Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΟινούσσες: 300 ευρώ σε κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό δίνει ο Δήμος

Οινούσσες: 300 ευρώ σε κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό δίνει ο Δήμος

|

Ο Δήμος Οινουσσών με ομόφωνή απόφαση του ψήφισε την χορήγηση εφάπαξ επίδομα ύψους 300 ευρώ για κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στη σχολική χρονιά 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του – Δανιήλ (Δήμαρχος Οινουσσών): “Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές!”

Οταν αναζητάς κίνητρα για να δελεάσεις εκπαιδευτικούς προσφέροντας τους παράλληλα κι ένα είδους “ευχαριστώ’ για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε τα παιδιά σου να καλύπτουν τις μαθησιακές τους ανάγκες, τότε ακόμη και ο πιο μικρός δήμος έχει τη λύση… Και το απόγευμα της Δευτέρας (χθες δηλαδή) είχαμε μία σημαντική πρωτοβουλία – παρά την αβεβαιότητα που προκύπτει από τις έκτακτες συνθήκες λόγω κορωνοϊού – από τον Δήμο Οινουσσών και η οποία έγινε γνωστή από τον Δήμαρχο Γιώργος Δανιήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος αποφάσισε να στηρίξει με εφ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στη σχολική χρονιά 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Γιώργου Δανιήλ

Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ’ έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα politischios.gr

Φωτογραφία (facebook): Oinousses fun club

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Β. Κικίλιας: 103 έργα για το νερό σε απομακρυσμένα και μικρά νησιά

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει την υδροδότηση 61 νησιωτικών δήμων με έργα αφαλάτωσης και τεχνική υποστήριξη

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Καμπανάκι για τα τροχαία στο νησί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί σε υπευθυνότητα, πρόληψη και αιμοδοσία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Νάξος – Τα παλαιά πιάνα κελαηδούν ξανά, Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού στο Πολιτιστικό Κέντρο

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και τέχνη στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, με είσοδο ελεύθερη. (πρόγραμμα)

Το «μυστικό» πίσω από τον ήχο της θάλασσας στα κοχύλια

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί αυτό που ακούμε δεν είναι ο ωκεανός, αλλά ενισχυμένοι ήχοι του περιβάλλοντος

Γιάννης Στάνκογλου: Ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι με την κόρη του στη Σρι Λάνκα, μπροστά στο μνημείο Sigiriya (video)

Ο ηθοποιός ταξίδεψε με τα παιδιά του στο νησί της Ασίας και μοιράστηκε μια τρυφερή μουσική στιγμή με φόντο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες