Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠαιδείαΕλλάδα: Η επιστολή των εκπαιδευτικών με παιδιά ΑμεΑ που μιλούν για εργασιακό...

Ελλάδα: Η επιστολή των εκπαιδευτικών με παιδιά ΑμεΑ που μιλούν για εργασιακό θάνατο

|

Επιστολή Εκπαιδευτικών Γονέων Τέκνων με Αναπηρία για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες με βάση τη σειρά στον Αξιολογικό Πίνακα.

“…. Αλίμονο στην πολιτεία που δεν μεριμνά για τη διαφορετικότητα ώστε αυτή όχι μόνο να μοριοδοτείται, θεωρώντας ότι έκανε και το καθήκον της, αλλά να οδηγεί και στο επιθυμητό αποτέλεσμα, στην εργασία. Γιατί αυτή τη στιγμή με τη «γενναία» μοριοδότηση της αναπηρίας -όπως κάποιοι κρίνουν – νομίζουν ότι εξαντλήθηκε η μέριμνα. Μα πώς; Ως επί το πλείστον οι περισσότεροι έχουν αναπηρία περίπου 67% που σημαίνει περίπου 27-30 μόρια, όταν το άριστα των εκπαιδευτικών είναι τα 240 μόρια. Τα 27-30 μόρια της αναπηρίας είναι 3 χρόνια περίπου αναπλήρωσης – πιθανόν και κοντά στο σπίτι σου – ή ένα μεταπτυχιακό και μια ξένη γλώσσα…” Αυτό αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα, σε επιστολή Εκπαιδευτικών Γονέων Τέκνων με Αναπηρία για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες με βάση τη σειρά στον Αξιολογικό Πίνακα…
Ουσιαστικά μιλάει για “εργασιακό θάνατο” κάνοντας μία αντιπαράθεση με όσα αναφέρονταν σε νομοσχέδιο του 2014 και στο .. σήμερα.  
Και δημοσιεύουμε την σχετική επιστολή που όπως διαβάζουμε αναφέρει: Ο εργασιακός θάνατος των εκπαιδευτικών γονέων ΑμεΑ και των Εκπαιδευτικών ΑμεΑ εξαιτίας ρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες εξελίξεων και μεθοδεύσεων που μας θυμίζουν εκείνο το φοβερό 2014.
Τότε, που καταργήθηκε ο πίνακας Α για τα ΑΜΕΑ που έδινε προτεραιότητα 20% στις προσλήψεις εκπαιδευτικών από αυτόν τον πίνακα.
Τότε, που διαχωρίστηκε η κοινωνική ομάδα των εκπαιδευτικών ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ανάλογα με τον αριθμό ανάπηρων παιδιών που υπήρχαν στην οικογένεια!!! Ένα παιδί ΑΜΕΑ, δύο παιδιά ΑΜΕΑ κ.ο.κ!!!!
Τότε, που αρκετοί ΓΟΝΕΙΣ ΑΜΕΑ έμειναν άνεργοι εξαιτίας ρυθμίσεων που προωθήθηκαν και δεν τους επέτρεψαν ούτε αναπληρωτές να είναι έστω και μακριά από την οικογένειά τους.
Τότε, που επί της ουσίας πετάχτηκαν τα ΑΜΕΑ και οι γονείς ΑΜΕΑ σχεδόν εκτός πινάκων ειδικής αγωγής, καθυβριζόμενοι με δημοσιεύματα και αναρτήσεις από «ειδήμονες»ως οι πλέον ανίκανοι να υπηρετήσουν την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Τότε, που προτάχθηκαν συγκεκριμένοι πτυχιούχοι στους πίνακες ΕΑΕ, υποβιβάζοντας τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.
Τότε, δηλαδή που υποβίβασαν τις εργασιακές δεξιότητες και ικανότητές τους των εκπαιδευτικών ΑΜΕΑ και των εκπαιδευτικών ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ και ταυτόχρονα πριμοδοτήθηκε συγκεκριμένος κλάδος εκπαιδευτικών.
 
Και ερχόμαστε στο σήμερα.
 
