Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΝάξος - Απείρανθος: Έρχεται 4στερο ξενοδοχείο 66 κλινών (!!!)

Νάξος – Απείρανθος: Έρχεται 4στερο ξενοδοχείο 66 κλινών (!!!)

|

Στην ευρύτερη περιοχή της Απειράνθου Νάξου αναμένεται να κατασκευαστεί ξενοδοχείο 4 αστέρων με 66 κλίνες και προϋπολογισμού 2.8 εκατομμυρίων ευρώ – Ποια άλλα ξενοδοχεία πήραν εγκριση σε Αμοργό, Σέριφο, Σαντορίνη και Κουφονήσι 

Για να προλάβουμε τυχόν εγκεφαλικά, εμφράγματα και ότι άλλο.. Ενδεχομένως και αυτό που λέμε στα χωριά “τού ‘ρθε ταμπλάς”.. Οταν σε ένα έγγραφο αναφέρεται η λέξη “Απείρανθος”, δεν σημαίνει ότι είναι το χωριό. Αλλωστε, λόγω της φύσης που έχει και του γεγονότος ότι είναι προστατευόμενος οικισμός (ας είναι καλά η βάση ως πέτρα στο χτίσιμό του) μοιάζει αδύνατον να δημιουργήσει κάποιος ένα 4στερο ξενοδοχείο και μάλιστα 24 δωματείων εντός του οικισμού… Και μάλιστα όταν βλέπει την θάλασσα με τα κυάλια.

Προφανώς και το εν λόγω ξενοδοχείο που πήρε έγκριση από το Υπουργειο Ανάπτυξης και Επενδύσων θα είναι στην παραλία.. Είτε αυτή είναι της Μουτσούνας είτε του Αζαλά ή και προς τα .. κάτω (Ψιλή Αμμος ή Κανάκι). Μην ξεχνάμε ότι όλη σχεδόν η Ανατολική Ακτή της Νάξου ανήκει στην κοινότητα Απειράνθου. Οπότε ας ηρεμήσουμε λίγο.. Από εκεί και πέρα, η είδηση μιλάμε για ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ξενοδοχείου δυναμικότητας 66 κλινών. Δεν ξέρω εάν αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο, όμως καλό είναι και η Ανατολική πλευρά του νησιού να αποκτά σωστές υποδομές.. 

Από εκεί και πέρα, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα tornosnews.gr έχουμε εγκρίσεις για ξενοδοχεία σε Αμοργό (3.2 εκατ. ευρώ για 75 κλίνες) και στη Σέριφο (4.9 εκατ για 85 κλίνες και 5αστερο) ενώ υπάρχουν και αλλαγές χρήσεων από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε επιχείρηση στο Κουφονήσι.. Από κατάστημα – κατοικία σε ξενοδοχείο με παράλληλη επέκταση του ακινήτου… Και με την ελπίδα πάντα ότι δεν αλλάζει ιδιαίτερα τη μορφή του πανέμορφου νησιού στις Μικρές Κυκλάδες 

Αναλυτικά, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει εγκρίνει:

-Το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης PETRADI AMORGOS ΙΚΕ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 75 κλινών στην Αμοργό,  συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 3.203.556,62 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.898.888,67 ευρώ.

-Το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΠΡΟΠΟΛΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου με την ονομασία ALAS & AMMOS, κατηγορίας 4 αστέρων, δυναμικότητας 66 κλινών και 24 δωματίων, στην τοποθεσία Απείρανθος της Νάξου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.876.745,99 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.843.531,95 ευρώ.

-Το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 85 κλινών στη Σέριφο, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 4.492.500 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 4.492.500 ευρώ.

και επίσης έχουμε: 

– H υπηρεσία δόμησης του Δήμου Θήρας έχει δώσει το πράσινο φως στον κ. Γιώργο Κυπρή για αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις, προσθήκη κατ΄ επέκταση και αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτιρίου σε παραδοσιακό κατάλυμα β΄τάξης.

– Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει χορηγήσει άδεια στην κα. Γεωργία Ρουμελιώτου για αλλαγή χρήσης καταστήματος – κατοικίας σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και επέκτασή του στο Κουφονήσι. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Πολυχρονάκος: «Τα νησιά σώζονται από τους ανθρώπους τους – Η Κυβέρνηση απαξιώνει την νησιωτικότητα» (video)

Ο Γ. Πολυχρονάκος μιλά για τον τουρισμό, τα προβλήματα υποδομών, το μεταφορικό ισοδύναμο και τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Καθολική Εκκλησία: Ο Carlo Acutis, ο πρώτος «millennial» άγιος της Βρετανίας

Ο 15χρονος που έφυγε πρόωρα από λευχαιμία και έμεινε γνωστός ως «ο influencer του Θεού», αγιοποιήθηκε πανηγυρικά στο Βατικανό.

Αναβάθμιση του λιμένα Ρίβα στη Θηρασιά, προμελέτη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Στόχος η βελτίωση της προσβασιμότητας και η ανάπτυξη της Θηρασιάς με έργα που θα επιτρέψουν τον ελλιμενισμό περισσότερων σκαφών και την ταυτόχρονη προσέγγιση δύο ακτοπλοϊκών πλοίων.

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενισχύεται με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Σημαντικές προσθήκες σε Γενική Ιατρική, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

Αναβαθμίσεις σε σχολικές μονάδες της Σύρου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» και άλλων πόρων, με στόχο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Γιώργος Λεονταρίτης: «Η μείωση ΦΠΑ πρέπει να ισχύσει και για τις Κυκλάδες»

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζητά επανεξέταση της απόφασης για τον ΦΠΑ στα νησιά, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αφορά την οικονομία και τη νησιωτικότητα, όχι τον πληθυσμό ή τη γεωγραφία.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Ιστορική δικαίωση για τα νησιά η μείωση ΦΠΑ – Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλους»

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχολιάζει τα μέτρα για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα.

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βράβευση νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” θα τιμηθούν οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.