Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΙστορίες#StayAtHome: Καραντίνα στην Ανάφη με θέα το ηλιοβασίλεμα στο Ρούκουνα

#StayAtHome: Καραντίνα στην Ανάφη με θέα το ηλιοβασίλεμα στο Ρούκουνα

|

Ημερολόγιο καραντίνας και στάση στην Ανάφη… Η Σοφία μας μεταφέρει σκέψεις και εικόνα από το ταξίδι στην Ανάφη και τις ημέρες που περνάει εκεί με θέα της πανέμορφη παραλία του Ρούκουνα έχοντας στο πλευρό της τον καλό της και … απέναντι την μικρότερη αδελφή που ετοιμάζεται για Πανελλήνιες.. Και μας λέει; ” Πέρυσι τέτοιον καιρό αγωνιζόμασταν για να έχει πλοία το νησί, τώρα δεν θέλουμε να έρθει κανείς”.

Τα πρώτα μέτρα κατά της Πανδημίας με βρήκαν στην Σύρο, με την φίλη μου να αναρωτιέται ”Τι θα κάνω το παιδάκι τόσες μέρες”. Μια ελαφριά ανησυχία υπήρχε. Στο πλοίο για Πειραιά έκανα μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις απολυμαίνοντας τα πάντα, μέχρι και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Φτάνοντας στον προορισμό μου δεν μπορούσα να παρ ακούσω την εντολή του πατέρα μου ”Ταξί να πάρεις” .

Της Σοφίας Κολυδά (Ανάφη) 

Ομολογώ πως τότε φοβήθηκα. Καθώς είχα τα τελευταία ιατρικά ραντεβού και να μαζέψω τα πράγματα μου για την τελευταία φάση της μετακόμισης μου. Οι γύρω μου είτε ανησυχούσαν πολύ , είτε καθόλου. Αυτό που δεν άντεχα να βλέπω ήταν άνθρωποι πάνω σε δίκυκλα χωρίς κράνος αλλά με μάσκα. Δεν ξέρω τι σκέφτονταν, αλλά έλεος βρε παιδιά. Καθώς τα μέτρα εκτείνονταν ακύρωσα όλα τα υπόλοιπα ραντεβού μου, ομολογώ με χαρά.  Κλείστηκα στο σπίτι με τον σύντροφο μου για πέντε μέρες. Μόνο εκείνος πήγαινε για ψώνια. Και η ξαδέρφη από τον πρώτο όροφο ότι ήθελα μου το άφηνε στο πάτωμα και έφευγε τρέχοντας.

Αφ ότου δεν εμφανίσαμε κανένα σύμπτωμα αποφασίσαμε να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής για την Ανάφη. Τουλάχιστον, καθάρισα όλο το σπίτι, αφού έφευγα δια παντός. Στο καράβι μπήκα με μάσκα και γάντια, μέσα στο αμάξι. Απολυμάναμε την καμπίνα.

Φτάνοντας στο νησί,  μας περίμενε ομάδα ενημέρωσης για τον Covid-19, όπου μας άφησαν φακέλους ενημέρωσης στα αμάξια μας. Και βουρ για Ρούκουνα , στο σπίτι του συντρόφου μου, ευτυχώς παραθαλάσσιο. Ήρθε η μάνα μου να πάρει πράγματα που της έφερα με γάντια και μάσκα. Της τα άφησα σε μια γωνία και τα πήρε.

volta_me_ton_skylo.jpg

Είχα σκοπό να το πολεμήσω, να μην με πάρει από κάτω. Πως να μην τρέχω σε δουλειές συνεχώς;

Πως να μην βλέπω τους δικούς μου; Μια ολίγην μελαγχολία με έπιασε στην αρχή. Άντε να βάλουμε ένα υποτυπώδη πρόγραμμα. Ο σύντροφος μου στις δουλειές του, σκάψιμο, φύτεμα, πότισμα. Εγώ του χωριού (και όχι της εξοχής) που να τα ξέρω; Μόνο πότισμα ήξερα, και αυτό με ερωτήσεις. Πρωινός καφές με μουσική, δουλειές στο σπίτι , έπλυνα τα πάντα νομίζω, μαγείρεμα, δουλειές στον υπολογιστή, βόλτα τον σκύλο.

Μια φορά πήγα στην χώρα το βράδυ, πήγα σπίτι, μου έδωσε η αδερφή μου την άλγεβρα και η μάνα μου σπανακόπιτα. 5 λεπτά και αυτά ήμουν στο παράθυρο.

Μέσα σ΄όλα αυτά αποφάσισα να διαβάσω αυτά που είχα αφήσει από καιρό, να τα πιάσω από εκεί που τα είχα αφήσει. Διάβασα άλγεβρα α΄ λυκείου μετά από 10 και κάτι χρόνια. Δεν θυμόμουν και πολλά. Μα δεν είναι κρίμα να διαβάζουμε τόσο πολύ και να μην θυμόμαστε τίποτα;

Ε και κάπου εκεί με έπιασε αυτός ο πανικός, αυτό το αίσθημα που δεν αντέχεις άλλο την κατάσταση. Θάλασσα έβλεπα, καθαρό αέρα είχα. Τι να πουν οι άλλοι στις πόλεις;

Έπειτα πάλι ξαναμετράς και πάλι τα βάζεις σε τάξη. Τα μαθήματα αυτοβελτίωσης μέσω σκάιπ , βοηθούν . Κάπου εκεί ήρθε σε τελική μορφή ένα τραγούδι που είχα γράψει. Καθώς το ανέβαζα στο Υοutube, ανέβαινε και η διάθεση μου.

Όπως όλοι οι Δήμοι, έτσι και ο δικός μας, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι νέοι είμασταν εντάξει οι μεγαλύτεροι κάπως δυσκολεύτηκαν.

Σήμερα, έπειτα από την καραντίνα , η ημέρα μου δεν διαφέρει και πολύ, με την διαφορά ότι πάω στην χώρα για ψώνια και για να δω λίγο τους δικούς μου. Κατά τα άλλα εδώ στην εξοχή μας.

Αυτό που μου αρέσει που είμαστε αποκλεισμένοι , είναι ότι χαίρομαι πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα το έκανα. Καθώς ένα απόγευμα είχα πάει για κάπαρη , είδα το ηλιοβασίλεμα από την παραλία . Αυτό το Πάσχα δεν θα χρειάζεται να σερβίρω (συγνώμη μαμά) αλλά να απολαύσω αυτά που μπορώ. Αν είχαμε ανοίξει το εστιατόριο θα έπρεπε να είμαι εκεί.

Δεν ανησυχώ για το κοντινό μέλλον, θα τα καταφέρουμε. Το πολύ να απολαύσουμε περισσότερο την θάλασσα από τους επισκέπτες μας !

Πόσο απρόβλεπτη είναι η ζωή. Πέρυσι τέτοιον καιρό αγωνιζόμασταν για να έχει πλοία το νησί, τώρα δεν θέλουμε να έρθει κανείς. Νομίζω είμαστε οι τελευταίοι που ήρθαν στο νησί, και προχτές  το μόνο όχημα που εκφόρτωσε το πλοίο ήταν το ασυνόδευτο αμάξι του ταχυδρομείου.

katharizontas_radikia.jpg

Όλα αυτά σας τα γράφω από το μπαλκόνι μου , όπου το μόνο που ακούω είναι κουδούνια κατσικιών . Μετά από μια ήρεμη ημέρα, όπου πήγα στην χώρα για ψώνια, γενική καθαριότητα, πότισμα, κόψιμο λεμονιών , βάψιμο νυχιών.

Η καραντίνα με βρήκε ελεύθερη , επιχειρηματία και ταξιδιάρα ψυχή και θα με αφήσει μόνιμο κάτοικο Ανάφης, δημόσιο υπάλληλο και σε συγκατοίκηση με το πιο καλό παιδί του νησιού!

Θαρρώ πως είναι πιο εύκολο να αλλάζουν όλα μαζί , παρά λίγα λίγα, όπως συμπέρανα και από τα λόγια της δασκάλας μου! Όσο δεν έρχεται κανείς στο νησί είμαστε ασφαλείς. Γι ‘ αυτό φίλτατε που θες να έρθεις στο νησί μας, μην έρθεις τώρα να χαρείς.

Όλα θα πάνε καλά, έχουμε ζήσει και χειρότερα παιδιά.

Υπομονή μόνο .

Υπομονή και στην αδερφή μου που δίνει πανελλήνιες και κάνει μαθήματα μέσω σκάιπ ( αμ εγώ δεν έκανα θαρρείτε;; )

Η δική μου συμβουλή είναι να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο. Να ακούσετε την μουσική που είχατε ξεχάσει, να βάλετε τα αγαπημένα ρούχα σας, ακόμα και αν δεν κουμπώνει το κουμπί, don’ t worry, να διαβάσετε αυτά που είχατε αφήσει . Και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν .

Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό. (ΝΙΤΣΕ) … Α και καλή Αγία Ανάσταση να έχουμε… 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κραουνάκης για Αννα Παναγιωτοπούλου: “Εφυγε από τη ζωή η Αννα”

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Οι ρόλοι της σε σειρές που άφησαν εποχή.

Πολίτικη μαγειρίτσα με γιαουρτάλευρο αντί για αυγολέμονο (συνταγή)

Εξοχη μαγειρίτσα, με ένα απίθανο κόλπο που μας γλιτώνει πολύ χρόνο (ποια είναι η συνταγή)

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο - Τι έγινε με την 49χρονη γυναίκα

Ανάσταση Κυρίου: Χρέος μας να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ο Αλέκος Αρβανιτάς μας αναλύει την εβδομάδα που φεύγει και στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της Ανάστασης του Κυρίου

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: «Σεισμός» στην Πρώτη Ανάσταση (video)

"Σεισμός" στην.... Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Μητρόπολη Παροναξίας (video)

Σίφνος: Η “ζωή εν Τάφω”, ο Επιτάφιος στο “Super Jet” (video)

Μεγάλη Αγία Παρασκευή και στο Super Jet που βρίσκεται στις Καμάρες της Σίφνου, ο Επιτάφιος κάνει την εμφάνισή του

Ιατρική Ερευνα – Κεφάλα (Νάξος): Στο Νότιο Αιγαίο το 2021 υπήρχαν 37,8 ιατροί ανά 10.000 κατοίκους (2%)

Ερευνα από την Επιμελήτρια γιατρό Αννα - Μαρία Κεφαλά (εργάζεται στη Νάξο) παρουσιάζει τη ζωή και τις ανάγκες των γιατρών στην ... άγονη γραμμή

Κλιματική κρίση: Οι έξι πληγές του Αιγαίου, μπορούν να επουλωθούν;

Ποιες είναι οι έξι πληγές του Αιγαίου; Πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;

Τέλη κυκλοφορίας: Με το μήνα, 10 ευρώ και φύγατε για … Πάσχα

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πληρώστε 10 ευρώ και φύγετε για Πάσχα

Νάξος – Κωμιακή (Σύλλογος Γυναικών): Η διαδρομή του Επιταφίου φωτισμένη με αυτοσχέδια φαναράκια

Μεγάλη Παρασκευή και ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής θα φωτίσει τη διαδρομή με αυτοσχέδια φαναράκια για την περιφορά του Επιτάφιου

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές