Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΣέριφος: Τι γίνεται με τα αδέσποτα ζώα κε Δήμαρχε;

Σέριφος: Τι γίνεται με τα αδέσποτα ζώα κε Δήμαρχε;

|

Τα μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κατηγορούν τον Δήμο Σερίφου για «προκλητική αδράνεια» απέναντι στα αδέσποτα – Επιστολή και για την στάση των αρμοδίων του Αστυνομικού Τμήματος Σερίφου… 

Επιστολή προς τον δήμαρχο Σερίφου Κωνσταντίνο Ρεβύθη απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, στην οποία θίγεται η «προκλητική αδράνεια» του Δήμου για το θέμα των αδέσποτων ζώων. και όπως διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα …  “Βεβαίως και θα γνωρίζετε τις υποχρεώσεις των Δήμων απέναντι στα αδέσποτα που απορρέουν, ως προείπαμε από τον νόμο 4039/12, οι οποίες δεν είναι αντικείμενο επιλογή σας ή όχι αλλά νομικής υποχρέωσής σας την οποία οφείλετε να κάνετε πράξη. Αρνούμαστε να πιστέψουμε καταγγελίες που φθάνουν σε μας, ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ισχυρίζεται ερωτώμενος, ότι τα ζώα, τα αδέσποτα ζώα, δεν είναι προτεραιότητα του Δήμου και γι αυτό δεν ασχολείται με το θέμα και  Μπορεί να μην είναι προτεραιότητα, αν και θα έπρεπε, είναι όμως αρέσει δεν αρέσει υποχρέωση, η μη τήρηση της οποίας επιφέρει ποινικές κυρώσεις”.

Αναλυτικά, ας δούμε τι αναφέρει η σχετική επιστολή

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

– Ως Ομοσπονδία με καταστατικό σκοπό την ευημερία των ζώων στη χώρα μας και την προστασία τους έχουμε δυστυχώς πολλές φορές λάβει καταγγελίες για την προκλητική αδράνεια του Δήμου, διαχρονικά αλλά και τώρα, αναφορικά με τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις σας απέναντι στα αδέσποτα ζώα

– Την δε περίοδο που και τα ζώα δοκιμάστηκαν από την πανδημία ο Δήμος Σερίφου ήταν από τους λίγους εκείνους Δήμους που δεν επέδειξαν στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στα πεινασμένα ζώα και δεν διέθεσαν από τον προϋπολογισμό τους ούτε ένα ευρώ για την σίτιση τους παρά τις εκκλήσεις των φιλόζωων πολιτών του νησιού σας, τις δικές μας προσπάθειες και βεβαίως την επιστολή προτροπής του Υφυπουργού κ. Λιβάνιου.

– Να επισημάνουμε , ότι το ποσό των 100 ευρώ σε τροφή ήταν προσφορά στο Δήμο σας επιχειρηματία μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών animalsolidarity.

– Βεβαίως και θα γνωρίζετε τις υποχρεώσεις των Δήμων απέναντι στα αδέσποτα που απορρέουν, ως προείπαμε από τον νόμο 4039/12, οι οποίες δεν είναι αντικείμενο επιλογή σας ή όχι αλλά νομικής υποχρέωσής σας την οποία οφείλετε να κάνετε πράξη.

– Αρνούμαστε να πιστέψουμε καταγγελίες που φθάνουν σε μας, ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ισχυρίζεται ερωτώμενος, ότι τα ζώα, τα αδέσποτα ζώα, δεν είναι προτεραιότητα του Δήμου και γι αυτό δεν ασχολείται με το θέμα .

– Μπορεί να μην είναι προτεραιότητα, αν και θα έπρεπε, είναι όμως αρέσει δεν αρέσει υποχρέωση, η μη τήρηση της οποίας επιφέρει ποινικές κυρώσεις.

– Επίσης αν λάβουμε υπόψη μας και τις μαρτυρίες δημοτών σας , ότι η παράνομη στάση του Α.Τ Σερίφου στο θέμα της σίτισης των αδέσποτων και όχι μόνο -συνημμένα η επιστολή μας στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τις άλλες Αρχές- , έχει την σύμφωνη γνώμη και την παρότρυνση κυρίως του Αντιδημάρχου σας, τότε κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στη Σέριφο με τα ζώα και θα πρέπει να αλλάξει άρδην .

– Είναι πραγματικά λυπηρό και παθογενές να μην ασχολείται ο Δήμος σας με τις εκατόμβες δηλητηριασμένων ζώων , να μην τον ακουμπά ή δολοφονία της ίδιας της ζωής και να την προσπερνά με αδιαφορία η Δημοτική σας Αρχή .

– Επειδή δε η ελπίδα είναι που μας κρατά δυνατούς και ζωντανούς θέλουμε να πιστεύουμε , ότι αυτή η επιστολή μας θα γίνει εφαλτήριο αλλαγής της πολιτικής του Δήμου σας απέναντι στα ζώα .

– Ως πολύ νέος άνθρωπος οφείλετε για ένα παραπάνω λόγο να παραδώσετε μαθήματα πολιτισμού στους δημότες σας. Τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Σέριφο με τα ζώα είναι ντροπή όχι μόνο για το νησί αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη .

– Σας επισυνάπτουμε επίσης το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και της Ομοσπονδίας μας σε Ημερίδα στην Αθήνα το 2016 για τις δράσεις που θα πρέπει να κάνει ένας Δήμος , αν θέλει να σταματήσει το άθλιο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων , την βαριά κακοποίηση αυτών που πολλές φορές φθάνει μέχρι την αποτρόπαια , ειδεχθή και βασανιστική θανάτωσή –δολοφονία τους .

– Ομοίως επισυνάπτουμε δύο αφίσες τις οποίες θα παρακαλούσαμε κάνοντας μια νέα αρχή να εκτυπώσετε και διακινήσετε στο νησί . Η μία είναι μία αφίσα του Δήμου Αθηναίων , όπου θα αντιληφθείτε την τεράστια διαφορά δράσης και αντίληψης για τα ζώα του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας με την δική σας .

– Τα προτεινόμενα στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ και της ΠΦΠΟ έχουμε όλη τη καλή διάθεση να τα κουβεντιάσουμε μαζί σας , στην απευκταία δε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια πολιτική θα είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη .

Ευχαριστούμε και αναμένουμε νέα σας”.

Και επιστολή για ζήτημα που έχει σχέση με το Αστυνομικό Τμήμα Σερίφου

Κύριε Διοικητά,

Αξιότιμοι κύριοι ,

Ενημερωθήκαμε  χθες 17/06 για επεισόδιο το  οποίο προκάλεσε  τις πρωινές ώρες αστυνομικός  του Α.Τ. Σερίφου εναντίον της  αλλοδαπής Προέδρου  του τοπικού φιλοζωικού συλλόγου , η οποία είχε την αναίδεια και το θράσος να σιτίζει αδέσποτες γάτες , ως ο νόμος ορίζει . Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήθελε να την συλλάβει για την εγκληματική αυτή συμπεριφορά της.

Πληροφορούμαστε επίσης , ότι γενικώς οι υπηρετούντες στο Α.Τ. Σερίφου κατά παράβαση της νομοθεσίας συνεχώς αναφέρουν , ότι απαγορεύεται η σίτιση των αδέσποτων και έχουν σπείρει το φόβο στους δημότες που έχουν επίσης την αναίδεια να φροντίζουν ανήμπορα ζώα για την ύπαρξη των οποίων δεν ευθύνονται εκείνα αλλά οι πολίτες της Σερίφου , τους οποίους όμως όμως ουδόλως κυνηγάτε .

Συνεχώς από τα social media πληροφορούμαστε για το πογκρόμ δηλητηρίασης-φόλας  και αποδεκατισμού εκατοντάδων γατών και αναρωτιόμαστε , αν  με τον ίδιο ζήλο που παράνομα απαγορεύετε την σίτιση των αδέσποτων έχετε κάνει έρευνα , αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας για το θανατικό αυτό στο νησί σας ;

Θα σας είμαστε ευγνώμονες αν μας απαντούσατε για τις ενέργειές σας για το μακελειό των δηλητηριάσεων , αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες , αν έχετε ερευνήσει τις περιπτώσεις αυτές κι αν έχετε φυσικά εντοπίσει τον δράστη . .

Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε σχετικά με την σίτιση των αδέσποτων ότι,

1. Ο νόμος 4039/12 ρητά επιτρέπει την σίτιση των αδέσποτων από πολίτες η δε ανθρωπιά μας προς  ανήμπορα πλάσματα θα έπρεπε να μας το επιβάλλει.                                                                         

2.Επιπροσθέτως υπάρχει η εγκύκλιος 1/2013 του Αρείου Πάγου  καθώς και η εγκύκλιος 2/2020 του ΑΠ επίσης του , τις οποίες καλό θα ήταν να τις μελετήσετε ,ώστε να μην πράττετε αυθαίρετα και κατά το δοκούν.                       

3.Τέλος σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει και σχετική νομολογία  όπου  αναγνωρίζεται το δικαίωμα σίτισης και πότισης  ρητά,   με την η υπ’ αρ. 4721/2019 Απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών , η οποία αναφέρει ι ότι η παρακώλυση του καθοιονδήποτε τρόπο, πόσω μάλλον τυχόν  απόπειρα δηλητηρίασης ζώων, τιμωρείται αυστηρά. 

Με την ευκαιρία σας στέλνουμε μια αφίσα της Ομοσπονδίας μας και θα παρακαλούσαμε να την τοποθετήσετε στο αστυνομικό τμήμα  για να ενημερώνονται οι πολίτες αλλά και οι αστυνομικοί ,  ότι η σίτιση κλπ των αδέσποτων και επιτρέπεται και επιβάλλεται από τον πολιτισμό μας .Επίσης σας επισυνάπτουμε το πρωτόκολλο ευζωίας για τα ζώα συντροφιάς και το αντίστοιχο για τα ιπποειδή και τα παραγωγικά ζώα.

Σήμερα 18/06 νέα στοιχεία μας παρείχε η /ο ……..για την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας Σερίφου ,που στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές εκκλήσεις της/του τον Φεβρουάριο του 2020 για το θέμα αυτό συνέχισαν να την/τον παραπληροφούν και μάλιστα η ΠΦΠΟ μετά από καταγγελίες της Προέδρου του συλλόγου ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Διοικητή , όμως η κατάσταση συνεχίστηκε .

Ενημερωθήκαμε επίσης , ότι κάτοικος της Σερίφου με το όνομα ……… , τον οποίο η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά συνεχώς δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες της Σερίφου που φροντίζουν αδέσποτα , πετάει τα δοχεία σίτισης και νερού , ρίχνει κόπρανα σκύλου- είναι ιδιοκτήτης σκύλου- στις τροφές των γατών ,καταστρέφει τις ταΐστρες και άλλα γενναία κατορθώματα που προκαλούν την οργή μας και τον αποτροπιασμό μας .

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.zoosos.gr%2Fserifos-petoun-koprana-ke-skoupidia-stis-taistres-me-ti-gatotrofi-gia-ta-adespota%2F%3Ffbclid%3DIwAR0eZEpsKg7YgJwM2fXfwjbuY1AWgPQ4pHrbDVfi3MABksK11jjfIIEiS5I%23axzz6PjSEco5B&h=AT1q9XZYlqp86_z5cQCzhjShMTQsPIaqBXBogjtTsAMWF1lz4NQMK_jwk69d0Je4nJkjhEQNKwOWjz9up55Rdq8ckv5aUred1uGRli5FbucWuCjWlC8V1Xd06lhUU9nguOQq7H2sL8JT7Ltlo0Pw

Και μπορεί να έχουν καταφέρει – κακώς βέβαια- να φοβίσουν τους φιλόζωους πολίτες του νησιού , όμως εμάς δεν θα μας φοβίσουν θα φτάσουμε δε την υπόθεση μέχρι το κόκκαλο .

Τον άνθρωπο αυτό τον έχουν καταγγείλει στο Α.Τ Σερίφου, όμως συνεχίζει το βρώμικο έργο του με την αστυνομία
να κωφεύει και να κυνηγά τους πολίτες που νόμιμα σιτίζουν αδέσποτα ζώα .

Ο “κύριος” αυτός έχει γίνει το φόβητρο των φιλόζωων πολιτών λόγω της ανοχής των αστυνομικών αρχών και αναρωτιόμαστε μήπως είναι και ο δράστης των αλλεπάλληλων δολοφονιών μεσώ της φόλας τόσων ζώων.

Είναι πράγματι απορίας άξιο και εξοργιστικό η αστυνομία να μην κάνει τίποτα μολονότι τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά .Τυχόν απάντησή σας ότι δεν έχετε καταγγελία για τα γεγονότα αυτά θα αποτελεί απλά μια υπεκφυγή εκ μέρους σας .
Ζητάμε δε να προστατέψετε με κάθε τρόπο από τον θρασύδειλο αυτό “κύριο” τόσο τους πολίτες όσο και τα ζώα

Παραθέτουμε σχετικό σύνδεσμο από την σελίδα του φιλοζωικού συλλόγου . https://www.facebook.com/…/se…/permalink/10157694689810395/…

Ζητάμε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να αποδώσει ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν και από τα στοιχεία τεκμαίρεται , ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες γι αυτή την κατάσταση στην Σέριφο .
Ντροπή για τη Σέριφο, ντροπή για την Ελλάδα της Ευρώπης .

Τεράστιες ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή στην οποία και απευθύνουμε χωριστή επιστολή .

Το απόστημα πρέπει να σπάσει και να ιαθεί .

Τέλος ζητάμε την μετάβαση στη Σέριφο με έξοδα του Δήμου του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ηρακλείου κ. Ν. Χρυσάκη προκειμένου να ενημερώσει το δυναμικό του Α.Τ. Σερίφου και το Λιμενικό για την νομοθεσία για τα ζώα , για όλα τα είδη ζώων , το βιβλίο του οποίου θα είναι ασφαλώς σε κάποιο συρτάρι ή αραχνιασμένο πάνω σε κάποιο γραφείο .

Η επιστολή θα μεταφραστεί και θα σταλεί σε μεγάλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς της Ευρώπης αλλά και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

Ζούμε στο 2020 ή εκατοντάδες χρόνια πίσω ;

Ευελπιστώντας , ότι την επόμενη φορά που θα γεμίσει το νησί σας φόλες θα κάνετε το δικονομικών ορθόν για να βρείτε τον δράστη , ώστε να σταματήσει το μακελειό αυτό στη Σέριφο .

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές ανέμου στη Τήνο

Το Αιγαίο σε χειμωνιάτικη διάθεση μέσα στο κατακαλόκαιρο – Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια, με εξαίρεση τον Αργοσαρωνικό

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Μεγάλη επιτυχία για τη “Λυσιστράτη” στα Ύρια – Μια νύχτα θεάτρου κάτω από τα αστέρια της ιστορίας (video)

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Νάξο, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συλλογικής φωνής στο σήμερα.