Το εγκώμιο της Ελλάδας έπλεξε ο Bill Gates, με σημείο αναφοράς την πλατφόρμα του ΕΟΤ ”Greece From Home” Και όπως είπε “Κάντε το όπως η Ελλάδα”
Ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία χαρακτήρισε το πρότζεκτ του ΕΟΤ «Greece From Home», ο Bill Gates μιλώντας για το πώς ο κορωνοϊός θα αλλάξει την ζωή μας για πάντα και κυρίως για το πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε. Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και ιδρυτής της Μicrosoft, απάντησε μέσω LinkedIn σε ερωτήσεις για την πανδημία του κορωνοϊού, κάνοντας αναφορές στην επόμενη μέρα και το πώς εκτιμά ότι η ζωή θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια. όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Inc.
Στο πλαίσιο αυτό ο Bill Gates αναφέρθηκε στην πλατφόρμα αυτή που στόχος της είναι να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της χώρας μας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.
«Ας δούμε τον τομέα του τουρισμού. Ο τουριστικός κλάδος είναι σίγουρα ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Αλλά ίσως μπορείτε να μάθετε από το «Ελλάδα από το σπίτι» (#Greecefromhome), μια λαμπρή πρωτοβουλία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνεργασία με την Google».
«Αυτός ο ιστότοπος βασίζεται στις αρχές του μάρκετινγκ περιεχομένου: στη χρήση εξαιρετικού περιεχομένου στο διαδίκτυο για τη δημιουργία σχέσης με δυνητικούς πελάτες. Μέσω βίντεο στο YouTube και άλλου περιεχομένου, οι δημιουργοί δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, να βιώσουν όμορφα φυσικά τοπία, να κάνουν περιηγήσεις ή να επισκεφθούν εστιατόρια – όλα ψηφιακά», είπε ο αμερικανικός δισεκατομμυριούχος…
Και κατέληξε… «Αν το κάνετε σωστά, το περιεχόμενό σας ενδέχεται να είναι σε θέση να φέρει έσοδα μέσω διαφημίσεων ή πωλήσεων προϊόντων. Και τουλάχιστον, είναι ένας τρόπος να διατηρείτε επαφή με το ακροατήριό σας έως ότου είναι πρόθυμοι (και ικανοί) να ταξιδέψουν ξανά. Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας δεν ανήκει σε μία από αυτές τις βιομηχανίες, ελπίζουμε ότι αυτό θα γεννήσει κάποιες ιδέες. Το κλειδί είναι να ανακατευθύνετε τις προσπάθειές σας και να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας με σύνεση. Επειδή είναι πιθανόν αυτή η κατάσταση να ήρθε για να μείνει. Οσο ταχύτερα προσαρμόζεστε σε αυτό το δεδομένο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα της επιχείρησής σας να επιβιώσει και ενδεχομένως να ευδοκιμήσει».
Με πληροφορίες από την “Καθημερινή”