Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑμοργός: Οι συναντήσεις του Δημάρχου με Υπουργούς για θέματα του νησιού

Αμοργός: Οι συναντήσεις του Δημάρχου με Υπουργούς για θέματα του νησιού

|

Μίνι απολογισμός για τις συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος – Τι έγινε στις συναντήσεις αυτές

«Στόχος των επαφών μου κατά την επίσκεψη μου στην Αθήνα ήταν η προώθηση των θεμάτων που απασχολούν την Αμοργό και με την ανάλογη κυβερνητική στήριξη μπορούν να επιλυθούν. Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, οι υπουργοί είχαν πολύ θετική άποψη για τον νησί μας και έδειξαν ότι θέλουν να βοηθήσουν και σε κάθε περίπτωση να συνδράμουν είτε προσωπικά είτε διασυνδέοντας μας με άλλους συναρμόδιους υπουργούς και φορείς, για να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας»

Ποιος το λέει αυτό; Ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος με αφορμή την ολοκλήρωση των επαφών του με έξι κυβερνητικά στελέχη που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των αναγκών του Δήμου Αμοργού. Σε κάποιες συναντήσεις είχε και την αρωγή και άλλων δημάρχων (Ιου και Σαντορίνης) και έχει ενδιαφέρον αυτός ο μίνι απολογισμός δράσεων…

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Αμοργού μέσω της επίσημης ιστοσελίδας

Σειρά επαφών με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για θέματα που αφορούν το νησί είχε τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη παρουσία και της Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου. Η συνάντηση είχε αντικείμενο την  βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την θερινή περίοδο, τα  λιμενικά έργα, τις υποδομές ύδρευσης και τη στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού μαζί με το Δήμαρχο Ίου, συναντήθηκε  με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και συζήτησαν το μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την απλοποίηση διαδικασιών και ψηφιοποίηση υπηρεσιών και τον προγραμματισμό αναβάθμισης της λειτουργίας του ΚΕΠ.

Επιπλέον συμμετείχε σε σύσκεψη υπό  τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση παρουσία των  Δημάρχων Ίου και Σαντορίνης.

Τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς και ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση των υποδομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Αμοργό βρέθηκαν στον επίκεντρο των συναντήσεων του Δημάρχου Λευτέρη Καραΐσκου με την την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως  και τη Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκικα.

Για τις δράσεις ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού  και την  ολοκλήρωση των σχεδιαζόμενων αθλητικών υποδομών ενημέρωσε ο κ. Καραΐσκος τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά, και τον κ. Σταύρο Τσούλο, Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τέλος  ο Δήμαρχος Αμοργού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Ηλία Γιάτσιο για ζητήματα που αφορούν την υποστήριξη του δήμου Αμοργού σε τομείς ευθύνης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει η Εταιρεία.

«Στόχος των επαφών μου κατά την επίσκεψη μου στην Αθήνα ήταν η προώθηση των θεμάτων που απασχολούν την Αμοργό και με την ανάλογη κυβερνητική στήριξη μπορούν να επιλυθούν. Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, οι υπουργοί είχαν πολύ θετική άποψη για τον νησί μας και έδειξαν ότι θέλουν να βοηθήσουν και σε κάθε περίπτωση να συνδράμουν είτε προσωπικά είτε διασυνδέοντας μας με άλλους συναρμόδιους υπουργούς και φορείς, για να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Ξεκινά η μεγάλη επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για την αναβίωση του Ξενία Κύθνου

Με άδεια οικοδομής και σε διαβούλευση η ΜΠΕ, δρομολογείται η ανακαίνιση του ιστορικού συγκροτήματος στα Λουτρά Κύθνου με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2-3 ετών.

Iσχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα – Έγινε αισθητός σε Αττική και Κυκλάδες

Αναστάτωση προκάλεσε η νυχτερινή δόνηση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σοβαρές ζημιές – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι και οι τοπικές αρχές.

Γιατί οι παίκτες επενδύουν σε ακριβές καρέκλες παιχνιδιού;

Εργονομία καρέκλας: Γιατί οι παίκτες ηλεκτρονικών σπορ κάθονται σε θρόνους των 1500 δολαρίων

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.