί η πτήση του  στον Αερολιμένα της Σαντορίνης  και ο επιβάτης να μην μπορεί να ζητήσει επί τόπου συνδρομή για τα νόμιμα δικαιώματά του από καμία αρμόδια Κρατική Αεροπορική Αρχή, να πρέπει να υποβάλει καταγγελία στην Αθήνα και να περιμένει έξι ολόκληρους μήνες για το αυτονόητο δικαίωμα για αποζημίωση.

Ο Αν. Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών Υπαλλήλων Υ.Π.Α.

Αν. Αερολιμενάρχης Θήρας

Γάκης Δημήτρης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Άνδρου, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για το Γαύριο

Σημαντικό βήμα για τις υποδομές του νησιού με την ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην Κωμιακή χτυπά ξανά η μπάλα για τον Δημήτρη Κεραμιώτη

Σάββατο 9 Αυγούστου, οι παλαίμαχοι της Κορωνίδος και οι επίλεκτοι του χωριού τιμούν στο γήπεδο της Κωμιακής τη μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες.

Σώστε τις παραλίες της Νάξου: 34η συνέλευση την Πέμπτη στο Βίντσι – Στο επίκεντρο μνημεία, περιβάλλον και προστασία

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες για συμμετοχή – Συζήτηση δράσεων, ενημέρωση του κοινού και συμβολική παρέμβαση στην Πορτάρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Κυκλάδες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, σε Νάξο και Άνδρο

Η Πολιτική Προστασία σε αυξημένη ετοιμότητα – Ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε δασικές περιοχές από τις 14:00 έως τις 06:00

Θέρινο Θέατρο Σκιών – Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στα χωριά της Νάξου!

Θέρινο Θέατρο Σκιών στη Νάξο: Ο Καραγκιόζης του Πάνου Χατζηαναγνώστου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις σε Σαγκρί, Φιλώτι, Απείρανθο και Τρίποδες – Είσοδος ελεύθερη.

GReco Islands: 1,5 εκατ. ευρώ για πράσινη μετάβαση σε 39 μικρά νησιά

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, οι Δήμοι μικρών νησιών εκπονούν Τοπικά Σχέδια Δράσης για την ενεργειακή μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ενημέρωση – Υπουργείο Πολιτισμού: «Προσωρινή η περίφραξη της Πορτάρας»

Μετά τις αντιδράσεις, το ΥΠΠΟ διευκρινίζει ότι η εργοταξιακή περίφραξη θα απομακρυνθεί μόλις εφαρμοστεί η μόνιμη διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου

Plastic Free Greece στην Τήνο: Σχεδόν 400 κιλά απορριμμάτων λιγότερα σε θάλασσες και ακτές

Εθελοντές, δύτες και τοπικοί φορείς ένωσαν δυνάμεις σε παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς στο νησί

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Στη Νάξο ο «χρυσός» προπονητής της Εθνικής πόλο γυναικών Χάρης Παυλίδης

Ο αρχιτέκτονας της κορυφής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στο νησί της Αριάδνης

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού