Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΠάρος & Αντίπαρος: Στα 120 τα θετικά κρούσματα το πρώτο δεκαπενθήμερο του...

Πάρος & Αντίπαρος: Στα 120 τα θετικά κρούσματα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

|

Εχουμε μία πρώτη εικόνα από την ιχνηλάτηση σε Πάρο και Αντίπαρο…. Κάτοικοι της Φλώρινας βρέθηκαν θετικοί έχοντας κάνει διακοπές στη Πάρο – Γιατί έκλεισαν τρία καταστήματα σε Πάρο και Αντίπαρο – Η Μύκονος στο μικροσκόπιο λόγω των κρουσμάτων όπως και νησί του Ιονίου

Σε περισσότερους από 120 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εκείνοι που το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και είχαν προηγουμένως ταξιδέψει στην Πάρο και την Αντίπαρο. Αυτό διαπιστώθηκε κατά την ιχνηλάτηση των νέων κρουσμάτων και οδήγησε τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας στην απόφαση για λήψη πρόσθετων μέτρων στα δύο νησιά.

Πηγές της «Καθημερινής» διευκρινίζουν ότι η απόφαση για λήψη μέτρων «τύπου Πόρου» πάρθηκε όταν ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική και αλλού, που σχετίζονταν με ταξίδι στην Πάρο και την Αντίπαρο υπερτριπλασιάστηκε σε σχέση με τον αριθμό των ασθενών με COVID-19 που παρέμεναν σε καραντίνα στα δύο αυτά νησιά.

Τα περισσότερα από τα 120 και πλέον κρούσματα καταγράφονται στην Αττική, ωστόσο, αρκετά ακόμα εντοπίζονται διάσπαρτα σε νομούς όλης της χώρας. Ενδεικτικά, τα τέσσερα άτομα στη Φλώρινα που την 11η Αυγούστου βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, διαπιστώθηκε ότι είχαν μόλις επιστρέψει από ταξίδι αναψυχής στην Πάρο.

Κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, προέκυψε ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο: οι περισσότεροι από τους πλέον των 120 νοσούντων δήλωσαν στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ότι είχαν διασκεδάσει σε δύο συγκεκριμένα μπαρ στη Νάουσα της Πάρου και ένα μπαρ στην Αντίπαρο. Και τα τρία αυτά καταστήματα ελέγχθηκαν από την αστυνομία και η λειτουργία τους ανεστάλη για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν συνολικά 652 έλεγχοι σε εστιατόρια και μπαρ στα δύο νησιά. Διαπιστώθηκαν 26 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 31.000 ευρώ.

Αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες στην «Κ» ότι ήδη μετά τα δύο πρώτα εικοσιτετράωρα του lockdown η επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη, κάτι που ισχύει και για τον Πόρο όσο και τον Αμπελώνα Λάρισας, όπου επίσης εφαρμόστηκαν αυξημένα μέτρα.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η μη δημοσιοποίηση του ακριβούς αριθμού κρουσμάτων ανά νησί αποφασίστηκε –αρχικά τουλάχιστον– για «να μη στοχοποιούνται συγκεκριμένες περιοχές» και χαρακτήρισε «αστήρικτη φημολογία» την κριτική που διατυπώθηκε από στελέχη της Αυτοδιοίκησης και την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια απόκρυψης του ακριβούς αριθμού περιστατικών.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ομολόγησε πως ήταν κεντρική της απόφαση να αποκρύπτει τα κρούσματα κορωνοϊού ανά νησί», έγραψε μεταξύ άλλων στη σελίδα του στο Facebook ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Για πλήγμα στην τοπική οικονομία έκανε λόγο μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, παρατηρώντας ότι τις τελευταίες ημέρες το Κουφονήσι ξεπερνά σε αφίξεις την Πάρο.

Αλλες τέσσερις περιοχές της χώρας, στο μεταξύ, εμφανίζονται να έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Βρίσκονται στο μικροσκόπιο των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας για το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Σε αυτές συγκαταλέγεται κοσμικό νησί του Ιονίου, στο οποίο πάντως τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα «παρουσιάζεται εικόνα σταθεροποίησης», όπως παρατηρούν αρμόδιοι αξιωματούχοι. Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων παραμένει και η Μύκονος, όπου χθες ανιχνεύθηκαν 17 κρούσματα, τα 9 στο νησί και 8 από αφίξεις.

Στην Περιφέρεια Αττικής, χθες, υπήρχαν 765 ενεργά κρούσματα, με τον δείκτη μετάδοσης (R0) να υπολογίζεται ότι κινείται οριακά κάτω από 1. Τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι επιδημιολόγοι έχουν θέσει ως ορόσημο την Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα απαιτηθεί η εφαρμογή μέτρων πέραν όσων ισχύουν από τη Δευτέρα ή όχι.

Αντίθετα, περισσότερο ανησυχητικά ήταν τα δεδομένα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων να ξεπερνά τα 820


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πένυ Ρόγκα: Ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο και σημειώνει “Η μάχη μόλις ξεκίνησε”

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα, γνωστοποίησε ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία

Πάσχα χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές στη νησιωτική χώρα

Παρά τα όποια κίνητρα που ανακοινώνονται τα νησιά στην Ελλάδα δεν έχουν επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό - Τι φταίει;

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

Νάξος – Μεγάλη Πέμπτη: Η Κωμιακίτισσα θα κάνει το βάψιμο των αυγών με ρίζες από το Καψάλι

Μικρές ιστορίες από την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής

Νάξος – Κόρωνος: Τα πασχαλινά έθιμα της «ρουκάνας» και της μεταφοράς των εικόνων

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μεταφέρθηκαν σε όλη την Ελλάδα τα έθιμα της Κορώνου

Νάξος – Μέλανες: Αγία Παρασκευή και οι “Περιφάνες” κάνουν την εμφάνισή τους (video)

Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες. Μεγάλη Παρασκευή 2 Μαϊου 2024, μετά τον εσπερινό. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων. Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας»

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου