Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςΠάρος: "Στο Αεροδρόμιο", ταινία μικρού μήκους με φόντο το γειτονικό νησί

Πάρος: “Στο Αεροδρόμιο”, ταινία μικρού μήκους με φόντο το γειτονικό νησί

|

Και η Πάρος έχει ρόλο στα κινηματογραφικά δρώμενα, με το αεροδρόμιό της να λειτουργεί ως σκηνικό για την νέα ταινία του Μιχάλη Μαθιουδάκη – Ο τίτλος και οι πρωταγωνιστές της ταινίας μικρού μήκους

“Στο αεροδρόμιο” θα είναι ο τίτλος ταινίας μικρού μήκους τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται στην Πάρο.

Η ταινία  τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στο παλιό καλό κινηματογράφο. Οι θεατές γελούν και συγκινούνται μέσα από την ιστορία του πρωταγωνιστή Προκόπη, ενός νεαρού υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, και τις σχέσεις του με τους ντόπιους.    

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Μιχάλης Μαθιουδάκης. Στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες  “Το Μανάβικο” (2017) και “‘Το Μπάκπακ” (2018) ενώ το τελευταίο χρόνο εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Μην Ψαρώνεις” του ΑΝΤ1.

Τους κεντρικούς ήρωες της ταινίας θα υποδυθούν κάποιοι από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς τους: ο Θανάσης Ζερίτης, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά “Μην Ψαρώνεις”, η πολυβραβευμένη πρωταγωνίστρια Λυδία Φωτοπούλου με αξέχαστες ερμηνείες στις τηλεοπτικές σειρές “Ψάθινα Καπέλα” και “Το 10”, καθώς και ο Μανώλης Μαυροματάκης με μακρόχρονη πορεία στο θέατρο, συμμετοχή σε επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες όπως “Ο εχθρός μου” και τηλεοπτικές σειρές όπως το “Ταμάμ”.

Το σενάριο της ταινίας έχει επιλεχθεί και αναγνωριστεί από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, από τα οποία έχει λάβει κρατικές επιχορηγήσεις για κάλυψη μέρους του προϋπολογισμού της. Τα γυρίσματα της ταινίας είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο 2020, αλλά λόγω των έκτακτων κρατικών μέτρων έπρεπε να αναβληθούν και να μεταφερθούν για τα τέλη Ιουνίου (26 – 30 Ιουνίου 2020). 

Ο Δήμος Πάρου συνδράμει την πραγματοποίηση των γυρισμάτων με παροχές φιλοξενίας και άλλες διευκολύνσεις στο πλαίσιο και των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

 

Φωτογραφία: Από την υποδοχή συντελεστών της ταινίας στο αεροδρόμιο από τον κ. Μικέ Λεοντή, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής

Δελτίο Τύπου – Δημου Πάρου

 

Διαβάστε εδώ τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.