Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΜύκονος - Κέντρο Υγείας: Απέκτησε (μέσω ΠΝΑΙ) αναπνευστήρα όγκου και πίεσης

Μύκονος – Κέντρο Υγείας: Απέκτησε (μέσω ΠΝΑΙ) αναπνευστήρα όγκου και πίεσης

|

Στελιος Μπρίγγος: “Η σημερινή δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου είναι η πρώτη μιας σειράς δωρεών που μας έχουν υποδειχθεί από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου ενώ στην συνέχεια ακολουθεί η προμήθεια ενός ISOBOX 2 θέσεων”

“Η σημερινή (σ.σ. 22 Μαϊου) δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Κ.Υ. Μυκόνου είναι η πρώτη μιας σειράς δωρεών που μας έχουν υποδειχθεί από το Κ.Υ Μυκόνου ενώ στην συνέχεια ακολουθεί η προμήθεια ενός ISOBOX 2 θέσεων…” Αυτό αναφέρει – ανάμεσα στα άλλα – σε ανάρτησή του, ο Στέλιος Μπρίγγος, αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Νοτίου Αιγαίου μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας και ενώ παραδίδει ένα αναπνευστήρα στη πρόεδρο της ΔΕ του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, Κωνσταντίνα Σαμψούνη…

Αναλυτικά, η αναφορά του κου Μπρίγγου αναφέρει: .

“Στο Κ.Υ. Μυκόνου παραδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ένας σύγχρονος αναπνευστήρας όγκου και πίεσης Venti Logic LS στο πλαίσιο της προσπάθειας θωράκισης του Κ.Υ. για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του Covid-19.

Ο αναπνευστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σταθερή και φορητή λειτουργία σύμφωνα με ISO 80601-2-72, κατόπιν συγκεκριμένων προδιαγραφών που υποδείχτηκαν στην Περιφέρεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Η σημερινή δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Κ.Υ. Μυκόνου είναι η πρώτη μιας σειράς δωρεών που μας έχουν υποδειχθεί από το Κ.Υ Μυκόνου ενώ στην συνέχεια ακολουθεί η προμήθεια ενός ISOBOX 2 θέσεων. Τον αναπνευστήρα παρέλαβε η Πρόεδρος της Δ.Ε. του Κ.Υ. κ. Σαμψούνη Κωνσταντινιά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας έχοντας αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να θωρακίσει τις δομές που παρέχουν δημόσια υγεία στα νησιά μας ανταποκρινόμενοι άμεσα στα αιτήματα των υγειονομικών αρχών για να υποστηρίξει το έργο των ιατρών, των νοσηλευτών και του ΕΚΑΒ.

Να υπενθυμίσω την παραγγελία δύο κλωβών αρνητικής πίεσης ( κάψουλες ) για την ασφαλή διακομιδή των νησιωτών στο Νότιο Αιγαίο, επτά μηχανημάτων μοριακών εξετάσεων (PCR) για τα νοσοκομεία των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, σύγχρονων αναπνευστήρων , οικίσκων (ISOBOX), το δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και τους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσων,

# την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να μισθώσει χώρους για τη νοσηλεία ελαφρώς ασθενούντων ή την απομόνωση ασυμπτωματικών ασθενών προκειμένου να συνδράμει τις δομές Υγείας εφόσον της ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία,

# την αποστολή μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας προς τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και οδηγίες ατομικής υγιεινής προς τους εργαζόμενους,
την εκπαίδευση στους εργαζομένους όλων των νησιών μας στον ευρύτερο τουριστικό τομέα που θα κληθούν να λειτουργήσουν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση μέσω του ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τις δημόσιες ευχαριστίες μου προς τον Δήμο Μυκόνου, αλλά και τους ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας για τον σημαντικό εξοπλισμό που έχουν προσφέρει στο Κ.Υ. Μυκόνου. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του Κ.Υ κ Σαμψουνη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υποδειγματική αντιμετώπιση της κρίσης”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίκινος: Το «έθιμο της βουτιάς» που αποχαιρετά τα πλοία στο λιμάνι (video)

Δεκάδες νέοι και παιδιά βούτηξαν στη θάλασσα αποχαιρετώντας το τελευταίο πλοίο του καλοκαιριού, σε ένα άτυπο έθιμο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του νησιού.

Νάξος – Κινηματογραφική Λέσχη: Προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί» των αδελφών Κοέν (video)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025, ώρα 21:30 – Στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών), Κάστρο Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διήμερο ακολουθιών και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παντανάσσης (πρόγραμμα)

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας ανακοινώνει το πρόγραμμα του εορτασμού στις 30 και 31 Αυγούστου με κορύφωση την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Δ. Λιανός: Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο & Τοπικά Σχέδια Δράσης για τα νησιά στις Μικρές Κυκλάδες

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πανναξιακός Α.Ο.: Ο Victor Asamoah νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και δίπλωμα UEFA A License, ο Victor Asamoah αναλαμβάνει τα ηνία του Πανναξιακού Α.Ο.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

ΙΑ΄ Studium Historicorum Ecclesiasticorum στη Νάξο, χίλια χρόνια από την παρακαταθήκη του Βασιλείου Β΄ (πρόγραμμα)

Από 26 έως 28 Αυγούστου 2025 η Νάξος φιλοξενεί το διεθνές συνέδριο εκκλησιαστικής ιστορίας, αφιερωμένο στον Αυτοκράτορα Βασίλειο Β΄.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Ηχηρό μήνυμα από τη Νάξο στη συγκέντρωση αλληλεγγύης (video)

Η ομιλία της προέδρου της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων, Μαρίας Ζευγώλη, στην πλατεία Μανδηλαρά (24/08) καταδίκασε τη γενοκτονία στη Γάζα, την υποκρισία των δυτικών κυβερνήσεων και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, καλώντας σε μαζική κινητοποίηση. (video)

Τσάμπιονς Λινγκ: Η Πάφος παίζει τα ρέστα της και γράφει ιστορία

Μετά το σπουδαίο 2-1 στο Βελιγράδι, η Πάφος διεκδικεί απόψε την πρόκριση στη League Phase του Champions League απέναντι στον έμπειρο Ερυθρό Αστέρα.

Νάξος: Πτώση «γουρούνας» στη θάλασσα στη μαρίνα

Τετράτροχο όχημα κατέληξε στη θάλασσα στη μαρίνα Νάξου – Χωρίς τραυματισμούς, χωρίς ρύπανση

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;