Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Κίνημα Αλλαγής: Αυτοί συμμετέχουν στην ανασύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής

Κυκλάδες – Κίνημα Αλλαγής: Αυτοί συμμετέχουν στην ανασύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής

|

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής του “Κινήματος Αλλαγής” Κυκλάδων – Τι αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ – Η συμμετοχή από δεκαεπτά νησιά – δείτε ποιοι είναι και ποιοι εκπροσωποούν την Νάξο

«…. Το τελευταίο διάστημα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν τη θεωρία ενός «νέου βρώμικου 89». Απλά, να τους υπενθυμίσουμε ότι το κόμμα τους και η Νέα Δημοκρατία έστειλαν το μεγάλο ηγέτη μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο και είναι τουλάχιστον απίστευτο να τον επικαλούνται για όσα έκαναν μαζί με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί, όλο το τελευταίο διάστημα, να καπηλευθεί την ιστορία του πολιτικού μας χώρου, ενώ συγχρόνως την πολέμησε παντοιοτρόπως όλα τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό εξακολουθεί να κάνει μέχρι και σήμερα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το ηθικό ανάστημα να μας κουνάει το δάχτυλο. Είναι αυτός που συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά από επιλογή και στη συνέχεια την ενσωμάτωσε και ασπάστηκε τις πρακτικές της. Είναι αυτός που ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη και συνέχισε να το παίζει δήθεν αριστερός. Είναι αυτός που έδωσε στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές Natura, ενώ ξέπλυνε κατά συρροή, από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία, τις ευθύνες της γαλάζιας διακυβέρνησης Καραμανλή για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μόνο και μόνο για να ρίχνει το λίθο του αναθέματος στην παράταξή μας…».

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής όσον αφορά τις Κυκλάδες παρουσιάζοντας και τη νέα σύνθεσή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων. Μία σύνθεση που περιλαμβάνει πρόσωπα από δεκαεπτά νησιά με τη Νάξο να έχει τέσσερις εκπροσώπους: Μιχάλη Καπίρη, Δημήτρη Καπούνη, Αντώνη Πιτταρά και Γιάννη Πολυχρονάκο. Από την Αμοργό είναι ο Λευτέρης Βεκρής ενώ παρών και ο Γραμματέας Χρήστος Πολατσίδης από την Τήνο…  Μάλιστα, όπως σημειώνεται «Το Κίνημα Αλλαγής προτάσσει την απόφαση για αυτόνομη πορεία, την ανανέωση και τον αυτοδύναμο προγραμματικό λόγο με λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο. Αυτή ακριβώς η αυτόνομη πορεία μας ενοχλεί τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΣΥΡΙΖΑ κι έχει ως αποτέλεσμα να δεχόμαστε λυσσαλέες επιθέσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

« Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων προχώρησε σε ανασύνθεση της συγκρότησής της, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητα, η αποτελεσματικότητα και η αντιπροσωπευτικότητα του οργάνου.

Μάλιστα, η εκπροσώπηση των νησιών στο όργανο στάθηκε πολύ ικανοποιητική, καθώς εκπροσωπούνται 17 νησιά και θα γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθεί το σύνολο των νησιών. Στόχος της Ν.Ε. είναι η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων των νησιών μας με την ταυτόχρονη διατύπωση των κατάλληλων προτάσεων και λύσεων σε αυτά τα προβλήματα.

Η σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής διαμορφώνεται ως εξής :

