Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΕλλάδα - Βρούτσης: "Αύριο ανοίγουν τα εποχιακά ξενοδοχεία, έχουμε φροντίσει τους εργαζόμενους"

Ελλάδα – Βρούτσης: “Αύριο ανοίγουν τα εποχιακά ξενοδοχεία, έχουμε φροντίσει τους εργαζόμενους”

|

Γιάννης Βρούτσης από τη Σαντορίνη “Από αύριο όλοι οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αναστολή συμβάσεων εργασίας σε όλους τους εργαζομένους που εργαζόντουσαν πέρυσι για να πάρουν τα χρήματα τους, τα 534 ευρώ, συνδυαστικά με ασφαλιστικές εισφορές”

«Ο ξενοδόχος είναι υποχρεωμένος να ανοίξει το ξενοδοχείο του και να σταλεί η αναστολή συμβάσεων εργασίας στην ΕΡΓΑΝΗ. Αν δεν το ανοίξει και δεν βάλει σε αναστολή τους εργαζόμενους του θα τούς πληρώσει το μισθό» διεμήνυσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Για την αναστολή συμβάσεων στον ξενοδοχειακό τομέα και την καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. «Αύριο είναι μια κρίσιμη μέρα, καθώς ανοίγουν όλα τα εποχιακά ξενοδοχεία και η κυβέρνηση έχει φροντίσει όλους τους εργαζόμενους. Από αύριο όλοι οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αναστολή συμβάσεων εργασίας σε όλους τους εργαζομένους που εργαζόντουσαν πέρυσι για να πάρουν τα χρήματα τους, τα 534 ευρώ, συνδυαστικά με ασφαλιστικές εισφορές» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας.

Να σημειώσουμε ότι βρίσκεται από χθες στην Σαντορίνη – μαζί με τον πρωθυπουργό για τις ανακοινώσεις σχετικά με τον τουρισμό – και μάλιστα σήμερα, Κυριακή, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία από τη προσωπική του σελίδα στα social media, έκανε μία όμορφη βόλτα στη πόλη όπου είχε συνομιλία με επαγγελματίες του νησιού των Κυκλάδων…

«Ο ξενοδόχος είναι υποχρεωμένος να ανοίξει το ξενοδοχείο του και να σταλεί η αναστολή συμβάσεων εργασίας στην ΕΡΓΑΝΗ. Αν δεν το ανοίξει και δεν βάλει σε αναστολή τους εργαζόμενους του, θα τους πληρώσει το μισθό» διεμήνυσε ο υπουργός. Καλύπτονται και οι εργαζόμενοι και στα λεωφορεία του τουρισμού, διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

«Η πολιτεία έχει φροντίσει να καλύψει τους εργαζόμενους του τουρισμού. Το λογιστήριο του ξενοδοχείου θα ενημερώσει τον εργαζόμενο ότι τον έβαλε στην ΕΡΓΑΝΗ και τέλος του μηνά θα πάρει τα χρήματα. Αν ο ξενοδόχος δεν βάλει σε αναστολή τους εργαζομένους, πρέπει να τους προσλάβει κανονικά με μισθό. Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι σήμερα Κυριακή θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ξεκαθαρίζει όλα τα ζητήματα.

Τριπλάσιος ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, δήλωσε ότι το πρόγραμμα ξεκινάει την 1η Αυγούστου και είναι το μεγαλύτερο πιο αναβαθμισμένο πρόγραμμα που υπήρξε ποτέ.

«Φέτος ο προϋπολογισμός είναι τριπλάσιος και στο πρόγραμμα μπορούν να ενταθούν 300 χιλιάδες δικαιούχοι, οι οποίοι θα απολαύουν ποιοτικές διακοπές στην Ελλάδα» σημείωσε.

Οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν στο σύστημα του ΟΑΕΔ για λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς για επιδότηση ανεργίας από ξενοδοχείο απάντησε ότι «συνεχίζεται απρόσκοπτα, θα καλύπτουμε συνεχώς τον κόσμο με βάση τα κριτήρια του ΟΑΕΔ για την ανεργία. Θα πληρωθούν δυο μήνες ακόμα τακτική επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ».

Για την ανανέωση των δελτίων ανεργίας δεν χρειάζεται προσωπική επαφή διευκρίνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης του εισοδήματος εργαζομένων έκανε λόγο για ποσοστό αναπλήρωσης 83,5% έως 100% ενώ για τον επιχειρηματία θα καλύπτεται το 60% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο ο εργαζόμενος δεν θα απασχολείται από τη μεριά του κρατικού προϋπολογισμού.

Αναδρομικά: Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Αναφερόμενος στο θέμα των αναδρομικών των παλαιών συνταξιούχων, δηλαδή πριν το νόμο Κατρούγκαλου, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί όταν βγει η απόφαση του ΣτΕ.

Εξήγησε πάντως ότι τα χρήματα για τα αναδρομικά δεν υπάρχουν, ωστόσο η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί πλήρως.

Όπως αποσαφήνισε, οποίο ποσό βγει από την απόφαση θα δοθεί με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές του κράτους

«Τον Ιούλιο κύριες και επικουρικές θα πληρώνονται την ίδια μέρα» τόνισε ακόμα ο κ. Βρούτσης.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Skai.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 622 νεκροί και 1.500 τραυματίες

Χάος και καταστροφή στην Τζαλαλαμπάντ και την επαρχία Κουνάρ – Ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν, φόβοι για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων.

Τρίνησα Λακωνίας: Εκεί όπου το κύμα συναντά τα κρινάκια της Παναγιάς

Ένας τόπος που σε υποδέχεται με τη ζεστασιά των ανθρώπων του και την αγνότητα της φύσης του

Τρύγος στο αμπελάκι μας: Μνήμη, Παράδοση και Χαρά ζωής

Η Νίκη Κεφαλά μοιράζεται μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση τον τρύγο στο μικρό οικογενειακό αμπέλι, όπου η ιστορία συναντά τη γεύση και η παράδοση δίνει ζωή στη μνήμη.

Μαθήματα Κολύμβησης στα Κουφονήσια: Μια δράση με χαμόγελα και συμμετοχή

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά, με τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων των Κουφονησίων.

Τυροκομείο Πιτταράς: Από τις Μέλανες στην κορυφή του κόσμου με οδηγό την γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

Από τις Μέλανες της Νάξου στις κορυφές των διεθνών βραβείων – η οικογένεια Πιτταρά φέρνει την ελληνική παράδοση στο τραπέζι όλου του κόσμου.

Όσα μας άφησε το καλοκαίρι: Αναμνήσεις φωτός, θάλασσας και ανεμελιάς

Μια προσωπική αποτύπωση του καλοκαιριού που τελειώνει, αφήνοντας πίσω του εικόνες, συναισθήματα και υποσχέσεις για όσα έρχονται.

Spaghetti alla chiummenzana: Η μακαρονάδα των ναυτικών στο πιάτο μας

Spaghetti alla chiummenzana: Μια απλούστατη, καυτερή και μυρωδάτη μακαρονάδα με καταγωγή από το Κάπρι που θα ετοιμάζουμε ξανά και ξανά.

Η νέα εικόνα της Αγίας Ζώνης στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Νάξου, έργο της Ειρήνης Σάλτη Μιχαήλ

Με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Ζώνης στις 31 Αυγούστου, ο Ι.Ν. Παντάνασσας Χώρας Νάξου απέκτησε νέα εικόνα, φιλοτεχνημένη από τη Ναξιώτισσα ζωγράφο και αγιογράφο Ειρήνη Σάλτη – Μιχαήλ.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.