Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Κορωνοϊός: Πέθανε 70χρονος στη Καστοριά, στους 29 οι νεκροί

Ελλάδα – Κορωνοϊός: Πέθανε 70χρονος στη Καστοριά, στους 29 οι νεκροί

|

Πέθανε 70χρονος στην Καστοριά – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς – Είναι ο 29ος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα.

Ενας 70χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς είναι ο 29ος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα . Κατέληξε τα ξημερώματα.  

Πρόκειται για το τέταρτο θύμα του κορονοϊού από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς. Το Νοσοκομείο της Καστοριάς έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου με τις τοπικές αρχές να κάνουν έκκληση να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του και τα μέσα προστασίας του προσωπικού του. Σημειώνεται ότι περίπου 20 άνθρωποι από την περιοχή έχουν διακομισθεί από το νοσοκομείο της Καστοριάς στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι για την κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά μετά την έξαρση του κορονοϊού, μίλησε χθες Παρασκευής 27 Μαρτίου στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, εδώ και αρκετές μέρες φωνάζουν ότι το νοσοκομείο της Καστοριάς με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, πρέπει να εξοπλιστεί σωστά με το κατάλληλο υλικό προφύλαξης για ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό. Ακόμα, χρειάζεται επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών.

Για το νεογέννητο μωρό που βρέθηκε θετικό στον ιό, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως “έχοντας δεδομένα από την Κίνα, ξέραμε ότι δε μεταδίδεται αιματογενώς ούτε από το θηλασμό, αυτό σημαίνει ότι είναι απλή λοίμωξη όπως συμβαίνει με όλους τους νοσούντες”. Είπε ακόμα ότι η μητέρα δεν είχε κλινικά συμπτώματα όταν γέννησε. Τώρα όλη η οικογένεια έχει κληθεί να εξεταστεί προκειμένου να διαγνωστεί αν κάποιο μέλος είναι θετικό ή όχι στον κορωνοϊό. Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως “όλες οι ηλικίες είναι ευάλωτες”.

Η εικόνα σε όλη την Ελλάδα 

Χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είχαμε 28 νεκρούς και 74 νέα κρούσματα. με το το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 966. Όπως είπε, 66 άτομα είναι σε ΜΕΘ, 65 διασωληνωμένοι. Το 86% αυτών είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ακόμη 2 καταγεγραμμένους θανάτους, συνολικά 28 στη χώρα. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη. 23 άνδρες και 5 γυναίκες βρίσκονται σε αυτή τη λίστα. 52 έχουν πάρει εξιτήριο. Ακόμη, είπε πως έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καταρίνα Πάβιτσιτς η 13η… ενίσχυση του Α.Ο. Θήρας – Διεθνές βάθος και ποιότητα στο ρόστερ

Με δύο ασημένια μετάλλια στην ευρωπαϊκή σκηνή, η δυναμική ακραία από την Κροατία έρχεται να ενισχύσει τις «μπλε» της Σαντορίνης με στόχο το βήμα παραπάνω.

Τυροκομείο Πιτταράς: Η Νάξος στο πιάτο σου, από το σπόρο στο ράφι, με σεβασμό στη φύση και την παράδοση

Από μία μοσχίδα το 1970 έως την πρώτη πιστοποιημένη μονάδα ευζωίας αγελάδων στην Ελλάδα – Η οικογένεια Πιτταρά μετατρέπει το γάλα της Νάξου σε διατροφικό πολιτισμό.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος στη Νάξο: Διακοπές με… άρωμα πρωταθλήματος στον Άγιο Προκόπιο

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρωταθλητής Ελλάδας Παναγιώτης Ρέτσος απολαμβάνει τις ομορφιές της Νάξου, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του νταμπλ

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.