Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΝότιο Αιγαίο: Τέσσερις δήμαρχοι μικρών νησιών στέλνουν πρόσκληση τονίζοντας την ασφάλεια

Νότιο Αιγαίο: Τέσσερις δήμαρχοι μικρών νησιών στέλνουν πρόσκληση τονίζοντας την ασφάλεια

|

Σέριφος, Σίφνος, Ίος και Πάτμος στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς στους υποψήφιους επισκέπτες τους. Οι υγειονομικές υποδομές των εν λόγω νησιών έχουν ενισχυθεί και είναι ικανές, όπως τονίζουν, να ανταποκριθούν στις συνθήκες της εποχής.

 

Στην πρώτη θέση της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας βρίσκονται οι νησιωτικοί προορισμοί της χώρας, οι οποίοι προτάσσοντας την ασφάλεια και την “τήρηση των αποστάσεων” φιλοδοξούν να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Πρακτορείου FM, “Βόλτα στην Ελλάδα” και στον Κώστα Χαλκιαδάκη, δήμαρχοι από ιδιαίτερους νησιωτικούς προορισμούς προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν και να ζήσουν, όπως λένε, με ασφάλεια μοναδικές εμπειρίες.

Σέριφος, Σίφνος, Ίος (κεντρική φωτογραφία από την σελιδα eirinika.gr) και Πάτμος στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς στους υποψήφιους επισκέπτες τους. Οι υγειονομικές υποδομές των εν λόγω νησιών έχουν ενισχυθεί και είναι ικανές, όπως τονίζουν, να ανταποκριθούν στις συνθήκες της εποχής.

Η Ίος

4 φανταστικά ελληνικά νησιά γι' αυτό το καλοκαίρι

Από την Ίο , ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας, στέλνει, μέσω της εκπομπής, πρόσκληση στους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφτούν το νησί και να αφήσουν σε “απόσταση…την καθημερινότητα” τους υπογραμμίζοντας ότι η Ιος είναι υγειονομικά έτοιμη, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει θάλαμος αρνητικής πίεσης αλλά και μοριακός αναλυτής δειγμάτων.

Με 35 παραλίες, εξηγεί ο κ. Γκίκας, η Ιος κάνει πράξει την έννοια του μη συγχρωτισμού και εστιάζει στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των ακτών και του βυθού του νησιού. Μάλιστα σε όσους Έλληνες επισκεφτούν το νησί οι επαγγελματίες του νησιού θα προσφέρουν και επιπλέον ημέρες διακοπών για όσους κλείσουν πακέτα μιας εβδομάδας.

Η Πάτμος

ΠΑΤΜΟΣ

Με τιμές διαμονής από 30 ευρώ την ημέρα ο δήμαρχος της Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες σημειώνει στην εκπομπή, ότι το νησί της αποκάλυψης, με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς να την περιβάλλουν, μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση, όπως εξηγεί.

Δήμος και επιχειρηματίες του νησιού συνεργάστηκαν, όπως τονίζεται, για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τον κ. Πέντε να εστιάζει στις υγειονομικές υποδομές. Η Πάτμος, όπως αναφέρθηκε, διαθέτει κέντρο υγείας επαρκώς στελεχωμένο, με ειδικό μέρος για κρούσματα και θάλαμο απομόνωσης, ενώ προστέθηκε και ειδικός Θάλαμος αρνητικής πίεσης. Η Πάτμος διαθέτει 1.800 κλίνες και 2.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η Σίφνος

ΣΙΦΝΟΣ

Για την Σίφνο αλλά και για τα προαναφερθέντα νησιά ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους τους. Για την Σίφνο ειδικότερα, η γαστρονομία είναι στην κορυφή της αλυσίδας αξίας του νησιού. Άλλωστε ο Νικόλαος Τσελεμεντές κατάγεται από το συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγεί στην εκπομπή, η Δήμαρχος του νησιού Μαρία Ναδάλη, κάθε χρόνο πραγματοποιείται το φεστιβάλ γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές με 500 και πλέον συμμετέχοντες. Μπορεί κάθε χρόνο Γάλλοι, Ιταλοί, Σουηδοί, να πλημμυρίζουν την Σίφνο, αλλά φέτος η στόχευση είναι η ελληνική αγορά, αναφέρει η κα Δανάλη και απευθυνόμενη στο ελληνικό κοινό υπογραμμίζει ότι το νησί είναι έτοιμο και στο υγειονομικό σκέλος.

Στη Σίφνο με τις 300 εκκλησίες τα έθιμα που κληρονομήθηκαν συνεχίζονται στις μέρες μας αναλλοίωτα, με αυτό του “Πανηγυρά” να ξεχωρίζει. Όπως αναφέρει η κα Ναδάλη ο Πανηγυράς είναι αυτός που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το πανηγύρι της εκάστοτε εκκλησίας, με καθαρισμούς και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την οργάνωση του. Στον Πανηγυρά θα μείνει και η εικόνα του Αγίου για ένα χρόνο, όπου στο σπίτι του θα έχει περίοπτη θέση. Ανήμερα της εορτής, η εικόνα θα παραδοθεί στον επόμενο.

Η Σέριφος

ΣΕΡΙΦΟΣ

Τέλος, “μεταξύ μας” είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Σέριφος προκειμένου να προσελκύσει εφέτος επισκέπτες, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στέλιος Λιβάνιος αναφερόμενος στην καμπάνια επικοινωνίας του νησιού.

Με 72 μη οργανωμένες παραλίες η Σέριφος ήταν και θα είναι το νησί που δεν ενδείκνυται για συνωστισμό. “Η γαλήνη είναι το ζητούμενο η Σέριφος είναι ο προορισμός”, αναφέρει ο κ. Λιβάνιος. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες στο νησί θα τύχουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστά από 15% έως 20%, όπως εξηγεί ο κ. Λιβάνιος.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα thetoc.gr

 

Διαβάστε εδώ τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Το Μυστικό του Αρχιπελάγους”: Το πρώτο μυθιστόρημα το Γιώργου Καστελλάνου, ήδη ξεχωρίζει

Ο Γιώργος Καστελλάνος μάς συστήθηκε με το «Μυστικό του Αρχιπελάγους» και κέρδισε τις εντυπώσεις με ένα ιστορικό αφήγημα ουσίας

Γ. Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών της Αμοργού, της Ίου και της Σαντορίνης»

Ειδική ποσόστωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών σεισμόπληκτων περιοχών των Κυκλάδων

Κέα: “Μνήμες σε ύφασμα, πέτρα και μέταλλο”

Έμπνευση από την Τζια – μια σύγχρονη καλλιτεχνική αφήγηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Βραδιά Γεύσης και Έμπνευσης με την Carolina Doriti στην Απείρανθο

Υπογραφή βιβλίου, συζήτηση και γαστρονομική έμπνευση με φόντο τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας

«Αρακλειά»: Το εστιατόριο του Γιάννη Γαβαλά που μετατρέπει την Ηρακλειά σε γαστρονομικό προορισμό

Εκεί που κάποτε ήταν το πατρικό του σπίτι, σήμερα μαγειρεύει την ψυχή των Κυκλάδων

Αμοργός: Αποχαιρετισμός στον Γεώργιο Πράσινο, έναν δάσκαλο με πνεύμα και καρδιά

Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γεώργιος (Γιωργάκης) Πράσινος – Σημαντική απώλεια για την πνευματική κοινότητα της Αμοργού

Γενικό Νοσοκομείο Θήρας: 24ωρη εφημέρευση Αυγούστου με 35 ειδικευμένους και 6 αγροτικούς Ιατρούς

Ενισχυμένο το πρόγραμμα εφημεριών για τον Αύγουστο 2025 – Κάλυψη όλων των βασικών ειδικοτήτων για τους κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης και των γύρω νησιών

Πάρος – ΕΟΔ Κυκλάδων: Εκπαίδευση Έρευνας & Διάσωσης με θερμική κάμερα και σκύλο εντοπισμού

Μια απαιτητική άσκηση της ΕΟΔ Κυκλάδων για αναζήτηση αγνοούμενου σε δύσβατο πεδίο με τη χρήση τεχνολογίας και εξειδικευμένου σκύλου

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

«Ο Άρχων του Τρόμου» του Orson Welles στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Ένα αριστούργημα του φιλμ νουάρ ζωντανεύει (06/08) στο Κάστρο της Χώρας – Το κλασικό του Orson Welles επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Όταν το καλοκαίρι τραγουδάει στις Μελάνες…

Ο Γιάννης Βαρδής και ο Χάρης Βαρθακούρης συναντιούνται μουσικά σε μια αξέχαστη βραδιά στη Νάξο. Πότε; Που;