Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΣέριφος - Δήμος: "Τι μας απάντησαν οι βρετανοί, δικαιωθήκαμε για τη στάση...

Σέριφος – Δήμος: “Τι μας απάντησαν οι βρετανοί, δικαιωθήκαμε για τη στάση μας”

|

Η απάντηση του υπουργού Μεταφορών της Αγγλίας και η άρση της καραντίνας για τη Σέριφο

Ξημερώματα Σαββάτο 10 Οκτωβρίου και έναν μήνα μετά την απίστευτη κίνηση των Βρετανών, η Σέριφος μπορεί να αναπνεύσει. Τι εννοούμε; Οτι πολύ απλά – όπως είχαμε αναφέρει – στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης επέστρεψαν πέντε ελληνικά νησιά, τα οποία είχαν προστεθεί στη λίστα των περιοχών οι αφίξεις από τις οποίες χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στην Αγγλία.

Πρόκειται για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα όποιος ταξιδεύει προς την Αγγλία από αυτά τα νησιά δε θα χρειάζεται πλέον να μπαίνει σε απομόνωση.  

Κίνηση των βρετανών (στις 7 Σεπτεμβρίου) που είχε λειτουργήσει ως …χαστούκι για τον τουρισμό στα νησιά αυτά…  Εκτός λίστας «ταξιδιωτικών διαδρόμων» της Αγγλίας παραμένουν η Κρήτη και η Μύκονος, δηλαδή παραμένει η υποχρέωση καραντίνας για τις αφίξεις από εκεί.

Ας δούμε όμως πως αντέδρασε ο Δήμος Σερίφου…

Ελαβε τη Τετάρτη (07/10) επιστολή από τον Υπουργό Μεταφορών της Αγγλίας Mr. Robert Courts, ως απάντηση στην επιστολή που είχε σταλεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Στέλιο Λιβάνιο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αγγλίας ότι θέτει την Σέριφο και έξι ακόμα νησιά εκτός της Travel Corridor List και υποχρέωνε τους Βρετανούς Τουρίστες που επιστρέφουν από αυτά τα νησιά σε 14ημερη καραντίνα.


 

Στην επιστολή του ο κ. Λιβάνιος, απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Grant Shaaps, είχε εκφράσει την έκπληξη του Δήμου Σερίφου για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε και η Σέριφος στα νησιά που τέθηκαν εκτός της Corridor List, δεδομένου ότι η Σέριφος είναι ένα νησί το οποίο αφενός δεν έχει αεροδρόμιο και συνεπώς δε δύναται να υπάρχουν πτήσεις από/προς τη Μ. Βρετανία και αφετέρου το ποσοστό των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται τη Σέριφο, δεν ξεπερνά το 5% με 7%, επί του συνόλου των τουριστών που έρχονται απ’ το εξωτερικό συνεπώς είναι απορίας άξιο, το ποσοστό της αντιπροσώπευσης που δύναται να είχαν τα άτομα αυτά, σε κάποιο δείγμα, για να επηρεάσει σε τόσο σημαντικό βαθμό την απόφαση της κυβέρνησης της Αγγλίας. 

Στις 07 Οκτωβρίου, ήρθε η απάντηση από τον Υπουργό Μεταφορών Mr. Rover Courts, όπου θέτει σε ένα γενικότερο πλαίσιο την απόφαση χωρίς να υπάρχει η απάντηση στο καίριο ερώτημα το γιατί επιλέχθηκε η Σέριφος. Μία μέρα μετά όμως, στις 08 Οκτωβρίου, η Αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Σέριφος επιστρέφει ξανά στην Travel Corridor List και πλέον όσοι επιστρέφουν απ’ το νησί, δεν θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, σε σχόλιο του ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Ρεβίνθης ανέφερε: «Επιδείξαμε άμεσα αντανακλαστικά, θέσαμε τα επιχειρήματα και εν τέλει αίρεται η παράλογη απόφαση της Αγγλικής κυβέρνησης» ενώ ο κ.Λιβάνιος επισήμανε ότι «Αποτελεί για εμάς μία δικαίωση το γεγονός ότι δεν διστάσαμε να απευθυνθούμε άμεσα στην Αγγλική κυβέρνηση και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Δείτε σε pdf τα σχετικά έγγραφα επικοινωνίας ανάμεσα στο Δήμο Σερίφου και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΕΠΙΕΘ: Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς

Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς: η ΠΕΠΙΕΘ και ο Γιώργος Βάλλης στο πλευρό του Συλλόγου ΔΑΜΑΡΙΣ

«Χωρίς Πυξίδα»: Μια νέα ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 ταξιδεύει από 2 Αυγούστου στο Αιγαίο

Η Πηνελόπη Πλάκα και ο Γιάννης Φραγκίσκος εξερευνούν τα νησιά του Αιγαίου μέσα από μια μοναδική εκπομπή με συναίσθημα, αυθεντικότητα και χιούμορ. Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί με Αμοργό

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Καύσωνας Ιουλίου 2025: 13 ημέρες «πύρινης» δοκιμασίας σε όλη τη χώρα

Η πιο θερμή ημέρα η 25η Ιουλίου – Στους 45,8 °C η κορυφή της θερμοκρασίας – Αστικά κέντρα στο «κόκκινο» ακόμη και τις νύχτες

Πράσινα Σημεία στην Πάρο: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο

Ο Δήμος Πάρου επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με δύο σύγχρονα Πράσινα Σημεία σε Νάουσα και Παροικία – «Στόχος μας μια Πάρος πρότυπο κυκλικής οικονομίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Κ. Μπιζάς

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην Τήνο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσία του Δημάρχου Τήνου – Έκκληση για άμεσες λύσεις εν μέσω καύσωνα και τουριστικής αιχμής

Κατ. Μονογυιού: Παρέμβαση για τις φωτιζόμενες διαφημίσεις στο Αεροδρόμιο Μυκόνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαπιστώνει ότι δεν έχει δοθεί έγκριση για τις εγκατεστημένες πινακίδες σε προστατευμένη περιοχή – Αναμένονται απαντήσεις και από άλλα Υπουργεία

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Το ANIMASYROS ταξιδεύει και πάλι στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στηρίζει για άλλη μια φορά τον θεσμό που φέρνει το παγκόσμιο animation στα νησιά – Από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου με θέμα "Animated Cosmos"

Βασιλική Σκυλάκη: “Η ΣΑΕΚ Νάξου στοχεύει στην κατάρτιση και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας” (video)

Σημαντικός θεσμός για τη Νάξο και τις Κυκλάδες οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Ο Ματθαίος Γιαννούλης στον Ετήσιο Χορό του Κόρωνου, γλέντι μέχρι το πρωί! (αφίσα)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου προσκαλεί όλο το νησί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά με τον αγαπημένο Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του. (αφίσα - video)

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»