Πολατσίδης Χρήστος- Γραμματέας – Τήνος

Αποστολοπούλου Μαρουσώ – Πάρος

Βαδηβούλης Γιώργος – Κύθνος

Βακαλιαρέλης Νίκος – Ίος

Βεκρής Λευτέρης – Αμοργός

Βενιαμάκης Δημήτρης – Άνδρος

Βεντούρης Γιάννης – Κίμωλος

Γαϊτανής Αβέρκιος – Μήλος

Γεροντής Γιάννης – Σίφνος

Δεκαβάλας Μιχάλης – Φολέγανδρος

Καπίρης Μιχάλης – Νάξος

Καπούνης Δημήτρης – Νάξος

kapoun-allag.jpg

Καραγιάννης Χριστόφορος –  Θήρα

Κουντούρης Γιάννης – Σίκινος

Μουζάκη Σώζα – Κέα

Μουρσελάς Κώστας – Σύρος

Μπάιλας Δημήτρης – Σύρος

Μποφίλιος Πέτρος – Σέριφος

Παγώνης Αντώνης – Θήρα

Παπαμανώλης Γιώργος – Σύρος

Πιτταράς Αντώνης – Νάξος

Πολυχρονάκος Γιάννης – Νάξος

Χανιώτη Μαρσούλα – Μύκονος

Το Κίνημα Αλλαγής προτάσσει την απόφαση για αυτόνομη πορεία, την ανανέωση και τον αυτοδύναμο προγραμματικό λόγο με λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο. Αυτή ακριβώς η αυτόνομη πορεία μας ενοχλεί τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΣΥΡΙΖΑ κι έχει ως αποτέλεσμα να δεχόμαστε λυσσαλέες επιθέσεις.

Το τελευταίο διάστημα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν τη θεωρία ενός «νέου βρώμικου 89». Απλά, να τους υπενθυμίσουμε ότι το κόμμα τους και η Νέα Δημοκρατία έστειλαν το μεγάλο ηγέτη μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο και είναι τουλάχιστον απίστευτο να τον επικαλούνται για όσα έκαναν μαζί με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί, όλο το τελευταίο διάστημα, να καπηλευθεί την ιστορία του πολιτικού μας χώρου, ενώ συγχρόνως την πολέμησε παντοιοτρόπως όλα τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό εξακολουθεί να κάνει μέχρι και σήμερα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το ηθικό ανάστημα να μας κουνάει το δάχτυλο. Είναι αυτός που συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά από επιλογή και στη συνέχεια την ενσωμάτωσε και ασπάστηκε τις πρακτικές της. Είναι αυτός που ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη και συνέχισε να το παίζει δήθεν αριστερός. Είναι αυτός που έδωσε στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές Natura, ενώ ξέπλυνε κατά συρροή, από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία, τις ευθύνες της γαλάζιας διακυβέρνησης Καραμανλή για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μόνο και μόνο για να ρίχνει το λίθο του αναθέματος στην παράταξή μας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε τον τουρισμό χωρίς στήριξη την πιο κρίσιμη στιγμή, αδιαφορεί για τη ναυτιλία, οικοδομεί ένα νέο πελατειακό κράτος, παρεμβαίνει συνεχώς για να ελέγξει την αυτοδιοίκηση και εφαρμόζει το μοντέλο «νόμος και τάξη» απέναντι στο Κράτος Δικαίου και την Κοινωνία των Πολιτών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κακή προετοιμασία αναφορικά με τον τουρισμό είναι μεγάλες. Τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα της δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της κρίσης. Ο ΦΠΑ έπρεπε ήδη, εδώ και καιρό, να έχει μειωθεί στην εστίαση συνολικά, όπως και ο φόρος στη διαμονή. Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες και οι πολίτες δοκιμάζονται.

Οι μελλοντικές εξελίξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στα Κυκλαδονήσια προδιαγράφονται ακόμη πιο δυσοίωνες εξαιτίας του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ το οποίο υπερψηφίστηκε, πριν από δύο μήνες, αποκλειστικά και μόνο από τους 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μοναδικό ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας είναι το Κίνημα Αλλαγής. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε ανενόχλητη να συνεχίσει τις επιθέσεις της στο περιβάλλον, στην οικονομία, στα εργασιακά δικαιώματα, στην παιδεία, στη μεσαία τάξη και στους αδύναμους».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

jobmatch.dypa.gov.gr: Μία νέα πλατφόρμα για τον τουρισμό και την εύρεση εργασίας

Η jobmatch.dypa.gov.gr διασυνδέει τις τουριστικές επιχειρήσεις με όσους ψάχνουν για δουλειά σε αντίστοιχες ειδικότητες

Πιάτο Ημέρας: Ζυμαρικά φούρνου με ξινομυζήθρα και σπαράγγια

Σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά φούρνου; Εδώ μπαίνουν στο ταψί με τραγανά φρέσκα σπαράγγια, μπέικον και ξινομυζήθρα και γίνονται ένα πολύ ωραίο καθημερινό ανοιξιάτικο φαγητό.

