Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΣαντορίνη - Δ.Ε.Υ.Α.Θ.: Κάναμε τη κρίση ... ευκαιρία

Σαντορίνη – Δ.Ε.Υ.Α.Θ.: Κάναμε τη κρίση … ευκαιρία

|

Ενας χρόνος … και ένας μήνας Δ.Ε.Υ.Α.Θήρας – Μήνυμα του Προέδρου Μανόλη Ορφανού σχετικά με τις δράσεις του Οργανισμού

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος … και ένας μήνας από τότε που αναλάβαμε την ευθύνη της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.. Ένας χρόνος … και ένας μήνας από την στιγμή που εγκαταστάθηκε το νέο Δ.Σ. της επιχείρησης του Δήμου και για αυτό αισθανόμαστε υποχρεωμένοι, κυρίως απέναντι στους ανθρώπους  που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, να αναδείξουμε και να απολογηθούμε τι κάναμε μέσα στο διάστημα της δικής μας ευθύνης.

Μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 10/09/2019 μέχρι και σήμερα  καταφέραμε, σε αντίξοες συνθήκες εξαιτίας των περιορισμών του COVID-19,  να δημιουργήσουμε έργα και πράξεις.

Ομολογουμένως ήταν μια χρονιά δύσκολη, η οποία σημαδεύτηκε από μία πρωτόγνωρη κρίση σε πολλαπλά  επίπεδα, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν τα έσοδα της Δημοτικής Επιχείρησης και αυτό είχε αντίκτυπο στον κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να αποτελεί η Δ.Ε.Υ.Α.Θ., όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται τα νέα μέλη του Δ.Σ..

Αναμφίβολα, ο χρόνος που πέρασε υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες δοκίμασε τα αντανακλαστικά όλων μας.  Μας έκαναν πιο δυνατούς, πιο γρήγορους και ευέλικτους στη δουλειά μας. Η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπήρχε και γι’ αυτό αφοσιωθήκαμε εξ ολοκλήρου στους στόχους και το έργο μας.

Με πνεύμα συνεργασίας, αστείρευτης διάθεσης και σκληρής δουλειάς, καταφέραμε να αναδείξουμε το ρόλο της Επιχείρησης προς το γενικό συμφέρον  όλων των συμπολιτών μας ανεξαιρέτως.

Από την πρώτη στιγμή, εκτιμήσαμε τα δεδομένα για να δρομολογήσουμε τις δράσεις μας. Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. είχε μια σπουδαία παρακαταθήκη,  μελέτες και έργα που είχαν σχεδιαστεί από τις προηγούμενες διοικήσεις και βρίσκονταν σε εξέλιξη και κυρίως τους ανθρώπους της, το προσωπικό της επιχείρησης, που χρόνια τώρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαρκή βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι προκλήσεις, βέβαια, ήταν ακόμη μεγαλύτερες, συσσωρευμένα χρέη από τα προηγούμενα έτη, ο COVID-19 όπως προαναφέραμε, αλλά και μια ανάπηρη τουριστική σεζόν, που είχε ως αποτέλεσμα κατά πολύ περιορισμένα έσοδα.

Παρόλα αυτά δεν το βάλαμε και δεν το βάζουμε κάτω. Κατορθώσαμε την κρίση να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Επενδύσαμε στη συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων μας, κάτι που δεν ήταν εφικτό τα προηγούμενα χρόνια λόγω των απαιτήσεων της τουριστικής περιόδου. Ελλείψει, όμως, επισκεπτών και χρημάτων το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. εργάστηκε σκληρά για να συντηρήσει κι επί της ουσίας να «αναγεννήσει» όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις.

Έχοντας υπόψη όλα αυτά,  σας ζητούμε να κρίνεται το έργο μας το έναν χρόνο … και ένα μήνα που έχουμε στην ευθύνη των πράξεών μας τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ..


Μανόλης Ορφανός. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζωντανεύει η ξερολιθιά στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Με ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και πεζοπορία, ο Δήμος Κάσου αναδεικνύει μια παραδοσιακή τέχνη που ενώνει παρελθόν και παρόν

Αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμια επεξεργασία ο βιολογικός καθαρισμός Νάξου

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον προχωρά από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επίκεντρο το Λιβάδι.

Νάξος: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου λόγω έργων

Στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Eurovision 2025: Προγνωστικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό

Eurovision 2025: Τι λένε τα προγνωστικά για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό - Ποια η σειρά συμμετοχής (πίνακας)

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Συνάντηση Φόρτωμα – Χριστόπουλου για ένα “έξυπνο” νησιωτικό μέλλον

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Πανναξιακός ΑΟK: Κέρδισε με ψυχή και τα παίζει όλα για όλα στη Νίκαια την Κυριακή

Ο Πανναξιακός με ψυχή και συγκέντρωση έστειλε τη σειρά των τελικών σε 5ο ματς, επικρατώντας του Ιωνικού στη Νάξο με 82-74 – Όλα θα κριθούν στη Νίκαια για την άνοδο στην National League 2

Νάξος: Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου «σέρβιρε» γαλλική παράδοση με… κρέπες!

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Φιλωτίου Νάξου τίμησαν το γαλλικό έθιμο της Chandeleur φτιάχνοντας γλυκές και αλμυρές κρέπες – ένα μάθημα πολιτισμού και νοστιμιάς!

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση