Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες: Χίλια ευρώ (!!!) η αποστολή τεστ στο Ινστιτούτο Παστέρ με εταιρεία...

Κυκλάδες: Χίλια ευρώ (!!!) η αποστολή τεστ στο Ινστιτούτο Παστέρ με εταιρεία ταχυμεταφοράς;

|

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Documento αναφέρει ότι εταιρεία ταχυμεταφορών ζήτησε 1000 ευρώ για να μεταφέρει από την Τήνο και το Κέντρο Υγείας, δείγμα ασθενή στο Ινστιτούτο Παστέρ…. 

Η απομόνωση των νησιών σε συνδυασμό με την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών υγείας και την έλλειψη τακτικής σύνδεσης με την ενδοχώρα αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα στην εποχή της πανδημίας, με τα σοβαρά προβλήματα να καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει νησί με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που να απαιτούν άμεση διακομιδή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα documentonews.gr, ένα σοβαρό περιστατικό καταγράφεται στο νησί της Τήνου.  Σε περιστατικό ασθενούς με πυρετό, που θεωρήθηκε ύποπτο για λοίμωξη με COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ελήφθη από το Κέντρο Υγείας Τήνου δείγμα για αποστολή στο Ινστιτούτο Παστέρ. 

Με βάση τη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και άλλες φορές, για την αποστολή του δείγματος εκλήθη γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών, η οποία όμως αρνήθηκε να παραλάβει το δείγμα. Σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προτάθηκαν από τον Οργανισμό δύο άλλες εταιρείες, εκ των οποίων η μια δεν καλύπτει τις Κυκλάδες και η δεύτερη ζήτησε 1.000 ευρώ για να το παραλάβει!

Απευθυνόμενοι οι γιατροί του κέντρου Υγείας στην Περιφέρεια, τους προτάθηκαν τα ΕΛΤΑ, τα οποία, όμως καλύπτουν μόνο πρωινές αποστολές συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, οι οποίες δεν κάλυπταν την αυθημερόν αποστολή του δείγματος. 

Μετά από όλες τις παραπάνω άκαρπες ενέργειες, το δείγμα καταστράφηκε, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί μια πολυήμερη καθυστέρηση διάγνωσης για τον ασθενή. 

Κατόπιν των ανωτέρω, προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Δεν θα έπρεπε το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ να φροντίσουν ώστε να υπάρχει μια αξιόπιστη και κυρίως δωρεάν μεταφορά δειγμάτων από τα νησιά προς το Ινστιτούτο Παστέρ και τα άλλα Κέντρα Αναφοράς για τον COVID-19; Θα πρέπει τα νησιά να επαφίενται στις εταιρείες courier και στην εκάστοτε τιμολογιακή πολιτική τους, για να αποστέλλουν δείγματα εν μέσω της πιο σοβαρής πανδημίας που έχει γνωρίσει ο τόπος; Άραγε πώς θα στηριχθούν υγειονομικά τα νησιά, τα οποία δίνουν μια άνιση μάχη από πλευράς υποδομών με τον COVID-19;


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου