Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΒρετανία - Covid 19: Η «πρωτοπορία» της Οξφόρδης

Βρετανία – Covid 19: Η «πρωτοπορία» της Οξφόρδης

|

Οι Βρετανοί εμφανίζονται να ανακοινώσουν τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ από την Αμερική μιλάει για “fake news” και για ήττα του ιού στο τέλος της ..διαδρομής

Σε συμφωνίες για την εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων από εμβόλια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, που βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης, προχωρά το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, η βρετανική κυβέρνηση έχει ανάψει το «πράσινο φως» για 90 εκατομμύρια δόσεις ελπιδοφόρων εμβολίων της «συμμαχίας» μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών BioNtech, Pfizer και Valneva.

Παράλληλα, υπεγράφη και συμφωνία για πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα.

Την ώρα που είναι ακόμα αβέβαιο ποιο από τα πειραματικά εμβόλια μπορεί να λειτουργήσει, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πλέον εξασφαλίσει πρόσβαση σε εμβόλια που χρησιμοποιούν τρεις εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις:

  • 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης από γενετικά τροποποιημένο ιό
  • 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου BioNtech / Pfizer, το οποίο εγχέει μέρος του γενετικού κώδικα του κορωνοϊού
  • 60 εκατ. δόσεις του Valneva, το οποίο χρησιμοποιεί μια ανενεργή έκδοση του ιού

Όσον αφορά το πειραματικό εμβόλιο το οποίο ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής την 58χρονη Σάρα Γκίλμπερτ, θα δημοσιευθούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, τα ευρήματα της Φάσης 3 των δοκιμών σε ανθρώπους.

Το εν λόγω εμβόλιο βρίσκεται ήδη μπροστά από τους «ανταγωνιστές» του καθώς μπαίνει στο τελικό στάδιο, κατά το οποίο θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και, σύντομα, και στις ΗΠΑ.

Η Κέιτ Μπίνγχαμ, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Εμβολίων της Βρετανίας, δήλωσε ότι η ομάδα της Γκίλμπερτ είναι κατά πολύ μπροστά από άλλους ερευνητές και όλα δείχνουν πως όταν θα τελειώνει τη δοκιμή στην κλίμακα των 10.000 ανθρώπων, άλλοι τότε θα ξεκινούν. «Είναι πιο μπροστά απ’ όλους. Είναι το πιο ανεπτυγμένο εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο» δήλωσε.

Τι γίνεται στην Αμερική και η αντίδραση Τραμπ

Αλλα 63.872 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, ανακοίνωσε χθες Κυριακή (ξημερώματα  Δευτέρας ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς  της Βαλτιμόρης.

Ετσι, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 3.762.081 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον πλανήτη.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, σημειώθηκαν άλλοι 514 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να φθάνουν πλέον τους 140.474, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ημερησίως τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ δηλώνει σίγουρος ότι  ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί «στο τέλος», διαβεβαιώνει ότι η χώρα του «έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά, ίσως το χαμηλότερο παγκοσμίως», και δηλώνει  αντίθετος στην ιδέα να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης, για τον Αμερικανό πρόεδρο, «πολλές από αυτές τις περιπτώσεις (τις νέες) είναι νέοι που θα θεραπεύονται σε μία ημέρα». «Τρέχει η μύτη τους και το μετράμε αυτό ως ένα τεστ (…). Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα έπρεπε καν να είναι κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Sunday.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ειδική Αγωγή με Καρδιά: Σε τροχιά ολοκλήρωσης τα ειδικά σχολεία στη Νάουσα Πάρου

Ένα όραμα γίνεται πράξη: Σχεδόν έτοιμα το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πάρου – Επίσκεψη Αντιδημάρχου και Προέδρου Παιδείας στον χώρο των εργασιών

Η Μήλος δείχνει τον δρόμο της προσβασιμότητας, σε λειτουργία εκ νέου τα seatrac για ΑμεΑ

Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα για όλους και ο Δήμος Μήλου το αποδεικνύει στην πράξη: πλήρης επαναλειτουργία των αυτόνομων μηχανισμών σε Πλάθιενα και Παπικινού, έπεται και των Πολλωνίων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Χρυσή η Εθνική πόλο γυναικών, παγκόσμιες πρωταθλήτριες μετά από 14 χρόνια

Μετά από μια ονειρική πορεία και έναν τελικό για την ιστορία, τα χρυσά κορίτσια της Ελλάδας θριάμβευσαν επί της Ουγγαρίας (12-9) και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή του κόσμου

Δανακός: Θυρανοίξια με κατάνυξη και ιστορική βαρύτητα στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Οκτώ αιώνες ιστορίας συνάντησαν τη σύγχρονη ευλάβεια στο ανακαινισμένο κοιμητηριακό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου στον Δανακό, με την παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων, αισθητός σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Αττική

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και προκάλεσε ανησυχία σε ευρύ γεωγραφικό φάσμα – Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Νάξος: “Παραμύθι, παραμύθι… στο Καλόξυλο η μαγεία παίρνει σάρκα και οστά” (αφίσα)

Το χωριό-σκηνικό της Νάξου μεταμορφώνεται για δύο μέρες σε καμβά παράδοσης τέχνης παιχνιδιού και πολιτιστικής συγκίνησης – Ελάτε να ξαναγίνουμε παιδιά!

Α.Ο. Θήρας: Με όνειρα και πάθος ξεκινά το φετινό ταξίδι στη Volley League Γυναικών (πρόγραμμα)

Η κλήρωση για το πρωτάθλημα 2025-2026 έφερε πρεμιέρα εντός έδρας με το Μαρκόπουλο – Σαντορίνη, έτοιμη για μεγάλες αναμετρήσεις και ευρωπαϊκές προκλήσεις!

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Πανναξιακός ΑΟΚ: Μεταγραφικό restart με τέσσερα νέα πρόσωπα και στόχος η κορυφή

Νέα πρόσωπα, νέο πάθος, μία αποστολή: η επιστροφή στη National League 1 – Σβάρνας, Μαραβέγιας, Καλαμπογιάς και Μιλόσεβιτς έρχονται για τη μεγάλη ανατροπή