Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚύθνος - Δήμος: Τρία τα θετικά κρούσματα από τη Πέμπτη (24/09), αναμονή...

Κύθνος – Δήμος: Τρία τα θετικά κρούσματα από τη Πέμπτη (24/09), αναμονή και αίτημα στον ΕΟΔΥ

|

Ο Δήμος Κύθνου με ανακοίνωσή του εξηγεί τι έχει γίνει με τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Μιλάει για έναν ακόμη πολίτη που μεταφέρθηκε με διακομιδή στην Αττική – Τι συστήνει στους πολίτες του νησιού και τι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ

Το αναφέραμε και νωρίς το πρωί… Εδώ και μία εβδομάδα η ΠΕ Κύθνου – Κέας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.. Την περασμένη εβδομάδα και δη την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου είχαμε αναφορά για κρούσμα κορωνοϊού ενώ από το πρωί της Δευτέρας υπάρχουν πληροφορίες για νέα κρούσματα που έχουν να κάνουν με συρροή σε τελετή γάμου… Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247.gr βρίσκεται σε καραντίνα μεγάλος αριθμός κατοίκων του οικισμού Δρυοπίδα ενώ έχουμε αναφορά και για μεταφορά ασθενών με ελικόπτερο σε Νοσοκομεία της Αθήνας..

Τι έκανε ο Δήμος Κύθνου; Χθες, προχώρησε σε αναφορά δίνοντας οδηγίες στους πολίτες για την καλύτερη δυνατή προστασία από την πανδημία, χωρίς όμως καμία νύξη για ύπαρξη κρουσμάτων. Τόνισε δε ανάμεσα στα άλλα… Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει και για σήμερα Δευτέρα 28 – 09 – 2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου. Συγκεκριμένα, συστήνεται η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”.

Ομως, από σήμερα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και τα δημοσιεύματα μιλάνε για τρία τουλάχισοτν κρούσματα στο νησί. Και με ανακοίνωσή του – νεότερη – ο Δήμος εξηγεί τι έχει γίνει από την περασμένη Πέμπτη (24/09) έως και σήμερα.. Τίτλος της ανακοίνωσης ” Ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στην Κύθνο”.

Και μας λέει ”  Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει για σήμερα Τρίτη 29-09-2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου.

Από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου θετικού κρούσματος, έως και σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 απαριθμούμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων και τα τρία νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Επιπλέον χθες το βράδυ μεταφέρθηκε με αεροδιακομίδη ένας ασθενής με συμπτώματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα του έλεγχου του.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως ο Δήμος Κύθνου έχει απευθύνει στο Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα επιστολή με την οποία ζητείται να αποσταλεί άμεσα κλιμάκιο για έλεγχο των κατοίκων.

Ως εκ τούτου :

1.Συστήνεται αυστηρά η χρήση μάσκας σε όλους τους κατοίκους του νησιού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

2.Όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνούν με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας (τηλ.22810-32234), το Π.Ι. Χώρας (τηλ.22810-31202) και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (6942479357) και όχι να επισκέπτονται τα ιατρεία.

Τέλος, προς αποφυγή της παραπληροφόρησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η έγκυρη πληροφόρηση γίνεται μέσω των καθημερινών δελτίων τύπου του Δήμου Κύθνου, σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας. Πέραν τούτων κάθε άλλη πληροφορία θεωρείται αναληθής και συκοφαντική.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με τον “The Guardian”

Οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας ενθουσιάζονται με το Καστράκι και τη λευκή του άμμο – Διεθνείς διακρίσεις για τη Νάξο ως βιώσιμο προορισμό

Δωδεκάνησα – Ρόδος: Ισχυρός Σεισμός 5.8 R τα ξημερώματα

Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ρόδου - Αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Κρήτη - «Δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι», δήλωσε ο Λέκκας

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Βρούτσης: “Θα περιμένω Αγγελόπουλους – Γιαννακόπουλο στο γραφείο μου έως τις 3 το μεσημέρι”

Βρούτσης για τη συνάντηση με Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Θα τους περιμένω ως τις 15:00, αν δεν έρθουν θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

Αθλητικά έργα στη Νάξο: Σε τροχιά υλοποίησης αναβαθμίσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Πολυκρέτης παρουσιάζει τις παρεμβάσεις για ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές που αναβαθμίζουν την αθλητική ζωή του νησιού

Νάξος: Εξειδικευμένοι γιατροί στο “Naxos Medical”, το πρόγραμμα του Ιουνίου (πίνακας)

Το Naxos Medical ανακοινώνει τις ημερομηνίες επισκέψεων από κορυφαίους ειδικούς για τον Ιούνιο – Πρόληψη, φροντίδα και υγεία χωρίς μετακινήσεις

Όθων Ξενικουδάκης: Ο γιατρός με την ψυχή ζωγράφου από τη Νάξο

Με καταγωγή από τις Τρίποδες (Βίβλο_ της Νάξου, ο ζωγράφος και οδοντίατρος που ζει και δημιουργεί στη Νίκαια, διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της τέχνης για πάνω από τέσσερις δεκαετίες

Basket League: Αναβάλλεται ο 3ος τελικός του πρωταθλήματος

Οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ καλούνται στο υπουργείο Αθλητισμού την Τετάρτη για δεσμεύσεις ότι θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση – «Σε διαφορετική περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά».

Στη Νάξο το νέο ερευνητικό έργο του ΕΜΠ για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων

Με τη χρηματοδότηση του Horizon και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ξεκινά πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών για την ενίσχυση της υδατικής επάρκειας

Γ. Πολυχρονάκος: “Να βγάλουμε τους νησιωτικούς δήμους από το σημερινό αδιέξοδο”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε προτάσεις και δεσμεύσεις για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο