Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚαστελόριζο - Saos Ferries: Δωρεάν μεταφορά επισκεπτών όλο το χρόνο

Καστελόριζο – Saos Ferries: Δωρεάν μεταφορά επισκεπτών όλο το χρόνο

|

Δωρεάν θα μεταφέρονται όλον τον χρόνο όλοι οι ακρίτες κάτοικοι κι επισκέπτες του Καστελλόριζου, αλλά και τα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητά τους, αποφάσισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Σαμοθράκης (Saos Ferries)

Το Καστελόριζο βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια, μετά την παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες από το ORUC REIS στην περιοχή αλλά μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.  

Κοντά στο νησί υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ελληνικών πολεμικών σκαφών, αλλά και της Τουρκίας και όπως είναι γνωστό έχουν τεθεί σε συναγερμό οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα νησιά αλλά και στο νομό Έβρου εδώ και μέρες. Με αυτή την αφορμή, πάρα πολλοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει οι Έλληνες να επισκεφθούν το Καστελόριζο και να κάνουν τις διακοπές τους εκεί, στηρίζοντας έμπρακτα το ακριτικό αυτό νησί που βρίσκεται μια “ανάσα” από τα τουρκικά παράλια.

Όποιος επιθυμεί πάντως να πάει διακοπές στο Καστελόριζο, να ξέρει ότι είναι ΔΩΡΕΑΝ όλη την διάρκεια του χρόνου η ακτοπλοϊκή μεταφορά όλων των επιβατών. Μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και των ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων από και προς το Καστελόριζο.

Κι αυτό αποτελεί δωρεά της Ναυτιλιακής εταιρία Σαμοθράκης του Φώτη Μανούση, η οποία και είχε κερδίσει τον διαγωνισμό των δύο άγονων, επιδοτούμενων γραμμών Ρόδου- Καστελλόριζου και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΣΤΑΥΡΟΣ (πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ). Μετά την αποχώρηση από την γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, με τα όσα συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι και στη συνέχεια, δραστηριοποιείται πλέον στα Δωδεκάνησα και έκανε αυτή την προσφορά, ενώ να θυμίσουμε ότι  είχε ανακοινώσει και για την Σαμοθράκη δωρεάν μεταφορά για 6 μήνες των κατοίκων, αν έπαιρνε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδιζε.

Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσει τους ακρίτες του Καστελόριζου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο και εφαρμόζει κανονικά την απόφαση της αυτή, η οποία μάλιστα προβλήθηκε έντονα από πάρα πολλά ΜΜΕ όχι μόνο της περιοχής των Δωδεκανήσων αλλά και πανελλήνια.

Με ανακοίνωση της εταιρίας ανέφερε:

“Η εταιρεία μας, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συμμετείχε σήμερα, στο δημόσιο διαγωνισμό για την εκτέλεση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ρόδου- Καστελλόριζου, και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΣΤΑΥΡΟΣ.

Ως μοναδικοί συμμετέχοντες και με πλήρη φάκελο, η κατακύρωση του διαγωνισμού σε μας διαφαίνεται βέβαιη.

Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την ανάθεση αυτή λιγότερο ως εμπορική δραστηριότητα και πρωτίστως ως υψηλή κοινωνική αποστολή, λάβαμε τις εξής αποφάσεις σχετικά με την γραμμή Ρόδου-Καστελλόριζου :

Α) για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2020, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες του πλοίου μας, είτε είναι κάτοικοι του Καστελόριζου είτε επισκέπτες, είτε ημεδαποί είτε αλλοδαποί θα μεταφέρονται εντελώς δωρεάν, ενώ

Β) για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα προσφέρεται η ίδια δωρεάν μεταφορά και για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα.

Γ) τέλος τα εκτελούμενα δρομολόγια θα προγραμματισθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το πλοίο μας κατά την ημέρα κατάπλου του στο Καστελλόριζο να διανυκτερεύει εκεί και να αποπλέει την επόμενη ημέρα προς επιστροφή στη Ρόδο’.

Με πληροφορίες: evros-news.gr

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί