Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάVolleyleague γυναικών: Αλλαγή προπονητών στον Ολυμπιακό, τσουνάμι εξελίξεων στον ΑΟ Θήρας

Volleyleague γυναικών: Αλλαγή προπονητών στον Ολυμπιακό, τσουνάμι εξελίξεων στον ΑΟ Θήρας

|

Στην “Μετά COVID19” εποχή σηματοδοτούνται εξελίξεις στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, με πολλές Ελληνίδες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας τις εγχώριες ομάδες.

Στην “Μετά COVID19” εποχή σηματοδοτούνται εξελίξεις στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, με πολλές Ελληνίδες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας τις εγχώριες ομάδες. Πολλές είναι και οι ανακατατάξεις εντός των συνόρων με μετακινήσεις αθλητριών, ενώ τα μπάτζετ των ομάδων μειώνονται δραματικά.

Ενώ το ημερολόγιο γράφει 20 Μαΐου και η Ελληνική Ομοσπονδία πετοσφαίρισης δεν έχει ανακοινώσει «τι μέλει γενέσθαι» σχετικά με την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020 και την επόμενη μέρα, υπάρχει μια κινητικότητα στους συλλόγους που προσπαθούν να επανέλθουν στην «νέα κανονικότητα».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Περσινός νταμπλούχος Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης αν σαν πρωτοπόρος της φετινής σεζόν (αήττητος σε 20 αγωνιστικές) θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής. Παράλληλα βλέπει το ρόστερ του να αλλάζει ριζικά έχοντας «χάσει» τις Ζακχαίου – Λαμπρούση (πήραν μεταγραφή στην Ιταλική Κούνεο και την Γαλλική Μιλούζ αντίστοιχα) ενώ τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα κάνει αλλαγές και στο προπονητικό team.

Ύστερα από πέντε επιτυχημένα χρόνια στον Ολυμπιακό που ήταν γεμάτα από πρωταθλήματα και κύπελλα σύμφωνα με πληροφορίες του volleyland έφτασε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι του Κοβάτσεβιτς Μπράνκο και του πρωταθλητή.

Πιθανότερος αντικαταστάτης του ο μέχρι τώρα βοηθός του Σπύρος Σαραντίτης με βοηθό και στατιστικολόγο τον Γιώργο Σομπόνη που αποχώρησε από την θέση του βοηθού στον πάγκο του ΑΟ Θήρας.

Το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού επίσης αναφέρει ότι η πασαδόρος Στέλλα Χριστοδούλου και η κεντρική Κατερίνα Γιώτα έχουν μπει στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ αλλά θεωρείται σχεδόν αδύνατο οι δύο αθλήτριες να αλλάξουν στρατόπεδο, ειδικά εντός των συνόρων.

Όπως και να έχει, τα πράγματα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει σελίδα στην ιστορία του και ψάχνει να βρει τις κατάλληλες λύσεις.

ΑΟ ΘΗΡΑΣ

Στις Κυκλάδες, ο φιλόδοξος διεκδικητής του φετινού τίτλου ΑΟ Θήρας αντιμετωπίζει «τσουνάμι εξελίξεων» καθώς το ομολογουμένως φετινό δυνατό του ρόστερ αποδυναμώνεται.

Η Ευαγγελία Μερτέκη πέταξε για Θεσσαλονίκη ως αντικαταστάτρια της Εύας Χαντάβα, η Κουβανή Μεντάρο ανακοινώθηκε από την Γαλλική Ναντ, ενώ η Πορτορικανή πασαδόρος Τζένιφερ Νογκουέρας που είχε μείνει στο νησί λόγω κορονοϊού αναχώρησε πριν λίγες μέρες για Αθήνα και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ομάδα του εξωτερικού.

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου κοιτάζει προς τον βορά (ΠΑΟΚ) και η Γερμανίδα μπόμπερ Ανίκα Μπρίγκμαν  σκέφτεται την επιστροφή της στην πατρίδα καθώς οι υποχρεώσεις της ως μητέρα έχουν προτεραιότητα.

Ουσιαστικά στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν μόνο η Μελίνα Εμμανουηλίδου ( είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο) και η Γενιτσαρίδη, ενώ ερωτηματικό παραμένει η παραμονή της Μαριαλένας Αρτακιανού στο νησί καθώς βρίσκεται επίσημα προς αναζήτηση νέας ομάδας  με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι έχει προχωρημένες συζητήσεις με ομάδα του εξωτερικού.

Πρόβλημα υπάρχει και με την στελέχωση του πάγκου (προπονητικό team) καθώς ο επί χρόνια βοηθός προπονητή Γιώργος Σομπόνης όπως αναφέραμε και νωρίτερα συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, και ο Σέρβος προπονητής Μπράνκο Γκάιτς αναχώρησε από την Σαντορίνη «ελαφρώς δυσαρεστημένος» με την μείωση στον μισθό του αλλά κυρίως με την αδυναμία της διοίκησης να κρατήσει τις αθλήτριες της ομάδας.  

Όπως δείχνουν τα πράγματα η ομάδα της Σαντορίνης έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα ώστε να παραμείνει ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού βόλεϊ, με κυριότερο πρόβλημα το οικονομικό καθώς η κρίση στον τουρισμό αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Στάση αναμονής και στο πράσινο στρατόπεδο που περιμένουν την διοίκηση να οριστικοποιήσει το διαθέσιμο μπάτζετ για την νέα σεζόν. Επιθυμία των ανθρώπων του τμήματος είναι η ανανέωση με τον προπονητή Κυριάκο Καμπερίδη και να κρατηθεί ο κορμός των Ελληνίδων Βεργίδου, Οικονομίδου, Καλαντάτζε με την τελευταία να φημολογείται ότι οδεύει προς τον Ολυμπιακό. Επίσης θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση της Σλοβένας Μόνικα Πότοκαρ που δέχτηκε την γενναιόδωρη πρόταση του ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν πως την νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τον Δικέφαλο του Βορρά

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ

Στην άλλη ομάδα των Κυκλάδων, τον Πανναξιακό, για μία ακόμα φορά τηρείται «σιγή ιχθύος» με το ρεπορτάζ να δείχνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε γενική συνέλευση και προκήρυξη εκλογών  για νέο Δ.Σ. ισχυρότερο.

Προτεραιότητα όλων φαίνεται να είναι η ανανέωση του προπονητή κ. Οικονόμου και η αναδόμηση των ακαδημιών του συλλόγου, ένα αγκάθι που οδήγησε την περασμένη σεζόν την ομάδα να μην συμμετέχει στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των Κυκλάδων.

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, η ομάδα της Νάξου μας έχει “συνηθίσει” στις καθυστερήσεις και ελπίζουμε ακόμα μία φορά να τα καταφέρει.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Ουσιαστικά, έχουμε αυτή τη στιγμή την ομάδα της Θέτιδας Βούλας που έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ της, τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει δυναμικά το χτίσιμο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κρατήσει τα σκήπτρα και την κυριαρχία του τα τελευταία χρόνια με τις υπόλοιπες ομάδες να δείχνουν στάση αναμονής. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια από τις αποφάσεις τις ΕΟΠΕ που προς το παρών δείχνει μουδιασμένη με διαρροές να θέλουν την ΕΟΠΕ να προσανατολίζεται σε αύξηση των ομάδων της κατηγορίες σε 14(!!!) και πρωτάθλημα σε 2 ομίλους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.