Τώρα, που μια ευφυέστατη τροπολογία πριμοδοτήθηκε συγκεκριμένος κλάδος εκπαιδευτικών στα Τ.Ε.
Τώρα, που με δημοσιεύματα και αναρτήσεις ενημερωνόμαστε ότι προωθείται η έκδοση κανονιστικών, υπουργικών ή ό,τι άλλο αποφάσεων, που αφορά στην τοποθέτηση των ΑΜΕΑ, των ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ και των λοιπών κοινωνικών ομάδων (πολύτεκνων, τρίτεκνων) με τη σειρά του πίνακα. Να γίνεται, δηλαδή, η τοποθέτηση αυτών των εκπαιδευτικών σε σχολεία τα οποία όχι μόνο δε διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία των οικογενειών τους, αλλά που θέτουν σε κίνδυνο και την ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. Αυτές οι μεθοδεύσεις επί της ουσίας αφαιρούν και το δικαίωμα στην εργασία.
Τώρα, δηλαδή, που πάλι δρομολογείται ο εργασιακός θάνατος των εκπαιδευτικών ΑΜΕΑ, των εκπαιδευτικώνΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ, των πολύτεκνων και τρίτεκνων και η πριμοδότηση συγκεκριμένου κλάδου εκπαιδευτικών.
Τώρα, που με σύνθεση διαφορετική στην ηγεσία του Υπουργείου, πιθανόν όμως με ίδια στη στελέχωση προωθούνται και ανακυκλώνονται ενέργειες που μόνο σε δεινή θέση φέρνουν συνεχώς τα ΑΜΕΑ και τους ΓΟΝΕΙΣ ΑΜΕΑ. Αυτούς τους γονείς που ελάχιστη μέριμνα υπήρξε από το Υπουργείο Παιδείας για την εργασία τους έτσι όπως ορίζει το σύνταγμα και οι νόμοι χρόνια τώρα.
Τώρα, όπως και τότε προφανώς που κάποιοι εισακούγονται από τα στελέχη του Υπουργείου, ενώ επίσημες ομάδες κοινωνικών κατηγοριών δεν καταφέρνουν να επιτύχουν ούτε μια συνάντηση, ώστε να καταθέσουν και τη δική τους άποψη περί δικαίου.
Έτσι φτάσαμε να έχουμε εκπαιδευτικούς που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν τα προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.ο.κ.) λόγω δυσκολιών που τους έτυχαν στη ζωή τους και δεν εργάζονται και άλλους που ενώ έχουν τα προσόντα,λόγω της δυσχερούς τοποθέτησής τους, να μην μπορούν να εργαστούν.
 
Αλίμονο στην πολιτεία που δεν μεριμνά για τη διαφορετικότητα ώστε αυτή όχι μόνο να μοριοδοτείται, θεωρώντας ότι έκανε και το καθήκον της, αλλά να οδηγεί και στο επιθυμητό αποτέλεσμα, στην εργασία. Γιατί αυτή τη στιγμή με τη «γενναία» μοριοδότηση της αναπηρίας -όπως κάποιοι κρίνουν – νομίζουν ότι εξαντλήθηκε η μέριμνα. Μα πώς; Ως επί το πλείστον οι περισσότεροι έχουν αναπηρία περίπου 67% που σημαίνει περίπου 27 – 30 μόρια, όταν το άριστα των εκπαιδευτικών είναι τα 240 μόρια. Τα 27-30 μόρια της αναπηρίας είναι 3 χρόνια περίπου αναπλήρωσης – πιθανόν και κοντά στο σπίτι σου – ή ένα μεταπτυχιακό και μια ξένη γλώσσα. Ακαδημαϊκά προσόντα ή προϋπηρεσίες που οι εκπαιδευτικοί ΓΟΝΕΙΣ ΑΜΕΑ και οι εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ δυσκολεύονται να αποκτήσουν. Η αναπηρία όμως δεν είναι ακαδημαϊκό προσόν ή προϋπηρεσία είναι μάθημα ζωής που εμείς που το βιώνουμε το γνωρίζουμε και καλύτερα.
 
Επιπλέον αυτών, άλλο είναι να είσαι μόνος σου, με προβλήματα μεν – καθώς ο μέσος όρος ηλικίας διορισθέντων ή αναπληρωτών έχει ανέβει – και άλλο να είσαι ανάπηρος ή να έχεις τέκνο με αναπηρία που χρήζει να βρίσκεται πλησίον νοσοκομειακών εγκαταστάσεων και παροχών.
 
Λυπούμαστε που συνάδερφοι το αντιμετωπίζουν ως ότι τους «κλέβουμε» τις θέσεις, αλλά καθόλου έτσι δεν είναι. Φροντίζουμε και για το δικό τους μέλλον και των παιδιών τους αν και όταν κάνουν, καθώς όλοι είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι”.
 
Φωτογραφία και πληροφορίες από την ιστοσελίδα especial.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρήτη – Ηράκλειο: Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της (!!!)

Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της .. Οι πρώτες της δηλώσεις

ΚΕΘΙ -Σ.Κ. Σύρου: Χορήγηση Panic Button σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Στην περίπτωση που μια ενήλικη γυναίκα βιώσει κακοποίηση από άτομο του οικογενειακού της  περιβάλλοντος,  δύναται να λάβει το Panic Button

Σταυρούλα Μπαϊράμη: “Αυτά που ζήσαμε το βράδυ του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ..”

Η κα Σταυρούλα Μπαϊράμη σα να μην πέρασε μια μέρα από το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές από την ώρα που άκουσε τον κρότο της πρόσκρουσης και έσβησαν τα φώτα, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε σε ασφαλή χέρια στην Πάρο

Αμοργός: Στο δάσκαλό μας (Σταύρο Τζαννίνη) με αγάπη

Στην Αμοργό μαθητές τιμούν τον δάσκαλό τους Σταύρο Τζαννίνη.. Πότε και που

Κύθνος: Αδεια κατασκευής νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων

Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κύθνο

Κλιματική Κρίση: Ολο και περισσότερα παιδιά στα επείγοντα λόγω ζέστης

Οι επισκέψεις παιδιών στα επείγοντα λόγω ζέστης αυξήθηκαν κατά 170% την τελευταία δεκαετία

Zante Ferries: Αρνητικοί οι μικρομέτοχοι για τη πώληση των πλοίων, εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων

Στις 9 Οκτωβρίου θα εκδικαστούν ασφαλιστικά μέτρα για να μην πωληθούν τα πλοία της ΖΑΝΤΕ Ferries

Κυκλάδες – Λεονταρίτης: Διήμερη επίσκεψη στην Σαντορίνη

Επίσκεψη στην Σαντορίνη για τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη. Ποιο το πρόγραμμά του

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες – Δήμος: Ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια μέσω του notify.gov.gr για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σύρος – Hermoupolis Heritage: Απέκτησε νέο αργαλειό για το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας

Νέος αργαλειός για το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας - Εφτασε τους πέντε και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα

Εκτακτο – Νάξος: Πρόκληση πυρκαγιάς σε περιοχή των Τριπόδων (video)

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Ορκού στην Νάξο - Παρουσία και ελικοπτέρων (video)

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Νάξος – Σαγκρί: Έρχεται επένδυση σε συγκρότημα κατοικιών με πισίνες

Άδεια για επένδυση συγκροτήματος κατοικιών με πισίνες στο Σαγκρί της Νάξου

Golden Star Ferries: Το “Andros King” ετοιμάζεται για Ελλάδα, που θα δρομολογηθεί;

Ετοιμάζεται το Andros King για τον ερχομό του στην Ελλάδα

Attica Group: Απέκτησε το ταχύπλοο “Thunder”

Το πλοίο Thunder προστίθεται στον στόλο της Attica Group

Ηρακλειά: Το “ευχαριστώ” στην Blue Star Ferries και το αίτημα για επέκταση δρομολογίων έως 25 Σεπτεμβρίου

Η κοινότητα Ηρακλειάς καταθέτει την άποψή της για το θέμα της επέκτασης δρομολογίων έως τέλη Σεπτεμβρίου

Νάξος- “Μια βραδιά κάτω από την ελιά”: Ερχεται 4ημερο φεστιβάλ με έμφαση σε Πολιτισμό και γαστρονομία

Νάξος - "Μια βραδιά κάτω από την ελιά".. Τετραήμερο (2 - 5 Οκτωβρίου) με Χίσλοπ, Βαλτινό και Κότσιρα αλλά και πολύ φαγητό (δείτε το πρόγραμμα)

Κυκλάδες – Fraport: Σαντορίνη και Μύκονος χωρίς αεροπορική σύνδεση για 20 περίπου μέρες

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης στα αεροδρόμια της Fraport (πίνακας)

Κτηματολόγιο: Από σήμερα είναι στον … αέρα για τις Κυκλάδες

Το χρονοδιάγραμμα για το Κτηματολόγιο στις Κυκλάδες