Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠάρος - Κωβαίος σε Κικίλια: "Εκκληση να αρθεί η αδικία εις βάρος...

Πάρος – Κωβαίος σε Κικίλια: “Εκκληση να αρθεί η αδικία εις βάρος της Πάρου”

|

Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος με ανοιχτή του επιστολή κάνει έκκληση προς την Πολιτική ηγεσία να άρει την αδικία εις βάρος της Π¨αρου – Αμφισβητεί τον τρόπο που έγινε η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και αναφέρεται στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας που λειτούργησε αρνητικά για την οικονομία του νησιού

Από το περασμένο Σάββατο 15 Αύγουστου η Πάρος και η Αντίπαρος είναι υπό καθεστώς τοπικού lockdown… Το ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Χαρδαλιάς, το κατανοήσαμε όλοι με βάση το μήνημα μέσω του 112 στα κινητά μας, και το είδαμε μέσω των αντιδράσεων από τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της γειτονικής Πάρου… Ε, τώρα ήρθε και η ώρα της Πολιτικής ηγεσίας να πάρει … μπροστά. Αρχικά με μία δήλωση, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίας ανέφερε ” Tα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορωνοϊού, και αφορούν μεταξύ άλλων και την Πάρο, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα στο νησί μας, σε μια ήδη πολύ δύσκολη περίοδο. Όταν όμως οι λόγοι που οδηγούν σε μία τέτοια απόφαση αφορούν την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, οφείλουμε όλοι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και τόσους μήνες. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, είμαστε από τα ελάχιστα μέρη στη χώρα που λειτουργήσαμε έγκαιρα και προνοητικά, λαμβάνοντας μία σειρά από υγειονομικές δράσεις, ώστε το νησί μας να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε αυτήν την υγειονομική κρίση. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του εφικτού,  τη στήριξη που μπορεί να μας προσφέρει”.

Σήμερα, όμως προχώρησε σε ανοιχτή επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κο Βασίλη Κικίλια από τον οποίο ζητεί την αποκατάσταση της αδικίας. Μάλιστα, ζητά αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα που οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων, κάνει λόγο για λάθη στην ιχνηλάτηση και για αδικία σε βάρος της Πάρου. Ενώ κάνει αναφορά και στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας το οποίο όπως σημειώνει «λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί το οποίο αναμένεται να αδειάσει τις επόμενες μέρες από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία»

Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή του κου Κωβαίου αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων και επιχειρηματιών της Πάρου με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, κι αφορούν στο νησί μας.

Επειδή τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Πάρο, η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες και στους μόνιμους κάτοικους. Όπως καταλαβαίνετε, πέραν της δημόσιας υγείας απειλούνται η κοινωνική συνοχή του νησιού μας, η αξιοπιστία των τοπικών κλιμακίων υγείας καθώς και η εγκυρότητα των θεσμών. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσετε άμεσα και αναλυτικά αφενός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αφετέρου για τους λόγους τους οποίους τα μέτρα αυτά ήταν απαραίτητο να παρθούν για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε ότι καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε και ότι θα απαντήσετε το συντομότερο.

Επίσημα, θέλω να σας ενημερώσω ότι η εικόνα που είχαμε  από το Κέντρο Υγείας της Πάρου ήταν για λίγα περιστατικά.

Προφανώς, δεν είμαστε ειδικοί για να ορίσουμε τα μέτρα που θα ισχύουν για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, ωστόσο η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο ώστε να χαρακτηριστούν ότι έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID- 19, έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Πιο απλά, όσοι φεύγουν από Πάρο ταξιδεύοντας με το καράβι της γραμμής ή αεροπλάνο και στη συνέχεια βρίσκονται θετικοί στον COVID- 19, δεν αποδεικνύεται ότι προσβλήθηκαν στην Πάρο επειδή είχε αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Επιπλέον, το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας κατανοείτε ότι λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αδειάσει από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία.

Σας κάνω έκκληση να παρέμβετε ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η αδικία σε βάρος της Πάρου.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Πάρου

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τη Θηρασιά στη Σίφνο ταξίδεψε η Ένωση Θηραίων Λαυρεωτικής Μεσογαίας Αττικής “Αγ. Ειρήνη”

Γεύσεις, χοροί, φορεσιές και άρωμα Θηρασιάς φέτος στη Σίφνο, με μια ομάδα που στην κυριολεξία "πετούσε" και σερβίριζε μελιτίνια, σκορδομακάρονα και κουφέτο

Μύκονος: Προκήρυξη διαγωνισμού για νέο αποχετευτικό

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέο αποχετευτικό έργο στη Μύκονο - Κόστος και χρονοδιάγραμμα

Βάρκες: Απαλλαγή φόρων για σκάφη κάτω των επτά μέτρων (!!!)

Υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή «τα σκάφη αναψυχής β΄ κατηγορίας κάτω των 7 μέτρων απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο πλοίων

Νάξος – Ν. Πιτταράς: “Η παράδοση και η αγάπη κάνουν ξεχωριστή τη Γραβιέρα Νάξου”

Ο Νικόλας Πιτταράς μίλησε στην εκπομπή "Πρωίαν σε Είδον" για την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

Ηρακλειά: Το “ευχαριστώ” στην Blue Star Ferries και το αίτημα για επέκταση δρομολογίων έως 25 Σεπτεμβρίου

Η κοινότητα Ηρακλειάς καταθέτει την άποψή της για το θέμα της επέκτασης δρομολογίων έως τέλη Σεπτεμβρίου

Κυκλάδες (Ανδρος): “Η Μικρή Σκωτία” ξεδιπλώνει την ομορφιά της

Το όμορφο ελληνικό νησί που οι τουρίστες αποκαλούν «Μικρή Σκωτία»

Σίφνος: Σκηνοθετημένη η “ληστεία” στο κέντρο της Απολλωνίας

Συνελήφθη γυναίκα για ψευδή καταγγελία και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού - Τι ανέφερε η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Αφιέρωμα στον Στέφανο Εμ. Ψαρρά

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμητική εσπερίδα για τον νάξιο Αρχαιολόγο, Ιστορικό και Ποιητή Στέφανο Ψαρρά

Νάξος – Μέλανες: Ασε τα όνειρά σου να γίνουν τα φτερά σου

Μία τοιχογραφία από τον Νίκολα Ντελάρτε στο Δημοτικό σχολείο Μελάνων

Νάξος: Ενας υπέροχος διάλογος για το στάδιο με πρωταγωνιστές τους μαθητές των σχολείων (video)

Βίβλος Απείρανθος Φιλώτι.. Χώρα Νάξου.. Οι σταθμοί στη βόλτα που έκανε ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος στη Νάξο για τον διάλογο με το Στάδιο (video)

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Airbnb 2023 – Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Εφτασαν τις 12.000 κλίνες έναντι 8 χιλιάδων κλινών στα ξενοδοχεία (!!!)

Εννέα νησιά στην Ελλάδα που διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού στη σχέση Airbnb και ξενοδοχεία (!!!)

Ραφήνα: Θάνατος επιβάτη που ταξίδευε από Μύκονο με ταχύπλοο

Θάνατος 53χρονου επιβάτη πλοίου που είχε επιβιβαστεί στη Μύκονο

16ο Φεστιβάλ “Ν. Τσελεμεντές”: Τα φώτα έσβησαν, μα η Σίφνος πάντα λάμπει..!! (video & photos)

Η Σίφνος κάθε χρόνο καλεί τα υπόλοιπα νησάκια των Κυκλάδων, καλεί φίλους από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να παντρέψουν γεύσεις και παραδόσεις, να γίνουν ένα, να περάσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φιλοξενία, τα ήθη, τα έθιμα.

TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου

Ανάμεσα στο 100 κορυφαία τυριά του κόσμου, το ταξιδιωτικό site TasteAtlas συγκαταλέγει 12 ελληνικά τυριά διαφορετικών ειδών και προελεύσεων - Ποια είναι από τις Κυκλάδες

Zante Ferries: “Επεισοδιακή” συνεδρίαση και αναμονή για την πώληση των “Σολωμός” και “Κοραής”

Η παρέμβαση της Levante ferries με ανεβασμένη προσφορά κατά 3 εκατ. ευρώ ανέβασε τους τόνους στην γενική συνέλευση

Κέρος: “Εντοπίστηκαν νέα αρχαιολογικά ευρήματα”

“Νέα εντυπωσιακά ευρήματα εντοπίστηκαν στην Κέρο, στο αρχαιότερο νησιωτικό ιερό στον κόσμο” - Ποιος το αναφέρει ..

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....