Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: Η Νάξος, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός

ΠΝΑΙ – Χατζημάρκος: Η Νάξος, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός

|

Ο Επαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης στην θέση του προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων και η προτροπή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκο προς τα άλλα νησιά “ώστε να μάθουν από το παράδειγμα της Νάξου και την αξιοποίηση του πρωτογενή τομέα”

“Στη Νάξο, ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει σημαντικές ανάσες στην τοπική κοινωνία και οικονομία” μου λέει ο Επαρχος της Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης. Ποιος το λέει αυτό; Μα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, που βρέθηκε για μερικές ημέρες….ξεκούρασης στη Νάξο και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Επαρχο Γιάννη Μαργαρίτη για θέματα πρωτογενή τομέα…

Γιατί; Μα πολύ απλά μερικές ημέρες νωρίτερα, ο κος Μαργαρίτης εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων και ο … μηχανισμός για την βελτίωση της οικονομίας μέσα από τον πρωτογενή τομέα παίρνει μπροστά…

Ο κος Χατζημάρκος με σημερινή του ανάρτηση μιλάει για την αγροτική οικονομία και μάλιστα σημειώνει με τα καλύτερα λόγια τα αποτελέσματα που έχει φέρει η Νάξος.. Οπως διαβάζουμε στη προσωπική του σελίδα στα social media “ Στο νησί (σ.σ. Νάξος) με την πιο ανεπτυγμένη αγροτική οικονομία, τα παραδείγματα που μπορούν και τα υπόλοιπα νησιά να πάρουν, είναι πραγματικά πολλά. Πέτυχαν κάτι σπάνιο, την ισορροπία μεταξύ του τουρισμού, όπου επίσης φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, και του πρωτογενή τομέα που ουδέποτε εγκατέλειψαν.
Γι’ αυτό είναι σημαντική η ορθή αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου για την στήριξη και του πρωτογενή τομέα. Στο τελευταίο Μέτρο στήριξης των αγροτών μας, δώσαμε την μάχη για αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού ώστε να καλύψουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό αγροτών μας. Γιατί, κάθε νίκη, μικρή ή μεγάλη, μετράει. Γιατί νοιαζόμαστε”

Εμείς να σημειώσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής (βασικοί μέτοχοι Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ΠΕΔ και Δήμοι) και εκτός του κου Μαργαρίτη (στη θέση του προέδρου) είχαμε και τους: Κωνσταντίνος Κουκάς (Δήμαρχος Μυκόνου) ως αντιπρόεδρος και μέλη τους Μαρία Ναδάλη (Δήμαρχος Σίφνου), Γιάννης Πιταούλης (Αντιδήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης) και Δημήτρης Γιαννίσης (Αντιδήμαρχος Άνδρου)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Ξεκινά η μεγάλη επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για την αναβίωση του Ξενία Κύθνου

Με άδεια οικοδομής και σε διαβούλευση η ΜΠΕ, δρομολογείται η ανακαίνιση του ιστορικού συγκροτήματος στα Λουτρά Κύθνου με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2-3 ετών.

Iσχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα – Έγινε αισθητός σε Αττική και Κυκλάδες

Αναστάτωση προκάλεσε η νυχτερινή δόνηση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σοβαρές ζημιές – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι και οι τοπικές αρχές.

Γιατί οι παίκτες επενδύουν σε ακριβές καρέκλες παιχνιδιού;

Εργονομία καρέκλας: Γιατί οι παίκτες ηλεκτρονικών σπορ κάθονται σε θρόνους των 1500 δολαρίων

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.