Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Premier League: «βουλώστε το», η αρχή της κόντρας Τσέλσι...

Στοίχημα – Premier League: «βουλώστε το», η αρχή της κόντρας Τσέλσι – Λίβερπουλ

|

Η… χειρονομία που «γέννησε» το ντέρμπι της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ και ο Νίκος Μποζιονέλος μιλάει για τον Μουρίνιο που έγινε … persona non grata στο «Ανφιλντ»

Κάθε ντέρμπι στην Αγγλία έχει και το… αίτιο (της αντιπαλότητας): είτε τοπικιστικό, όπως το Σίτι – Γιουνάιτεντ, είτε από κάποιους αγώνες που άναψαν τη… σπίθα, όπως το Τσέλσι – Τότεναμ, είτε κοινωνικό όπως το Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ. Υπάρχει βέβαια και το Τσέλσι – Λίβερπουλ, «21st century rivalry» όπως το αποκαλούν στο Νησί, ήτοι η αντιπαλότητα του 21ου αιώνα. Ότι είναι, δηλαδή… φρέσκια.  Σύμφωνα με μερικούς, το εν λόγω… ντέρμπι «γεννήθηκε» στις 11 Μαΐου 2003, όταν η Τσέλσι νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ στην τελευταία αγωνιστική, της πήρε την 4η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ (και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League) και… σώθηκε από την οικονομική καταστροφή ενώ άνοιξε και ο δρόμος για την επένδυση υπό τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Όχι, όμως. «Γεννήθηκε» στις 27 Φεβρουαρίου του 2005 και τη σπίθα άναψε η χειρονομία του Ζοσέ Μουρίνιο μετά από αυτογκόλ του Στίβεν Τζέραρντ, στον τελικό του League Cup που εντέλει κατέκτησαν οι Λονδρέζοι με 3-2 στην παράταση. Μια κίνηση που… ξεσήκωσε τους οπαδούς των «reds», με οργή… Το «βουλώστε το» το σχολίασε ο Special One μετά το ματς, λέγοντας ότι σέβεται τους οπαδούς της Λίβερπουλ και ότι ήταν μήνυμα για τον Τύπο της Αγγλίας και όχι για αυτούς. Η… εκδίκηση των «κόκκινων» ήρθε δύο, και κάτι, μήνες μετά, στις 3 Μαΐου στον ημιτελικό του Champions League με το γκολ-φάντασμα του Λουίς Γκαρσία και την πρόκριση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Ούτε Μουρίνιο υπάρχει πλέον (στις πάμε στοίχημα προτάσεις σήμερα), ούτε Ράφα Μπενίτεθ (αξέχαστα τα mind games τους) αλλά ο Φρανκ Λάμπαρντ, που καλείται να διαχειριστεί ένα τρομερό ρόστερ, και ο Γιούργκεν Κλοπ που οδήγησε τη Λίβερπουλ τόσο στο πρωτάθλημα (μετά από 30 χρόνια) όσο και στη συνείδηση του κόσμου ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο Νησί. Οι «μπλε» νίκησαν 3-1 στο Μπράιτον στην πρεμιέρα, με Χάβερτς και Βέρνερ να παίζουν από τους νεοφερμένους (και έκαναν τη διαφορά). Οι, δε, «κόκκινοι» σκόρπισαν προβληματισμό με το 4-3 επί της Λιντς στο «Ανφιλντ», ειδικά μεσοαμυντικά όπου κοτζάμ Φαν Ντάικ επέπεσε σε λάθη. Εκλεισαν ο Τιάγο Αλκάνταρα από την Μπάγερν και ο εξτρέμ Ζότα της Γουλβς (υπολογίζεται για σήμερα ο πρώτος), κόστισαν… μόλις 70 εκατ. μαζί, διαθέσιμος πλέον ο Τσιμίκας.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: «Όχι» στην απομάκρυνση των Κούρων των Μελάνων

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των Κούρων από το Φλεριό και καλεί σε κοινό μέτωπο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στον φυσικό της χώρο.

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!