Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - Νομίκεια 2020: Στον τελικό ΑΟ Θήρας, ΠΑΟ, ο ΠΑΟΝ "κέρδισε"...

Σαντορίνη – Νομίκεια 2020: Στον τελικό ΑΟ Θήρας, ΠΑΟ, ο ΠΑΟΝ “κέρδισε” τη Σάβαρντ

|

Νομίκεια 2020 και στον τελικό οι Παναθηναϊκός (3-2 τον Πανναξιακό ΑΟΝ) και ΑΟ Θήρας (3-0 τον Πορφύρα) – Αμεση ένταξη της Σάβαρντ στα πλάνα του Οικονόμου – Σήμερα οι τελικοί: Πανναξιακός – Πορφύρας (μικρός) και ΑΟ Θήρας – Παναθηναϊκός (μεγάλος)

Η ώρα του τελικού έφτασε στα Νομίκεια 2020… Το απόγευμα στο ΔΑΠΠΟΣ της Σαντορίνης θα έχουμε από τη μία πλευρά την οικοδέσποινα ομάδα του ΑΟ Θήρας και τον φιλόδοξο Παναθηναϊκό ενώ νωρίτερα στον μικρό τελικό θα αναμετρηθούν Πανναξιακός ΑΟΝ και ΑΟ Πορφύρας… Το ευχάριστο για τους προπονητές είναι ότι αμφότερα τα ζευγάρια είναι στους ίδιους ομίλους του πρωταθλήματος οπότε θα πάρουν και μία γεύση από κανονική περίοδο… Στο άδειο ΔΑΠΠΟΣ λόγω πανδημίας, ο πρώτος ημιτελικός χθες ήταν ντέρμπι με τα όλα του..

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο τάι μπρέικ με 3-2 σετ τον Πανναξιακό ΑΟΝ αν και είδε το προβάδισμα με δύο σετ να εξαφανίζεται όταν μπήκε στο παρκέ η Καναδή ακραία Βίκι Σάβαρντ και έδειξε ότι παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι (σ.σ. ήρθε το βράδυ της Πέμπτης στη Σαντορίνη μέσω Αθήνας από Καναδά) είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου.. Και αυτό είναι το κέρδος για την ομάδα της Νάξου… Αλλωστε έχουμε μπει στην τελική ευθεία ενόψει του πρωταθλήματος και με τον Πανναξιακό να συμμετέχει σε έναν όμιλο όπου τα λάθη απαγορεύονται διά .. ροπάλου..

Οσο για τον άλλο ημιτελικό; Ο ΑΟ Θήρας – χωρίς την Εμμανουηλίδου που είναι τραυματίας – έδειξε ότι έχει επιλογές και αρκετά όπλα στη φαρέτρα που έχει δώσει στον Κώστα Παπαδόπουλο και νίκησε τον Πορφύρα με 3-0 σετ… Και είαι ξεκάθαρα το φαβορι για τον 1ο όμιλο όπου και δύσκολα θα χάσει την πρωτιά..

Μάχη έως τον τελευταίο πόντο

Πρώτος ημιτελικός και είχαμε μάχη.. Οτι καλύτερο δηλαδή… Με όπλο το μπλοκ, οι αθλήτριες του Παναθηναίκού προηγήθηκαν με 2-0 σετ, με τον Πανναξιακό να ανεβάζει από το τρίτο σετ και μετά την απόδοσή του με την είσοδο της Καναδής ακραίας Βίκυ Σαβάρντ, η οποία παρά το κουραστικό ταξίδι που είχε από τον Καναδά, ήταν από τις πρωταγωνίστριες της Νάξου με 13 πόντους. Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ψύχραιμος και έφθασε στο 15-13 και στη νίκη με 3-2 σετ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η 20χρονη διαγώνια Τσιτσιγιάννη σημείωσε τους τελευταίους πόντους στο τάι μπρέικ …

Τα σετ: 3-2 (25-22, 25-17, 24-26, 18-25, 15-13)

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 54 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 36 λάθη αντιπάλων και του Πανναξιακού προήλθαν από 9 άσσους, 49 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 37 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Γιώργος Δερμάτης): Χουντέκοβα 9 (8/35 επ., 1 μπλοκ, 46% υπ. – 25% άριστες), Κοσμά 9 (9/26 επ., 70% υπ. – 70% άριστες), Νεΐκοβα 9 (4/4 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Χαντάβα 12 (12/37 επ., 19% υπ. – 6% άριστες), Μεταξά 9 (5/10 επ., 4 μπλοκ), Σάντσεζ 15 (10/16 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ) / Λεωνίδου (λ, 39% υπ. – 17% άριστες), Τζαφέρη (λ), Πασσιά 1 (1 άσσος), Τσιτσιγιάννη 7 (6/10 επ., 1 μπλοκ).

