Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙταλία: Μείωση ρυθμού μετάδοσης του ιού αλλά ... 683 νεκροί

Ιταλία: Μείωση ρυθμού μετάδοσης του ιού αλλά … 683 νεκροί

|

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην γειτονική Ιταλία… Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 683 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.210 νέα κρούσματα. 1.036 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Οτι κι εάν πεις για ότι συμβαίνει στην Ιταλία είναι απλά .. λίγο. Χαρμολύπη το συναίσθημα που δημιουργείται με βάση τις ειδήσεις.. Από τη μία η αισιόδοξη πλευρά που λέει ότι έχουμε μείωση μετάδοσης ρυθμού του ιού κι από την άλλη, η σκληρή πραγματικότητα και οι αριθμοί… Τι εννοούμε;  Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 74.386 Οι νεκροί έφτασαν τους 7.503. Παράλληλα, 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 69.176 και είχαν χάσει τη ζωή τους, συνολικά, 6.820 άνθρωποι ενώ 8.326 είχαν ιαθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 683 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.210 νέα κρούσματα. 1.036 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 23.112 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.920 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 32.346 και οι νεκροί 4.474 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.054 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.077. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.442 , με 258 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται σχετική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών. Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, αποφάσισε να απευθύνει δραματική έκκληση στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. 

«Η κρίση του κορωνοϊού όχι μόνον δεν βαίνει προς λύση, αλλά στην Κάτω Ιταλία ετοιμάζεται να εκραγεί με δραματικό τρόπο. Οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι κόλαση», γράφει ο περιφερειάρχης. «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας σοβαρότατης διάδοσης της ασθένειας, μια κατάσταση η οποία θα είναι οριακά διαχειρίσιμη», υπογραμμίζει ο Ντε Λούκα.

«Δεν θέλουμε να προστεθεί, στην τραγωδία της Λομβαρδίας, και εκείνη του ιταλικού Νότου. Θεωρούμε ότι δεν είναι θέμα ημερών, αλλά ωρών», προσθέτει ο επικεφαλής της Καμπανίας.

Ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει δώσει την πρέπουσα προσοχή στις συνθήκες και τις δυσκολίες του ιταλικού Νότου, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εδώ και εβδομάδες συνεχίζεται στις βόρειες περιοχές της χώρας. Καλεί την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί αμέσως με πιο δυναμικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες, γιατροί και σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι τα νοσοκομεία του ιταλικού Νότου (από την Νάπολη, μέχρι το Μπάρι και το Παλέρμο), δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια βίαιη και ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: «Όχι» στην απομάκρυνση των Κούρων των Μελάνων

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των Κούρων από το Φλεριό και καλεί σε κοινό μέτωπο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στον φυσικό της χώρο.

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!