Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΑμοργός - Ιωαν. Συνοδινού: «Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου είμαστε γεμάτοι από κρατήσεις»

Αμοργός – Ιωαν. Συνοδινού: «Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου είμαστε γεμάτοι από κρατήσεις»

|

Η ζωή στην Αμοργό κύλισε όμορφα φέτος… Και η Ιωάννα Συνοδινού μας δίνει το στίγμα της εποχής

“…. Δεν μας ζητήθηκε κάτι τραγικό από το κράτος φέτος. Να κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε μάσκα. Το κάναμε και δεν είχαμε κανένα κρούσμα ως επιχείρηση. Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου είμαστε γεμάτοι από κρατήσεις. Το σπίτι μου απέχει 50 μέτρα από τη θάλασσα και φέτος πρόλαβα να κάνω δύο μπάνια…” Ποιος το αναφέρει αυτό και με ποια αφορμή; Ο λόγος για την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό και με αφορμή άρθρο του Περιοδικού “Κ” της Καθημερινής (την 30η Αυγούστου) με τίτλο “το μισογεμάτο ποτήρι του Ελληνικού Τουρισμού – Τέσσερις θετικές ιστορίες επιβίωσης”… Και μία απ’ αυτές έχει άρωμα γυναίκας και … Αμοργού. .

Αναλυτικά η παρουσίαση της Ιωάννης Συνοδινού στο περιοδικό “Κ” της “Καθημερινής αναφέρει:

«Χάσαμε την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Έχουμε εναλλακτικό τουρισμό, με πολλά γκρουπ περιπατητών και επισκέπτες που έρχονται για γιόγκα. Φανταστείτε ότι κάθε χρόνο κλείνουν δωμάτια για έναν μήνα μια μεγάλη ομάδα Δανών. Δεν τα κατάφεραν φέτος να έρθουν. Υπήρχαν διαρκώς ακυρώσεις. Αλλά και αναπληρώσεις. Από τις 28 Ιουνίου που άνοιξε το κάμπινγκ, ήταν γεμάτο. Κάθε χρονιά έχει δυσκολίες καινούργιες. Ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει.

Φέτος δεν κάναμε τα γλέντια με ζωντανή μουσική και τα πανηγύρια, αλλά είχαμε περισσότερο χρόνο να γνωρίσουμε καλύτερα τους επισκέπτες μας. Οι Έλληνες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και τηρούσαν τα μέτρα. Περισσότερο από τους ξένους επισκέπτες. Φέτος έπρεπε να υπολογίσουμε και budget για τα αντισηπτικά και τα απορρυπαντικά για τις καθημερινές απολυμάνσεις. Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση και θέλαμε να ανοίξουμε για να το παλέψουμε. Έχουμε σταθερούς πελάτες και δεν θέλαμε να τους απογοητεύσουμε.

Η αβεβαιότητα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί δεν μπορείς εύκολα να κάνεις τα κουμάντα σου. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος πήγαν καλά στην Αμοργό, με πληρότητα. Από τις 10 Ιουλίου όλες οι Μικρές Κυκλάδες είχαν τουρισμό. Ο δρομικός αγώνας Amorgos Trail Challenge, που συγκεντρώνει αθλητές από επτά χώρες, ακυρώθηκε μετά την αρχική αναβολή. Υπήρχαν συμμετοχές, απλώς δεν μπορείς να διακινδυνεύσεις την υγεία όλου του νησιού. Στην Αμοργό τον χειμώνα περνάμε ούτως ή άλλως όπως περάσαμε όλοι οι Έλληνες στην καραντίνα.

Δεν μας ζητήθηκε κάτι τραγικό από το κράτος φέτος. Να κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε μάσκα. Το κάναμε και δεν είχαμε κανένα κρούσμα ως επιχείρηση. Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου είμαστε γεμάτοι από κρατήσεις. Το σπίτι μου απέχει 50 μέτρα από τη θάλασσα και φέτος πρόλαβα να κάνω δύο μπάνια. Περνάς 14 ώρες στη δουλειά για να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα και να κυλήσει καλά η καθημερινότητα».

Η Ιωάννα Συνοδινού, Συνιδιοκτήτρια κάμπινγκ Aegiali / ταβέρνας Ασκάς και υπεύθυνη για το Amorgos Trail Challenge, Aμοργός


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Γ. Πολυχρονάκος: «Τα νησιά σώζονται από τους ανθρώπους τους – Η Κυβέρνηση απαξιώνει την νησιωτικότητα» (video)

Ο Γ. Πολυχρονάκος μιλά για τον τουρισμό, τα προβλήματα υποδομών, το μεταφορικό ισοδύναμο και τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Καθολική Εκκλησία: Ο Carlo Acutis, ο πρώτος «millennial» άγιος της Βρετανίας

Ο 15χρονος που έφυγε πρόωρα από λευχαιμία και έμεινε γνωστός ως «ο influencer του Θεού», αγιοποιήθηκε πανηγυρικά στο Βατικανό.

Αναβάθμιση του λιμένα Ρίβα στη Θηρασιά, προμελέτη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Στόχος η βελτίωση της προσβασιμότητας και η ανάπτυξη της Θηρασιάς με έργα που θα επιτρέψουν τον ελλιμενισμό περισσότερων σκαφών και την ταυτόχρονη προσέγγιση δύο ακτοπλοϊκών πλοίων.

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενισχύεται με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Σημαντικές προσθήκες σε Γενική Ιατρική, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

Αναβαθμίσεις σε σχολικές μονάδες της Σύρου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» και άλλων πόρων, με στόχο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Γιώργος Λεονταρίτης: «Η μείωση ΦΠΑ πρέπει να ισχύσει και για τις Κυκλάδες»

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζητά επανεξέταση της απόφασης για τον ΦΠΑ στα νησιά, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αφορά την οικονομία και τη νησιωτικότητα, όχι τον πληθυσμό ή τη γεωγραφία.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Ιστορική δικαίωση για τα νησιά η μείωση ΦΠΑ – Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλους»

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχολιάζει τα μέτρα για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.