Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΝάξος & Μικρές Κυκλάδες: «Ύμνος» του Βρετανικού National Geographic

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: «Ύμνος» του Βρετανικού National Geographic

|

Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο τελευταίο τεύχος του βρετανικού National Geographic… Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Κατσαράς

Εποχή Πανδημίας… Και όλοι αναζητούν περιοχές χωρίς κρούσματα και μέσα στη φύση… Εεεε η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μπορέσει κανείς να περάσει όμορφες διακοοπές. Σε νησιά χωρίς πολύ κόσμο. Με ανθρώπους που τα προστατεύουν από τις αλλαγές, γιατί αυτοί γνωρίζουν καλύτερα… Κα οι ταξιδιώτες που έρχονται βλέπουν το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, απολαμβάνουν την άμμο στα πόδια τους, περπατούν σε μονοπάτια γεμάτα αρώματα και βλέπουν χωριά με χρώμα και συναίσθημα…

«Η ζωή στο νερό: Πώς να διαθέσεις δύο εβδομάδες στις Κυκλάδες», είναι ο τίτλος του νέου εκτενούς άρθρου του έγκυρου Βρετανικού National Geographic που επιμελήθηκε το Γραφείο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος προβολής και μετά από ενημέρωση και αποστολή υλικού από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2020/08/life-on-the-water-how-to-spend-two-weeks-boating-between-the-cyclades .

Το αφιέρωμα – οδηγός του δημοφιλούς ιστοτόπου με τους εκατομμύρια επισκέπτες, τοποθετεί τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες στην κορυφή των επιλογών του τουρίστα σε Κυκλάδες και  Ελλάδα για περιήγηση- island hopping και ιστιοπλοΐα.

Ήδη ο αναλυτικός οδηγός των 14 ημερών έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στους Βρετανούς φίλους της περιπέτειας. Στο άρθρο τονίζεται ιδιαίτερα η ασφαλής φύση των διακοπών που προσφέρουν τα πέντε νησιά μέσα από την ποικιλία ενδιαφερόντων, τις αναρίθμητες παραλίες και τις εμπειρίες μακριά από κοσμοσυρροή. Το ταξίδι ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς από τη Νάξο της περιήγησης, του Κάστρου, των ιδιαίτερων γεύσεων, των μουσείων, των απέραντων παραλιών και των μοναδικών χωριών.

Τη «σκυτάλη» παίρνει η Ηρακλειά με την άγρια φυσική ομορφιά και τις αναζωογονητικές δραστηριότητες της. Οι μοναδικές εμπειρίες διαδέχονται η μία την άλλη και σειρά έχει η Σχοινούσα που αποτελεί τον «παράδεισο» των πιστών του yachting. Τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις κορυφώνονται στα Κουφονήσια, τα οποία χαρίζουν απλόχερα αναμνήσεις εξωτισμού, γραφικότητας και φινέτσας. Το αλησμόνητο 14ήμερο ολοκληρώνεται με ένα καλά κρυμμένο και συνάμα πολύτιμο μυστικό που ακούει στο όνομα Δονούσα και που θα παρασύρει τον επισκέπτη στους χαλαρούς ρυθμούς της.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ως Δήμος ώστε να ταυτιζόμαστε με ΜΜΕ παγκοσμίου κύρους  να αποσπάμε διεθνείς διακρίσεις και να «επενδύουμε» στο brandname μας ως ποιοτικός και πολυδιάστατος προορισμός», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Βαγγέλης Κατσαράς που ευχαρίστησε θερμά την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας, κυρία Έμυ Αναγνωστοπούλου για την πολύτιμη συνεργασία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Κέρος «μίλησε», συναυλία-ορόσημο στο 10ο Φεστιβάλ Κουφονησίων

Η μνήμη του Lord Colin Renfrew τιμήθηκε σε μια μοναδική μουσική εμπειρία στον ιερό τόπο της Κέρου, όπου η μουσική έγινε φωνή της Ιστορίας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύεται με τον Ντίνο Ολύμπιο

Ο 27χρονος forward με εμπειρία σε πολλές ομάδες και άνοδο στην Elite League, έρχεται να δώσει νέα δυναμική στο ρόστερ της ομάδας.

Πιπεριές Φλωρίνης με ξινοτύρι Πιτταρά και με την υπογραφή της Μαριέττας Γαλάνη

Η συνεργάτιδα του naxospress και ερευνήτρια της τοπικής κουζίνας μας χαρίζει μια παραδοσιακή συνταγή με ιστορία, μυστικά και γεύση που ταξιδεύει.

Νάξος – Σαγκρί: Μαθήματα προσφοράς από τα παιδιά, δώρισαν στο σχολείο πολυμηχάνημα από το χαρτζιλίκι τους

Πέντε μικρές φίλες πέρασαν το καλοκαίρι τους δημιουργικά και στήριξαν με αγάπη το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Λεβερκούζεν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Η αλλαγή προπονητή φέρνει νέα δεδομένα και πίστη στην έδρα

Οι «ασπιρίνες» ψάχνουν την πρώτη νίκη, απέναντι στην αήττητη Άιντραχτ που βρίσκεται στην κορυφή.

Νάξος – Κωμιακή: “Έφυγε” πλήρης ημερών η Μαρία Κορρέ

Μέσα σε λίγες ώρες, το χωριό βυθίστηκε στη θλίψη με τον χαμό δύο αγαπημένων μορφών της τοπικής κοινωνίας.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Πρώτη επιτυχής τηλε-θρομβόλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με τη χρήση τηλεϊατρικής, οι γιατροί απέτρεψαν μόνιμη βλάβη σε ασθενή με οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο – Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας στις Κυκλάδες.

Το Brainobrain έρχεται για πρώτη φορά στη Νάξο – Ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει το μυαλό και την προσωπικότητα των παιδιών

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τον άβακα, το NLP και την ανάπτυξη soft skills ανοίγει τις πόρτες του στη Χώρα Νάξου.

Κλήρωση Κυπέλλου και Πρωταθλήματος ΕΠΣ Κυκλάδων – Τα ζευγάρια και οι όμιλοι

Στην Ερμούπολη της Σύρου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Α΄ και Β΄ φάση του Κυπέλλου Κυκλάδων, καθώς και για την κατάρτιση των ομίλων της Α΄ Κατηγορίας.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας