Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙσπανία: Οι ξενοδόχοι προσφέρουν δωρεάν τεστ στους βρετανούς τουρίστες

Ισπανία: Οι ξενοδόχοι προσφέρουν δωρεάν τεστ στους βρετανούς τουρίστες

|

Οι Ισπανοί ξενοδόχοι προσφέρονται να πληρώσουν οι ίδιοι τα τεστ κορωνοϊού των πελατών τους προ της οικονομικής καταστροφής που πιθανόν να συνεπάγεται γι’ αυτούς η επιβολή 14ήμερης καραντίνας κατ’ οίκον από τη βρετανική κυβέρνηση για όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία στη Βρετανία. – Η ισπανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται πλέον με το Λονδίνο για εξαίρεση των νησιωτικών περιοχών των Καναρίων και των Βαλεαρίδων από την καραντίνα.

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε μεταφέρει την αγωνία των Κυπρίων σχετικά με τους Βρετανούς τουρίστες και το γεγονός ότι δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό γιατί τα τεστ κορωνοϊού είναι ακριβά… Και είχαμε διαβάσει ότι ” Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί η ακριβής νέα εκτίμηση και η οποία εκτιμάται πως θα επηρεάσει και την αρχική πρόβλεψη για ύφεση της κυπριακής οικονομίας κατά 7%. Αιτία των αρνητικών εξελίξεων φαίνεται πως είναι η υποχρέωση που έχουν οι Βρετανοί να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού προτού ταξιδέψουν, καθώς προέρχονται από χώρα υψηλού κινδύνου. Το κόστος του τεστ λειτουργεί αποτρεπτικά τόσο για τους επίδοξους τουρίστες όσο και για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Σχολιάζοντας σχετικά ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) στη Λεμεσό, Χάρης Θεοχάρους, τόνισε πως οι τουριστικοί πράκτορες «πρέπει να συνεργαστούν μαζί μας αν θέλουν να ταξιδεύει ο κόσμος, καθώς οι Βρετανοί δυσκολεύονται να κάνουν το τεστ είτε λόγω κόστους είτε επειδή δεν βρίσκουν τα κατάλληλα εργαστήρια στη χώρα τους». Ο κ. Θεοχάρους προσέθεσε ότι πριν από την 1η Αυγούστου που έχει τεθεί ως ορόσημο για την έναρξη των πτήσεων από  Βρετανία προς Κύπρο, ο ΠΑΣΥΞΕ θα δώσει στη δημοσιότητα τη διαδικασία που απαιτείται για τη δωρεάν εξέταση στην Κύπρο, προκειμένου να δει τις αντιδράσεις της αγοράς. 

Τώρα είναι η ώρα των Ισπανών να προχωρήσουν σε μία ανάλογη κίνηση…   Οι Ισπανοί ξενοδόχοι προσφέρονται να πληρώσουν οι ίδιοι τα τεστ κορωνοϊού των πελατών τους προ της οικονομικής καταστροφής που πιθανόν να συνεπάγεται γι’ αυτούς η επιβολή 14ήμερης καραντίνας κατ’ οίκον από τη βρετανική κυβέρνηση για όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία στη Βρετανία.

Οπως ανακοίνωσε ο σύνδεσμος των Ισπανών ξενοδόχων CEHAT, τα ξενοδοχεία είναι πρόθυμα να καλύψουν τα έξοδα των ελέγχων των τουριστών σε μια προσπάθεια να πείσουν τους Βρετανούς να επισκεφθούν τη χώρα της Ιβηρικής, παρά τα μέτρα του Λονδίνου.

Περιγράφοντας τη βρετανική απόφαση που ελήφθη και ανακοινώθηκε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο με άμεση εφαρμογή, ο CEHAT τη χαρακτήρισε «παράλογη και άδικη», προσθέτοντας ότι οι εκτεταμένοι έλεγχοι αποτελούν καλύτερη εγγύηση ασφάλειας των εργαζομένων, των επισκεπτών και των κατοίκων.

Η ισπανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται πλέον με το Λονδίνο για εξαίρεση των νησιωτικών περιοχών των Καναρίων και των Βαλεαρίδων από την καραντίνα. Πρόκειται μάλιστα για τις δύο περιφέρειες της Ισπανίας στις οποίες εξακολουθεί να πετά από τη Βρετανία ο μεγαλύτερος οργανωτής ταξιδίων, η Tui, που ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεών της με τσάρτερ στην ηπειρωτική Ισπανία ως τις 9 Αυγούστου.

Παράλληλα οι περιφέρειες της Ανδαλουσίας και της Βαλένθια ζητούν κι αυτές την εξαίρεσή τους από τη βρετανική καραντίνα των 14 ημερών.

Πηγή: Reuters, El Pais

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας τον Οκτώβριο

Μαστογραφία, Τεστ Παπ με HPV και έλεγχος PSA – Ραντεβού από 23/9, εξετάσεις από 1/10 στην Αθήνα

Σαντορίνη – Ξεκινά η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία: Μια φιάλη παραπάνω, ένα χαμόγελο ακόμα

Από 4 έως 12 Οκτωβρίου η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία για τον συνάνθρωπο και την ελπίδα. Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

«ΑΞΟΠΑΤΗΜΑΤΑ»: Ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου οι εγγραφές στη χορευτική ομάδα

Κυριακή 5/10, 19:00–21:00 στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου — παιδιά από 4+ και τμήματα ενηλίκων

Σαντορίνη: «Ανοίγει» το εργοστάσιο τομάτας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο και ψηφιακές παρουσιάσεις 26–28 Σεπτεμβρίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»

Νάξος – Πορτάρα: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος 23–24/9 λόγω εργασιών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κλείνει προσωρινά τον χώρο Παλάτια για λόγους ασφάλειας. Απομακρύνεται το συρματόπλεγμα και τοποθετείται νέα περίφραξη.

Νάξος: Ξεκινά ο 3ος (και τελευταίος) δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

Φιλώτι 24/9–3/10 • Δαμαριώνας–Σαγκρί–Βίβλος 25/9–4/10 • Συγκομιδή 15 ημέρες μετά το πέρας

Νότιο Αιγαίο: 3 εκατ. € για ψηφιακό εξοπλισμό και VR εργαστήρια στα σχολεία

Ανοικτή πρόσκληση Χατζημάρκου – Υποβολές έως 31/10/2025 μέσω ΟΠΣ • Προτεραιότητα σε ΖΕΠ και απομονωμένα νησιά

Μήλος: Έκκληση για στέγη στους εκπαιδευτικούς (video)

«Δεν γίνεται με ενοίκια 550–700€» λέει ο δήμαρχος – Επιδόματα στήριξης και μέριμνα για γιατρούς, λιμενικούς, υπαλλήλους

Πάρος: Η Φλώρα Λουκή ορίστηκε άμισθη Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Εποπτεία Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς – στόχος η ενίσχυση δράσεων και υποδομών

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.