Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα - Nations League: Αγγλοι και Γάλλοι έχουν προβάδισμα απόψε;

Στοίχημα – Nations League: Αγγλοι και Γάλλοι έχουν προβάδισμα απόψε;

|

Ο Νίκος Μποζιονέλος επέστρεψε και …   37 χρόνια αήττητη κόντρα στους Δανούς η Αγγλία –  Γαλλία – Κροατία, ματς με… τρία προηγούμενα

Δράση κι απόψε στο Nations League. Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στην Κοπεγχάγη, Δανία εναντίον Αγγλίας με την παράδοση υπέρ των «τριών λιονταριών»: 12-4-3 σε όλα, επιμέρους 5-2-1 στα επίσημα με μόνο νίκη για τους Δανούς πριν από 37 χρόνια (αν… λέει κάτι για τις στοίχημα προβλέψεις). Και, μάλιστα, στο «Γουέμπλεϊ» για τα προκριματικά του Euro 1984, σε όμιλο μαζί με την Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο αλλά και την Εθνική μας, η οποία είχε μείνει πίσω από τις προαναφερθείσες στη βαθμολογία.

Με πέναλτι του Αλαν Σίμονσεν, παίκτης της Τσάρλτον προερχόμενος από την Μπαρτσελόνα τότε, οι Δανοί του Ζεπ Πιόντεκ όχι μόνο είχαν θριαμβεύσει στο «Γουέμπλεϊ» αλλά άφησαν εντέλει την Αγγλία εκτός Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης, όπως ονομαζόταν τότε!

Σε, δε, τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, οι Αγγλοι είναι αήττητοι: 0-0 για το Euro 1992 στη Σουηδία, σε όμιλο (τουρνουά που κατέκτησε… από το πουθενά, εντέλει, η Δανία) και 3-0 στον αγώνα για τους «16» του Μουντιάλ το 2002 στην Νιϊγκάτα της Ιαπωνίας με γκολ από Φέρντιναντ, Οουεν και Χέσκι και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να κάνει… όργια στο γήπεδο.

Στο Παρίσι, Γαλλία και Κροατία ανταμώνουν για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018. Στο 4-2-0 είναι ο απολογισμός της παράδοσης, υπέρ των «τρικολόρ», τα μισά εξ αυτών ήταν φιλικά. Τα άλλα στο πλαίσιο τελικής φάσης, με πρώτο φυσικά τον ημιτελικό στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, με τον Σούκερ να ανοίγει το σκορ στο 46′ και τον Τιράμ να σκοράρει δις κάνοντας την ανατροπή για τους «μπλε» (από τα ημίχρονα τελικά που… έγραψαν ιστορία).

Και κατόπιν κατέκτησαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο (3-0 τη Βραζιλία) παρά την απουσία του ηγέτη της άμυνας, Λοράν Μπλαν, που είχε αποβληθεί στον ημιτελικό με τους Κροάτες. Οι οποίοι Κροάτες, εκείνο το ζεστό βράδυ της 8ης Ιουλίου 1998, είχαν στον πάγκο τον Μίρο Μπλάζεβιτς που ένα… φεγγάρι είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ (1991-92), βασικούς τους μετέπειτα παίκτες του Παναθηναϊκού, Γκόραν Βλάοβιτς, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Ρόμπερτ Γιάρνι, ως αλλαγή είχε μπει ο Σίλβιο Μάριτς και στον πάγκο και τον Αντονι Σέριτς!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Delos & Blue Star 1: Μια σπάνια νυχτερινή συνάντηση στο λιμάνι της Πάρου (video)

Λόγω απαγορευτικού, οι αφίξεις μετατέθηκαν και το λιμάνι έγινε σκηνικό για μια εικόνα που συνήθως βλέπουμε μόνο το πρωί.

Cloud Mining 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει πλεονεκτήματα σε συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

5 Κορυφαίες Πλατφόρμες Cloud Mining του 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει Πλεονεκτήματα σε Συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

Σώστε τις Παραλίες της Νάξου – «Η Πορτάρα δεν αντέχει άλλο»: Σκληρή κριτική και αιτήματα για άμεση προστασία

Στην 34η συνέλευση του κινήματος, οι πολίτες κατήγγειλαν εικόνες ντροπής στον Ιερό Βράχο, καυτηρίασαν τις κινήσεις του Δήμου και απαίτησαν διάλογο, έργα και τέλος στους εκφοβισμούς.

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στα World Travel Awards – Διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αυθεντικού νησιωτικού προορισμού

Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου – Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλους

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύει την Ακαδημία του, καλωσορίζει τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο προπονητικό team

Με στόχο την αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής, ο σύλλογος υιοθετεί τα πρότυπα μεγάλων αθλητικών οργανισμών και προσθέτει ένα ακόμη έμπειρο στέλεχος στο τεχνικό του δυναμικό.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων