Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕλλάδα: Οι Αμερικανοί εκθειάζουν την Ελλάδα ως τον ιδανικό προορισμό

Ελλάδα: Οι Αμερικανοί εκθειάζουν την Ελλάδα ως τον ιδανικό προορισμό

|

Με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι το καλύτερο εισιτήριο για διακοπές τώρα», το αμερικανικό ειδησιογραφικό πρακτορείο CNN αναφέρεται στις διακοπές στην Ελλάδα στην εποχή του κορωνοϊού… διαβάστε τι αναφέρει

«Αναρωτιέστε πώς ο κορονοϊός έχει επηρεάσει το όνειρο των ελληνικών διακοπών για γαλάζιους ουρανούς, ακόμη πιο γαλάζιες θάλασσες, λαμπερά ηλιοβασιλέματα και τις πιο νόστιμες φρέσκες σαλάτες που έχετε γευτεί ποτέ; Δεν το έχει», αναφέρει το δημοσίευμα του CNN με τίτλο «Why Greece could be Europe’s best holiday ticket right now» ή «Γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι το καλύτερο εισιτήριο για διακοπές τώρα».

Για τον αρθρογράφο (Barry Neild), ο νέος κορωνοϊός δεν έχει επηρεάσει το όνειρο των διακοπών στην Ελλάδα: η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να προσαρμόσει το τουριστικό προϊόν στην εποχή της πανδημίας και, τουλάχιστον προς το παρόν, αυτό φαίνεται να αποδίδει. Εν μέρει λόγω του πολύ μικρού αριθμού κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, πολλά μέρη της Ελλάδας αυτή τη στιγμή μοιάζει σαν να βρίσκονται σε μια χώρα όπου η Covid-19 δεν ήρθε ποτέ. Οι θαυμάσιες άδειες παραλίες, οι κρυστάλλινες καθαρές θάλασσες και οι ταβέρνες δίπλα στο κύμα εξακολουθούν να προσφέρουν το 100% της αυθεντικής ελληνικής χαλάρωσης που χρειάζεται ο επισκέπτης για να αφήσει πίσω τη «μελαγχολία» του lockdown.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν στην Ελλάδα, όπως και στο έγγραφο που πρέπει να συμπληρωθεί πριν από την αναχώρηση. Αναφέρεται επίσης σε μια από τις πρώτες πτήσεις από το Λονδίνο στην Αθήνα και πως όλα κύλησαν ομαλά, αλλά και στη διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ στα αεροδρόμια, καθώς η Ελλάδα θέλει οπωσδήποτε να περιορίσει τα εισαγόμενα κρούσματα, ώστε να κρατήσει την τουριστική της βιομηχανία σε λειτουργία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στα μέτρα που λαμβάνονται στα ξενοδοχεία και στις πανσιόν προκειμένου οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς, ενώ υπογραμμίζει ότι η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί καθόλου από την Covid-19. Μέτρα λαμβάνονται επίσης και στα εστιατόρια – ακόμη και στην πιο μακρινή ταβέρνα

«Αισθάνομαι σαν να πρόκειται να κάνω κατάδυση», λέει στο CNNi ο Τάκης Ζώτος, ο οποίος διευθύνει τον ξενώνα Pension Marianna στην τουριστική πόλη του Ναυπλίου, ιδρώνοντας έντονα πίσω από το πλαστικό προστατευτικό προσώπου του.

Το απολυμαντικό χεριών είναι παντού – σε λόμπι ξενοδοχείων, εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ακόμη και σε μικρά μπουκάλια στο μπάνιο, δίπλα στο δωρεάν αφρόλουτρο και το σαμπουάν. Τα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης και κλιματισμού είναι μερικές φορές τυλιγμένα σε πλαστικό.

Επιγραφές και αυτοκόλλητο δαπέδου πασχίζουν να εφαρμοστεί μια οδηγία κοινωνικής απόστασης δύο μέτρων που δεν είναι πάντα πρακτική. Το δύσκολο σερβίρισμα του πρωινού ανά άτομο, αντί για τον παραδοσιακό μπουφέ, είναι μια αρκετά επώδυνη διαδικασία σε εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, αν οι ξενοδόχοι ανησυχούν για τη μετάδοση του κορονοϊού από τους επισκέπτες τους, δεν το δείχνουν και τα καλωσορίσματα μοιάζουν αυθεντικά.

Αναφέρεται στα πολλά σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που προσφέρει η Ελλάδα και όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, αν και τα μέρη αυτά είναι κυρίως άδεια. Ενώ αυτό είναι τραγικό για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, για τους επισκέπτες είναι μάλλον μια μαγική ευκαιρία να εξερευνήσουν μέρη που κανονικά θα ήταν γεμάτα κόσμο.

Οσο για τις πολλές ελληνικές παραλίες, όπου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική, καθώς οι επισκέπτες είναι προς το παρόν πολύ λιγότεροι από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης. Κι ενώ αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για νησιά ή προορισμούς με τουριστικά πακέτα, στην Πελοπόννησο οι περισσότερες παραλίες έχουν μόνο λίγους Έλληνες επισκέπτες.

Η Πελοπόννησος μάλιστα είναι προσβάσιμη με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας από την Αθήνα και είναι αναμφισβήτητα, όπως σημειώνει, ένας από τους καλύτερους προορισμούς της χώρας για τον τουρισμό στην εποχή του Covid-19. Σημειώνει ιδιαίτερα τη βυζαντινή πόλη-φρούριο του Μυστρά, τις παραδεισένιες παραλίες της Ελαφονήσου, το όμορφο λιμάνι του Γυθείου, το μεσαιωνικό κάστρο της Μονεμβασιάς και τη Μάνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Μια μεγάλη συναυλία-φόρος τιμής στον αξέχαστο ερμηνευτή, με τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον Δημήτρη Μπάκουλη, τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 στις 21:00 στον Προαύλιο Χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Θήρας.

Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους,οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα

Αυξάνεται το αφορολόγητο, μειώνονται οι συντελεστές και τα τεκμήρια – Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ατυχήματα με γουρούνες: Ένας καλοκαιρινός «εφιάλτης» για τα νησιά

Γιατροί περιγράφουν ότι «η μισή εφημερία είναι περιστατικά με γουρούνες» – Τουρίστες έως 25 ετών τα κύρια θύματα, με τραυματισμούς από απλά κατάγματα έως θανατηφόρες κακώσεις

Νάξος: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Ψάξε στο όνειρό μας» (αφίσα)

Το αφιέρωμα στη Νάξο δεν αποτελεί απλώς μια συναυλία, αλλά μια γιορτή μνήμης και τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή

Ανανέωσε με Τσουγκαράκη ο ΑΠΑΣ Νάξου – Ανακοίνωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας

Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει στη Νάξο, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα φιλικών για τον Σεπτέμβριο ενόψει της σεζόν 2025-26 στη National League 1.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Κακλαμανάκεια 2025» στην Αμοργό

Ο ΑΝΠΟ Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού τίμησαν την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Νίνου στην τελετή λήξης του θεσμού προς τιμήν του Νίκου Κακλαμανάκη.

Μύκονος: Τραγωδία σε ξενοδοχείο του Ορνού – Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα δωματίου

Δύο νεαροί Βραζιλιάνοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πισίνα ξενοδοχείου – Ο ένας διασώθηκε, ο άλλος ανασύρθηκε νεκρός. Στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγα και σακουλάκια με λευκή σκόνη.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, την πολιτική και τον πολιτισμό

Αμοργός: Η «Γιορτή του Παστελιού» επιστρέφει στη Λόζα Χώρας

ην Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 20:00, ο Σύλλογος «Σημωνίδης» μας καλεί σε μια γιορτή γεύσεων, μουσικής και παράδοσης με παστέλι, ψημένη ρακή, χορό και τραγούδι ως το πρωί.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.