Νότιο Αιγαίο: Οι δήμοι διεκδικούν την είσπραξη του Τέλους για την κλιματική κρίση

Ποια είναι η πρόταση των δήμων του Νοτίου Αιγαίου και τι έχει κάνει ο Δήμος Πάρου

Τα πάντα για το Quickspin και την επιλογή παιχνιδιών στο 7Signs

Τι είναι το Quickspin; Η η ιδανική επιλογή παιχνιδιών στο 7Signs

“Τεστ Παπ” – Δωρεάν: Τα πρώτα SMS έχουν σταλεί σε 120.000 γυναίκες

Το πρόγραμμα αφορά 2,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών που δεν έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, διαθέτουν ΑΜΚΑ, είτε είναι ασφαλισμένες, είτε ανασφάλιστες, και προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Σίφνος: Υποβολή πρότασης για να βελτιώσει την πρόσβαση στις παραλίες

Υποβολή πρότασης από τον Δήμο Σίφνου στο πρόγραμμα βελτίωσης και τροποποίησης της προσβασιμότητας στις ελληνικές ακτές - Τι αναφέρει η κα Ναδάλη

Ηλεκτροκίνητα οχήματα: Πως μετακινούνται με τα πλοία;

Με φόρτιση έως 40% μπαίνουν στα πλοία τα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. - Στα οχήματα με αέρια καύσιμα, η μπουκάλα αερίου πρέπει να είναι γεμάτη έως 50%

Ερασιτέχνης Ψαράς; Και “χαράτσι” και είσοδος στο Ηλεκτρικό Μητρώο άδειας

Έρχεται Ηλεκτρονικό Μητρώο Άδειας και ''χαράτσι'' για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Χατζηανδρέου προς Προέδρους Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: “επιβεβλημένη η παρουσία σας στη συνεδρίαση”.

Ανοιχτή Πρόσκληση του Λεονάδρου Χατζηανδρέου στους προέδρους των Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ώστε να παραστούν στην αυριανή (13/05) συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών

Νάξος: Η ταβέρνα που σε προκαλεί για ένα υπέροχο γεύμα με … κατσικομακαρονάδα (!!!)

Μόνο για αυτή την κατσικομακαρονάδα, θα γεμίσει: Το νησί των Κυκλάδων που πάνε όλοι για να φάνε σε αυτή την ταβέρνα

Νάξος – Δημαρχείο: Συνάντηση που “έλιωσε” τον πάγο στις εσωκομματικές σχέσεις;

Η συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Νάξου παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Νάξος – Final 4 (U14): Σήμερα ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στον Πανναξιακό ΑΟΚ και τον ΑΟ Ανδρου

Πως έφτασαν έως τον τελικό του u14 οι ΑΟ Ανδρου και Πανναξιακός ΑΟΚ...

Κυκλάδες – Final 4 (U-14): Κυρίαρχος ο Πανναξιακός ΑΟΚ

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στο Final 4 (P-14)... Η ανάρτηση του Πανναξιακού ΑΟΚ και ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Ξεκινούν οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Το χρονοδιάγραμμα και τα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στους δύο δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στη Χώρα Νάξου

Νάξος: Κλειστό το κεντρικό πάρκινγκ του δημαρχείου, ποιος ο λόγος (photos)

Νάξος.... Εδώ και 48 ώρες το μεγαλύτερο μέρος του πάρκινγκ στο Δημαρχείο είναι κλειστό ... Ποιος ο λόγος;

Νάξος: Η μεγάλη …. επιστροφή στην Αθήνα

Εικόνα από το λιμάνι της Νάξου σήμερα...

Νάξος – Ενωση Συνταξιούχων: Παράσταση διαμαρτυρίας (09/05) έξω από το Δημαρχείο

Ποιος είναι ο λόγος που ώθησε την Ενωση Συνταξιούχων Νάξου για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο

Κυκλάδες – Αστυνομία: Συλλήψεις σε Νάξο και Κέα

Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Νάξο και Κέα

Ομάδα Αιγαίου: 30ος Επετειακός Διάπλους, γιορτή με κύματα αγάπης

30ος Επετειακός Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους – Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Σίκινος, Κουφονήσι 16 – 26 Μαΐου 2024

Νάξος – Χαλκί: Η έκλειψη Σελήνης το 1692, η αναβολή της συντέλειας ελέω ιερομόναχου Χρύσανθου

Ορεινός Αξώτης: 1692 μεγάλος πανικός στο Χαλκί Νάξου εξ αφορμής της εκλείψεως της Σελήνης