Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΚυκλάδες: Πάμε Νάξο από την Τήνο; Μπααα άστο καλύτερα....

Κυκλάδες: Πάμε Νάξο από την Τήνο; Μπααα άστο καλύτερα….

|

Για μία ακόμη φορά ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Ανδρου – Τήνου – Μυκόνου κος Νικόλαος με δεικτικό τρόπο αναδεικνύει την απουσία απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης Νάξου – Τήνου και όπως λέει (μέσω φίλου του): Δεν πειράζει όμως, χρόνου, αν είμαι καλά δεν θα προγραμματίσω ταξίδι από την Τήνο στη Νάξο αλλά από την Τήνο στην Καβάλα που είναι πιο εύκολο αφού θα με πάει το ίδιο πλοίο.

Νοέμβριος του 2019 και μέσα από την σελίδα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Ανδρου – Τήνου και Μυκόνου μαθαίνουμε ότι για να μετακινηθεί ένας ταξιδιώτης από τη Νάξο έως τη Τήνο χρειάζεται τέσσερις αλλαγές πλοίων και 20 ώρες… Οχι δεν ήταν αστείο τότε, ούτε και σήμερα.. Τότε μάλιστα είχαμε και την ανάλυση… Ο ταξιδιώτης μας αυτός ενώ βρισκόταν στη Νάξο έπρεπε την 26η Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη, να πάρει το δρόμο ή μάλλον τη θάλασσα της επιστροφής. Η λύση μία και μοναδική . Έπρεπε αναγκαστικά να πάρει το 1ο πλοίο και να πάει στην Πάρο. Έτσι και έγινε. Από την Πάρο να πάρει το 2ο πλοίο και πάει στη Σύρο. Και αυτό έγινε. Εκεί πέρασε τη νύκτα, περιμένοντας να ξημερώσει η 27η Νοεμβρίου. Ήταν Τετάρτη και  γύρω στο μεσημέρι έπρεπε να πάρει το 3ο πλοίο και να πάει στη Μύκονο, το έκανε και αυτό. Από  εκεί, κάποια στιγμή έπρεπε να πάρει το 4ο πλοίο και να φθάσει επιτέλους στην Τήνο. Όταν έφθασε στο νησί της Τήνο ήταν ώρα Ελλάδος   2 και 20 το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, δηλαδή έφθασε στην Τήνο μόνο σε  μόλις 20 ώρες!!!

Κι εάν νομίζετε ότι κάτι έχει αλλάξει από τότε, κάνετε μεγάλο λάθος… Μία από τα ίδια. Κι αυτό γιατί τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο με βάση τα δρομολόγια που έχουν αναρτηθεί δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση. Και μιλάμε για 51 χιλιόμετρα ή 28 μίλια.. Κολυμπώντας μπορείς να πας… Με πλοίο όχι… Και το παράδειγμα μας έρχεται και πάλι από την ίδια σελίδα (kantam.gr) με τον Σεβασμιώτατο κκ Νικόλαο να μας μεταφέρει την εμπειρία φίλου του.. Τίτλος της ανοιχτής επιστολής “Πως μπορώ να πάω από τη Τήνο στη Νάξο;” και αφού δίνει έξι εναλλακτικές προτάσεις καταλήγει Ήρθα στις Κυκλάδες για διακοπές, διότι με βεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία, ξέχασαν όμως να μου πουν ότι για να πάω από την Τήνο στην Νάξο πρέπει να ταλαιπωρηθώ τόσο πολύ. Δεν πειράζει όμως, χρόνου, αν είμαι καλά δεν θα προγραμματίσω ταξίδι από την Τήνο στη Νάξο αλλά από την Τήνο στην Καβάλα που είναι πιο εύκολο αφού θα με πάει το ίδιο πλοίο”.

Αναλυτικά, η ανάρτηση αναφέρει:

“Κάποιος φίλος μου με ρώτησε, πως μπορεί να πάει από την Τήνο στη Νάξο με το ίδιο πλοίο το μήνα Ιούλιο.
Κοίταξα τα αναρτημένα δρομολόγια στο internet και δεν πίστευα στα μάτια μου . Για όλο το μήνα Ιούλιο του έτος 2020 μ.Χ συνάντησα την εξής δήλωση «Δεν βρέθηκαν διαθέσιμα δρομολόγια.»
Τότε σκέφτηκα να κοιτάξω και για το μήνα Αύγουστο του 2020 και τότε πραγματικά απογοητεύτηκα όταν και πάλι διάβασα την ίδια φράση: «Δεν βρέθηκαν διαθέσιμα δρομολόγια».
Τότε λέω στο φίλο μου: «δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα δρομολόγια για την Τήνο προς τη Νάξο, ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο. Και να σκεφθείς ότι η Νάξος και η Τήνος είναι δύο από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και απέχουν μόνο μία ώρα με ένα ταχύπλοο και δύο με ένα συμβατικό πλοίο».

Και ο φίλος μου με ξαναρωτά: «και τι να κάνω αφού πρέπει να πάω στη Νάξο μέσα στον Ιούλιο». Τότε ξανακοίταξα στο internet με περισσότερη προσοχή και του βρήκα ένα σωρό λύσεις:

1.- Να φύγει από την Τήνο με ένα από τα συμβατικά πλοία και να πάει στη Μύκονο. Εκεί να περιμένει μερικές ώρες και θα υπάρξουν αρκετά πλοία για Νάξο
2.- Να πάει από την Τήνο στη Πάρο και μετά από μερικές ώρες να πάρει κάποιο από τα πολλά πλοία και να πάει στη Νάξο
3.- Να πάει στη Σύρο και από εκεί μετά από κάποιες ώρες να πάρει ένα από τα πολλά πλοία και πάει στη Νάξο μέσω Μυκόνου και Πάρου.
4.- Να πάει στον Πειραιά και από εκεί να πάρει ένα από τα πολλά πλοία για τη Νάξο
5.- Να πάει στη Ραφήνα και από εκεί να πάει στο αεροδρόμιο και να πάρει το αεροπλάνο για Νάξο, αλλά να μην ξεχάσει τη μάσκα!
6.- Μπορεί εν τω μεταξύ να υπάρξουν και τα υδροπλάνα που μας είχαν υποσχεθεί πριν από δεκαπέντε χρόνια και κάθε χρόνο απλώς μας υπενθυμίζουν ότι ΘΑ έρθουν!

Ο φίλος μου απογοητευμένος μου είπε τότε: «Ήρθα στις Κυκλάδες για διακοπές, διότι με βεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία, ξέχασαν όμως να μου πουν ότι για να πάω από την Τήνο στην Νάξο πρέπει να ταλαιπωρηθώ τόσο πολύ. Δεν πειράζει όμως, χρόνου, αν είμαι καλά δεν θα προγραμματίσω ταξίδι από την Τήνο στη Νάξο αλλά από την Τήνο στην Καβάλα που είναι πιο εύκολο αφού θα με πάει το ίδιο πλοίο.

Μη τα θέλουμε όλα δικά μας και ταλαιπωρούμε και τους αρμόδιους με τις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!”

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.