Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Το "Εις το επανιδείν…" του Ματθαίου Χατζηπέτρου στην σχολική κοινωνία

Νάξος: Το “Εις το επανιδείν…” του Ματθαίου Χατζηπέτρου στην σχολική κοινωνία

|

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Ματθαιου Χατζηπέτρου, ο οποίος αφήνει τη Νάξο για την …πρωτεύουσα.. Τι αναφέρει στην επιστολή του και το “εις το επανιδείν”… 

Ο Ματθαίος Χατζηπέτρος ετοιμάζει τις βαλίτσες του και φεύγει… Ακολουθεί την οικογένειά του και πηγαίνει στην πρωτεύουσα… Είναι άλλωστε, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.. Εβαλε κι αυτός το δικό του λιθαράκι στον τομέα της εκπαίδευσης υπηρετώντας τόσο τα σχολεία εκτός πόλης όσο και στο Γενικό Λυκείο της Νάξου… Και αύριο παραδίδει τη σκυτάλη στον Δημήτρη Σκουλάτο, όσον αφορά το Γενικό Λύκειο Νάξου.. Μέσα από μία αποχαιρετιστήρια επιστολή προχωρεί σε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινωνίας αλλά και της πολιτικής σκηνής του νησιού μας… Ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο γιατρό Τοτόμη Πρωτονοτάριο και στον νυν Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Λιανό για το θέμα των εσπερινών εκπαιδευτικών δομών που πλέον είναι πραγματικότητα… 

Αναλυτικά η ευχαριστήρια – αποχαιρετιστήρια επιστολή του εκπαιδευτικού Ματθαίου Χατζηπέτρου

Αγαπητοί συμπατριώτες και συνεργάτες,

Με μεγάλη συγκίνηση θέλω να αποχαιρετήσω και παράλληλα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους εσάς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμπορευτήκαμε, συνεργαστήκαμε ή έστω, ήρθαμε σε ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, μέσα κι έξω από τις σχολικές μονάδες του νησιού μας, τα 23 συνεχόμενα χρόνια που βρέθηκα σ΄αυτό ως εκπαιδευτικός! Λόγοι «ανωτέρας βίας» με υποχρέωσαν να αποχωρήσω προσωρινά από τη γενέτειρά μου και να υπηρετήσω πλέον την εκπαίδευση, από τα σχολεία της Πρωτεύουσας…

* Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τις μαθήτριες και τους μαθητές της Νάξου, που πέρασαν «από τα χέρια μου» όλα αυτά τα χρόνια και που είχα τη χαρά να τους διδάξω γνώσεις, ήθος και αξίες, αλλά και να διδαχθώ κι εγώ απ’ αυτά.

* Στη συνέχεια, τις καλές και καλούς συναδέλφους που συνεργάστηκα μαζί τους, είτε ως καθηγητής, είτε ως διευθυντής τα τελευταία 13 συναπτά έτη, και ιδιαιτέρως τους υποδιευθυντές του ΓΕ.Λ.Νάξου κ.κ. Γιάννη Κόντε και Στέλιο Γιαμπουρά, για τους οποίους τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουν τα συναισθήματά μου απέναντί τους.

* Τις καθαρίστριες των σχολείων που διηύθυνα, για την άριστη συνεργασία και την ευσυνειδησία που επεδείκνυαν στα καθήκοντά τους.

* Τους συναδέλφους και φίλους στη Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον αείμνηστο γιατρό Τοτόμη Πρωτονοτάριο, τον Ατρέμη Ψαρρό και τους άλλους προέδρους, για την άψογη συνεργασία που είχαμε ως προς την επίλυση των όποιων προβλημάτων προέκυπταν στα σχολεία που είχα τη χαρά και την τιμή να προΐσταμαι.

* Τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που συνεργαστήκαμε για το κοινό καλό και τις επιτυχίες των παιδιών μας και του Σχολείου.

* Τον τέως Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ.Χρήστο Μιχαλόπουλο και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης, για την εξαιρετική, συναδελφική συνεργασία μας.

* Την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, για την αμέριστη υποστήριξή της, όπου και όποτε τη χρειάστηκα.

* Το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ν.Αιγαίου και όλους τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που συνεργάστηκαν μαζί μου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και για τη βοήθειά τους, σε ότι τους χρειάστηκα.

* Τον Έπαρχο Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη και τη Δημοτική Αρχή, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων (κ.κ. Χατζηανδρέου, Βρούτση, Κορρέ) και το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό, του οποίου η συμβολή στο μεγάλο επίτευγμα της δημιουργίας των δύο (2) εσπερινών εκπαιδευτικών δομών στο νησί μας, ήταν καθοριστική.

* Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκε να με βοηθήσει και τους σεβαστούς Πατέρες, με τους οποίους είχα την όποια συνεργασία και επαφή.

* Το Διοικητή του Α.Τ. Νάξου κ. Νίκο Καραμάνη για την υποστήριξη που μου παρείχε, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των γεγονότων της κατάληψης και των βιαιοπραγιών που προκλήθηκαν στο χώρο του σχολείου.

* Τέλος, όλους τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Νάξου (Πόπη Αλιμπέρτη, Δανάη Μαύρου, Σοφία Κάγκανη, Νικόδημο Λιανό, Πάνο Καρανίκα, Γιάννη Βλαχάκη κ.ά.) που με αμεροληψία και αντικειμενικότητα προέβαλαν όλα τα θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων μου ως εκπαιδευτικός και ως Διευθυντής του σχολείου.

Σε όλες και σε όλους εσάς, (και σε όσους άλλους δεν αναφέρω, αλλά έτυχε να συνεργαστούν μαζί μου, δείχνοντας εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό μου) ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Θα σας θυμάμαι πάντα με συγκίνηση και αγάπη!

Εις το επανιδείν…

ΥΓ.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα παιδιά, καλό ξεκίνημα στη νέα σχολική χρονιά και ιδιαιτέρως σ΄ αυτά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πολλά συγχαρητήρια, καλές σπουδές και καλή τύχη στη ζωή τους… Το μέλλον τους ανήκει!

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρήτη – Ηράκλειο: Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της (!!!)

Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της .. Οι πρώτες της δηλώσεις

ΚΕΘΙ -Σ.Κ. Σύρου: Χορήγηση Panic Button σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Στην περίπτωση που μια ενήλικη γυναίκα βιώσει κακοποίηση από άτομο του οικογενειακού της  περιβάλλοντος,  δύναται να λάβει το Panic Button

Σταυρούλα Μπαϊράμη: “Αυτά που ζήσαμε το βράδυ του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ..”

Η κα Σταυρούλα Μπαϊράμη σα να μην πέρασε μια μέρα από το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές από την ώρα που άκουσε τον κρότο της πρόσκρουσης και έσβησαν τα φώτα, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε σε ασφαλή χέρια στην Πάρο

Αμοργός: Στο δάσκαλό μας (Σταύρο Τζαννίνη) με αγάπη

Στην Αμοργό μαθητές τιμούν τον δάσκαλό τους Σταύρο Τζαννίνη.. Πότε και που

Κύθνος: Αδεια κατασκευής νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων

Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κύθνο

Κλιματική Κρίση: Ολο και περισσότερα παιδιά στα επείγοντα λόγω ζέστης

Οι επισκέψεις παιδιών στα επείγοντα λόγω ζέστης αυξήθηκαν κατά 170% την τελευταία δεκαετία

Zante Ferries: Αρνητικοί οι μικρομέτοχοι για τη πώληση των πλοίων, εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων

Στις 9 Οκτωβρίου θα εκδικαστούν ασφαλιστικά μέτρα για να μην πωληθούν τα πλοία της ΖΑΝΤΕ Ferries

Κυκλάδες – Λεονταρίτης: Διήμερη επίσκεψη στην Σαντορίνη

Επίσκεψη στην Σαντορίνη για τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη. Ποιο το πρόγραμμά του

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες – Δήμος: Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια μέσω του notify.gov.gr για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σύρος – Hermoupolis Heritage: Απέκτησε νέο αργαλειό για το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας

Νέος αργαλειός για το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας - Εφτασε τους πέντε και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα

Εκτακτο – Νάξος: Πρόκληση πυρκαγιάς σε περιοχή των Τριπόδων (video)

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Ορκού στην Νάξο - Παρουσία και ελικοπτέρων (video)

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Νάξος – Σαγκρί: Έρχεται επένδυση σε συγκρότημα κατοικιών με πισίνες

Άδεια για επένδυση συγκροτήματος κατοικιών με πισίνες στο Σαγκρί της Νάξου

Golden Star Ferries: Το “Andros King” ετοιμάζεται για Ελλάδα, που θα δρομολογηθεί;

Ετοιμάζεται το Andros King για τον ερχομό του στην Ελλάδα

Attica Group: Απέκτησε το ταχύπλοο “Thunder”

Το πλοίο Thunder προστίθεται στον στόλο της Attica Group

Ηρακλειά: Το “ευχαριστώ” στην Blue Star Ferries και το αίτημα για επέκταση δρομολογίων έως 25 Σεπτεμβρίου

Η κοινότητα Ηρακλειάς καταθέτει την άποψή της για το θέμα της επέκτασης δρομολογίων έως τέλη Σεπτεμβρίου

Νάξος- “Μια βραδιά κάτω από την ελιά”: Ερχεται 4ημερο φεστιβάλ με έμφαση σε Πολιτισμό και γαστρονομία

Νάξος - "Μια βραδιά κάτω από την ελιά".. Τετραήμερο (2 - 5 Οκτωβρίου) με Χίσλοπ, Βαλτινό και Κότσιρα αλλά και πολύ φαγητό (δείτε το πρόγραμμα)

Κυκλάδες – Fraport: Σαντορίνη και Μύκονος χωρίς αεροπορική σύνδεση για 20 περίπου μέρες

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης στα αεροδρόμια της Fraport (πίνακας)

Κτηματολόγιο: Από σήμερα είναι στον … αέρα για τις Κυκλάδες

Το χρονοδιάγραμμα για το Κτηματολόγιο στις Κυκλάδες