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Ν. (Απόστολος Οικονόμου): Μανάι 1 (1/12 επ., 43% υπ. – 29% άριστες), Κωνσταντέλλου 2 (0/9 επ., 2 μπλοκ), Χαμαλίδου 12 (6/13 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Οικονομίδου 16 (14/45 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ντιμίτροβα 19 (16/36 επ., 3 άσσοι, 55% υπ. – 40% άριστες), Βεσελίνοβιτς 2 (2 άσσοι) / Ρόγκα (λ, 62% υπ. – 42% άριστες), Παπαστεργίου 1 (1 άσσος), Σαβάρ 13 (12/28 επ., 1 μπλοκ, 74% υπ. – 63% άριστες).

120593223_335349541246503_8980968281143273258_n.jpg

Εύκολα ο ΑΟ Θήρας

Με εξαίρεση το πρώτο σετ, τα δύο επόμενα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με την ομάδα του ΑΟ Θήρας να διατηρεί τη ψυχραιμία της μέχρι το φινάλε του αγώνα. Ο Πορφύρας πάλεψε το παιχνίδι, είχε περισσότερους άσσους και μπλοκ από τον αντίπαλό του, όμως υστέρησε στην επίθεση με 22% αποτελεσματικότητα (18/82 τελειωμένες) έναντι 43% του Α.Ο.Θ. (35/82 τελειωμένες).

Τα σετ: 3-0 (25-17, 25-23, 25-22)

*Οι πόντοι του Α.Ο. Θήρας προήλθαν από 8 άσσους, 35 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του Πορφύρα προήλθαν από 12 άσσους, 18 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Κώστας Παπαδόπουλος): Λάππα 6 (3/5 επ., 3 άσσοι), Σάντος 3 (1/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ντάλκε 9 (8/29 επ., 1 μπλοκ, 57% υπ. – 48% άριστες), Βλαχάκη 13 (9/20 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χατζηευστρατιάδου 7 (5/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γενιτσαρίδη 13 (9/18 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 60% υπ. – 50% άριστες) / Αρτακιανού (λ, 50% υπ. – 38% άριστες), Τζαγκαράκη (λ), Παναγιωτίδου, Τσουκαλά.

Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Βασίλης Πανδής): Θαλασσινού 7 (6/21 επ., 1 άσσος, 43% υπ. – 36% άριστες), Σέκουλιτς 7 (5/20 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ. – 52% άριστες), Αλμπάνη 2 (2 μπλοκ), Φλιάκου 7 (1/7 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Ποντικάκη 3 (2/3 επ., 1 άσσος), Ροντρίγκεζ 8 (4/28 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Μπουτσελάκου (λ, 48% υπ. – 32% άριστες), Γκούρα 1 (1 άσσος), Σακιζλή 1 (1 άσσος), Γιαννέλου, Νικολάκη, Ευαγγέλου 3 (3 άσσοι).

@ Στη Φωτογραφία που ακολουθεί είναι το “ευχαριστώ” του Πορφύρα στον ΑΟ Θήρας για την πρόσκληση και συμμετοχή στο τουρνουά με την παράδοση αναμνηστικού βιβλίου με την ιστορία του Πειραιά στη διοίκηση της ομάδας της Σαντορίνης…

120746731_255344145804586_6165847217806861942_n.jpg
Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Πανναξιακός Α.Ο.Ν. 3-2 (25-22, 25-17, 24-26, 18-25, 15-13)
Α.Ο. Θήρας – Α.Ο.Φ. Πορφύρας 3-0 (25-17, 25-23, 25-22)

Σάββατο 3 Οκτωβρίου
16.30 Μικρός τελικός: Πανναξιακός Α.Ο.Ν. – Α.Ο.Φ. Πορφύρας
19.30 Τελικός: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο. Θήρας

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα volleynews.gr – φωτογραφίες: Sportcyclades.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι