Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Μονογυιού: Επόμενη ημέρα με Ελλάδα πιο δυνατή και με αναπτυξιακή...

Κυκλάδες – Μονογυιού: Επόμενη ημέρα με Ελλάδα πιο δυνατή και με αναπτυξιακή πολιτική

|

Η Κατερίνα Μονογυιού – βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας – σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τις οικονομικές πρωτεραιότητες της Κυβέρνησης που είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας  – “Η επόμενη μέρα για τον τουρισμό δεν θα στηρίζεται στα επιδόματα αλλά στην ανάπτυξη, γιατί η  επόμενη μέρα για τον  Ελληνικό τουρισμό θα ξεκινήσει το 2021 και πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι πολιτεία – επιχειρήσεις και εργαζόμενοι”. 

Την Μεγάλη Τετάρτη η Ελλάδα άντλησε από τις αγορές 2 δις. Ευρώ με την έκδοση επταετούς ομολόγου με επιτόκιο 2% εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αγορές έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το γεγονός δίνει ανάσα στην Ελληνική οικονομία να ανταπεξέλθει σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον της κρίσης. Οι πρώτες προτεραιότητες ενίσχυσης είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας γιατί είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας κρίσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα, όπως επίσης και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για τους χειρισμούς τους στην προσπάθεια θωράκισης του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα. Για να μπορέσουν αυτοί οι καίριοι τομείς της οικονομίας να βγουν από αυτή την κρίση όσο το δυνατόν με τις λιγότερες απώλειες.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τον τουρισμό περιλαμβάνεται και η χορήγηση 18μηνου voucher σε όσους είχαν κάνει προκρατήσεις στην χώρα μας, για να μεταθέσουν τις διακοπές τους μέσα στο 2021 και να μην γίνουν ακυρώσεις. Η ίδια δυνατότητα δίνεται για πιστωτικό κουπόνι που θα δοθεί για οφειλές από ματαιώσεις θαλάσσιων ταξιδιών και πτήσεων. Στην ίδια ΠΝΠ με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών & Τουρισμού χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας που παραμένουν ανοικτά κατ΄εξαίρεση.

Τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων θα χρησιμοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα. Η επόμενη μέρα για τον τουρισμό δεν θα στηρίζεται στα επιδόματα αλλά στην ανάπτυξη, γιατί η  επόμενη μέρα για τον  Ελληνικό τουρισμό θα ξεκινήσει το 2021 και πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι πολιτεία – επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Εκτός των άλλων πρέπει να επιδιώξουμε μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές και στη διαμονή γιατί ο  τουρισμός έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τον κορωνοϊό. Με τα πρωτόκολλα δε ασφαλούς εισόδου των τουριστών στη Ελλάδα που πρότεινε ο Υφ.Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, θα υπάρξει και Υγειονομική Θωράκιση της Ελλάδος την επόμενη μέρα.

Με τις στοχευμένες παρεμβάσεις και την στήριξη του πρωτογενούς τομέα με τα απαραίτητα κονδύλια και με την παράλληλη οικονομική στήριξη του κλάδου των παράκτιων αλιέων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, κανείς δεν θα αφεθεί να αντιμετωπίσει μόνος του τις συνέπειες της κρίσης.  Με την έγκριση δε της χρηματοδότησης ειδικών μέτρων στήριξης των μικρών νησιών για τις ποικιλίες προϊόντων της τοπικής γεωργικής παραγωγής, διοχετεύεται στην νησιωτική αγροτική οικονομία ενίσχυση για να αντιμετωπισθεί η μείωση των εσόδων.

Το πλάνο της επόμενης μέρας για την οικονομία θα στηρίζεται στην αναπτυξιακή πολιτική,  με  τις άγιες μέρες να μας γεμίζουν πίστη και ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε και αυτές τις δυσκολίες και το αύριο θα βρει την Ελλάδα πιο δυνατή από αυτή την δοκιμασία.

Δελτίο Τύπου της Κατερίνηας Μονογυιού – βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές