Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΠΝΑΙ - Aegean Cuisine: Πρόσκληση για συμμετοχή στις επιχειρήσεις

ΠΝΑΙ – Aegean Cuisine: Πρόσκληση για συμμετοχή στις επιχειρήσεις

|

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της ανάδειξης της γαστρονομικής παράδοσης των νησιών μας, της στήριξης της τοπικής παραγωγής και της ανάπτυξης των τοπικά παραγόμενων προϊόντων με έμφαση στα τρόφιμα και ποτά, διερευνούν τη βούληση των επιχειρήσεων για σήμανση των προϊόντων τους ως προτεινόμενα προϊόντα (suggested products) και ένταξη τους στο Δίκτυο Aegean Cuisine.

Η πρωτοβουλία Aegean Cuisine σκοπό έχει την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της ανάδειξης της γαστρονομικής παράδοσης των νησιών μας, της στήριξης της τοπικής παραγωγής και της ανάπτυξης των τοπικά παραγόμενων προϊόντων με έμφαση στα τρόφιμα και ποτά, διερευνούν τη βούληση των επιχειρήσεων για σήμανση των προϊόντων τους ως προτεινόμενα προϊόντα (suggested products) και ένταξη τους στο Δίκτυο Aegean Cuisine.

Η σήμανση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, μέσα από μια διαδικασία, με τρόπο που να αναδεικνύει όχι μόνο την ποιότητα αλλά και την ιστορία που αυτά περικλείουν και τη σύνδεσή τους με την τοπική παράδοση αποτελεί το επόμενο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δικτύου Aegean Cuisine.

Μέσω της σήμανσης των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, ως προτεινόμενα προϊόντα Aegean Cuisine (suggested products), τα προϊόντα των επιχειρήσεων θα είναι αναγνωρίσιμα και ο καταναλωτής θα έχει σημείο αναφοράς, ώστε να μπορεί να επιλέξει ένα Δωδεκανησιακό προϊόν, το οποίο θα περικλείει μέσα του όχι μόνο τοπικές πρώτες ύλες αλλά και τέχνη, παράδοση και μεράκι!

Για να ενταχθεί ένα Δωδεκανησιακό προϊόν στο Δίκτυο Aegean Cuisine θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Το προϊόν θα πρέπει να είναι τυποποιημένο.

2. Η μονάδα παραγωγής/τυποποίησης/μεταποίησης του προϊόντος θα πρέπει να βρίσκεται στα Δωδεκάνησα.

3. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες από τα Δωδεκάνησα ή, από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

4. Θα πρέπει τα προϊόντα να παράγονται με βάση παραδοσιακές συνταγές της Δωδεκανήσου, ή με καινοτόμες συνταγές αρκεί να αξιοποιούν τοπικές πρώτες ύλες.

5. Θα πρέπει να διατίθενται και να είναι σε ισχύ όλες οι νόμιμες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας, καθώς και οι απαραίτητες πιστοποιήσεις της επιχείρησης.

Στο δίκτυο Aegean Cuisine εντάσσονται αυτόματα και αυτοδικαίως όσα προϊόντα είναι χαρακτηρισμένα ως Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) ή Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης).

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για αξιολόγηση και ένταξη προϊόντων στο δίκτυο Aegean Cuisine, συμπληρώστε και αποστείλετε την φόρμα ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο email: info@detap.gr. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ.

Στη διερευνητική αυτή φάση σύνταξης λίστας προϊόντων για σήμανση και ένταξη στο Δίκτυο Aegean Cuisine η προθεσμία υποβολής της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος ορίζεται έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.ebed.gr και www.pnai.gov.gr ή επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στο τηλ. 2241044285 καθώς και με email στο info@detap.gr .

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία