Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: Αφιέρωμα στην "Ωρα για Σπορ" και πανάξιος πρωταθλητής

Πανναξιακός ΑΟ: Αφιέρωμα στην “Ωρα για Σπορ” και πανάξιος πρωταθλητής

|

Ο Πανναξιακός ΑΟ είναι μία από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που “κέρδισαν” τον Κορωνοϊό και πήραν το πρωτάθλημα στο γήπεδο – Δείτε τι αναφέρει ο Δημήτρης Σκούνας – προπονητής του Πανναξιακού ΑΟ στο αφιέρωμα που πραγματοποίησε η αθλητική εφημερίδα “Ωρα των Σπορ” με την αρωγή και του SportCyclades.gr 

«Δεν ήταν τόσο εύκολο το πρωτάθλημα, όπως λένε κάποιοι. Εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο με την αγωνιστική μας παρουσία. Κάναμε δυνατή και ποιοτική ομάδα που έπαιζε δημιουργικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό έφερε και το πρωτάθλημα». Ποιος το λέει αυτό; Ο προπονητής του Πανναξιακού ΑΟ, Δημήτρης Σκούνας, ο οποίος και μίλησε στον Δημήτρη Θεοδώρου στα πλαίσια αφιερώματος από την αθλητική εφημερίδα “Ωρα των Σπορ”. Αφιέρωμα που έγινε με την αρωγή του SportCyclades.gr με φωτογραφική κάλυψη του Νίκου Σταυρίτη…  Τίτλος του αφιερώματος ” Εκείνοι που πρόλαβαν τον Κορονοϊό” και εκτός του Πανναξιακού ΑΟ, υπάρχουν ακόμη τρεις ομάδες (σε 53 Ενώσεις)… Ο Εθνικός Γιαννιτσών που … έσπασε τα κοντέρ, ο ΑΠΟΚ Βελούχι που ήταν “ο απόλυτος κυρίαρχος” και ο ΑΟ Δαμάστος για τον οποίο αναφέρει “άρχισε να γράφει ιστορία”… 

Ας δούμε τι αναφέρει το αφιέρωμα στον Πανναξιακό ΑΟ με τίτλο ” Είναι ξανά πρωταθλητής” 

Ο Δημήτρης Σκούνας μιλάει στην «ΩΡΑ» για την υπεροχή της ομάδας του στο Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων και αναδεικνύει τα αξιοσημείωτα της χρονιάς Τη δυναμική παρουσία των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία έρχεται να τονώσει ακόμη περισσότερο ο Πανναξιακός με τη δική του επανεμφάνιση στο προσκήνιο.

Έξι χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση μπρος σε φίλαθλο κοινό ευρείας κλίμακας, σφράγισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και, συγχρόνως, την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Πρωτεργάτης της προσπάθειας από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και ανέλαβε τα ηνία, είναι ο Δημήτρης Σκούνας, ο οποίος ξεκαθάρισε μέσω της «ΩΡΑΣ των σπορ» πως η ομάδα του ήταν εκείνη που έκανε την κατάκτηση του τίτλου να μοιάζει εύκολη υπόθεση.

«Από την ημέρα που συζητήσαμε με την ομάδα, συμφωνήσαμε πως θα έπρεπε να δουλέψει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, να αναδείξει παίκτες, ούτως ώστε να έχει μέλλον η ομάδα και να χτιστεί σε γερές βάσεις. Ειδικά αυτή την εποχή το οικονομικό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, συνεπώς θα έπρεπε η ομάδα να στηριχθεί σε δικά της παιδιά. Συγχρόνως, όμως, ο πρόεδρος και τα παιδιά του συμβουλίου ήθελαν και την άνοδο.

Εξάλλου, ό,τι κι αν κάνεις, θέλεις πάντα να κερδίζεις» σχολίασε στην εισαγωγή του ο 59χρονος προπονητής και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε, λοιπόν, με τα δικά μας παιδιά, αλλά και με τρεις ποδοσφαιριστές που επέλεξα εκτός νησιού για να έρθουν, να φτιάξουμε ένα σύνολο το οποίο θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις μας. Από τη στιγμή που δουλέψαμε πολύ καλά, αγωνιστικά ήμασταν δύο… κλικ πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Θεωρώ πως δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα, το οποίο θα έλεγα πως ήταν καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, έτσι όπως οργανώθηκε από την ΕΠΣ Κυκλάδων. Υπήρχαν αρκετές δυνατές ομάδες και ανταγωνισμός».

Σε εκείνο το σημείο, ο Δ. Σκούνας συμπέρανε: «Δεν ήταν τόσο εύκολο το πρωτάθλημα, όπως λένε κάποιοι. Εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο με την αγωνιστική μας παρουσία. Κάναμε δυνατή και ποιοτική ομάδα που έπαιζε δημιουργικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό έφερε και το πρωτάθλημα».

«Υπήρξαν δυσκολίες»

Εν τέλει, ο στόχος επιτεύχθηκε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν και οι δυσκολίες. «Δεν είχαμε το γήπεδο για προπόνηση όλες τις μέρες. Μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε το ΔΑΚ Νάξου μόνο δύο φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες κάναμε προπόνηση στο Αγερσανί, που έχει πλαστικό χλοοτάπητα σε πολύ κακή κατάσταση. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μόνο απογευματινές προπονήσεις, γιατί τα πιο πολλά παιδιά δουλεύουν πρωί» σχολίασε σχετικά και συμπλήρωσε: «Ξεκινήσαμε με λίγους παίκτες την προετοιμασία. Σε ορισμένες προπονήσεις είχαμε ακόμη και 8 ή 9 ποδοσφαιριστές. Είχαμε μικρό ρόστερ, συνολικά 15 ποδοσφαιριστές με δύο τερματοφύλακες, αλλά με τα παιδιά που ανεβάσαμε από τις ακαδημίες για να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, δουλέψαμε πολύ καλά. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε άλλες ομάδες στη Νάξο, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέλη της προσπάθειας σε μία ανώτερη κατηγορία».

Τέλος, ο πολύπειρος τεχνικός, ο οποίος πέτυχε την έβδομη άνοδο της καριέρας του (οι υπόλοιπες: τρεις με Ναυπακτιακό Αστέρα, οι δύο από τη Δ’ Εθνική και άλλες τρεις, επίσης από τη Δ’ Εθνική, με Αγερσανί Νάξου ΑΕ Χανίων και Ρόδο), υπογράμμισε: «Ο πρόεδρος (σ.σ. Βαγγέλης Κάρλοβιτς) και η διοίκηση ήταν πάρα πολύ κοντά στην ομάδα. Έλυναν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν, δεν άφηναν τίποτε να πέσει… κάτω! Υπήρχε καλή συνεργασία, καλό κλίμα στα αποδυτήρια και όλο αυτό έπαιξε τον ρόλο του».

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Είναι ξανά πρωταθλητής!

Συμπτωματικά η τελευταία του εμφάνιση σε εθνικό πρωτάθλημα αποτελεί και τη σπουδαιότερη στιγμή της ιστορίας του. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ (3-1) στο ΟΑΚΑ την 21η Μαΐου του 2014, στην αγωνιστική με την οποία έπεφτε και η αυλαία εκείνης της σεζόν, έμελλε να ακολουθήσει για τον Πανναξιακό μία εξαετία καθήλωσης στα τοπικά της ΕΠΣ Κυκλάδων. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015 δεν είχε επιστεγαστεί και με την επάνοδό του, αφού η συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου εκείνης της περιόδου, όπως προέβλεπε τότε η σχετική Προκήρυξη, δεν είχε ολοκληρωθεί με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Φέτος, ο Πανναξιακός είναι πάλι Πρωταθλητής, φροντίζοντας μάλιστα να το πράξει με εμφατικό τρόπο! Είναι, επίσης, η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που πρόλαβε να γιορτάσει και επισήμως την κατάκτηση του τίτλου, στη σχετική απονομή που διοργάνωσε η Ένωση Κυκλάδων στις 7 Μαρτίου, έπειτα από το νικηφόρο 5-0 επί του ΑΟ Πύργου για την τελευταία αγωνιστική! Με εξαίρεση την πρεμιέρα του στη Σύρο, όπου είχε «κολλήσει» στη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι της σεζόν με τον -δεύτερο- ΑΟ Σύρου, ολοκλήρωσε την κούρσα του στην Α’ Κατηγορία μόνο με νίκες, 13 σε ισάριθμους αγώνες, σε ένα πρωτάθλημα οκτώ ομάδων και 14 αγωνιστικών.

Ενδεικτικός της υπεροχής του στο Πρωτάθλημα είναι και ο τελικός απολογισμός στο σύνολο των τερμάτων: 56 φορές σκόραραν οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σκούνα, ενώ μόλις 4 φορές βρήκαν δίχτυα οι αντίπαλοι! Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο και η πρώτη χρονιά θητείας του Βαγγέλη Κάρλοβιτς στην ηγεσία της διοίκησης, στην οποία είχε ανέβει τον περασμένο Ιούλιο. Πλέον, εν μέσω μίας κατάστασης αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαιτίας της πανδημίας, ο Πανναξιακός δηλώνει πανέτοιμος να επανεμφανιστεί στις εθνικές κατηγορίες.

Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι παραμένει μία από τις σημαντικές ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιωτικού του συμπλέγματος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ένωση Γονέων Πάρου κρούει τον κώδωνα: Σοβαρά προβλήματα σε Γυμνάσιο Παροικίας και Δημοτικό Αγκαιριάς

Με επιστολή προς τον Δήμο, ζητούνται άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, φθορές και εξοπλισμό, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.