Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα: Οι πάροχοι ενέργειες προχωρούν σε εκπτώσεις και προσφορές

Ελλάδα: Οι πάροχοι ενέργειες προχωρούν σε εκπτώσεις και προσφορές

|

Η ΔΕΗ από τις 26 Μαρτίου και για το επόμενο τρίμηνο προσφέρει, μεταξύ άλλων, δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης και έκπτωση 8% στους ευάλωτες πελάτες. Παράλληλα ανακοίνωσε έκπτωση 5 ευρώ για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους Τι κάνουν οι άλλοι πάροχοι ενέργειας 

Με ένα ντόμινο «αλληλεγγύης» επιχειρεί να αντικρούσει η αγορά ηλεκτρισμού το απειλητικό ντόμινο της κρίσης ρευστότητας που επανήλθε λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Ηδη από τη μείωση των εισπράξεων λογαριασμών ρεύματος έχει δημιουργηθεί μία μαύρη τρύπα ύψους 150 εκατ. ευρώ, η οποία σε διάρκεια τριών μηνών εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί στα 600-650 εκατ. ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες ΔΕΗ και ιδιώτες προμηθευτές αναλαμβάνουν να στηρίξουν τους καταναλωτές παρέχοντας εκπτώσεις, ενώ το Δημόσιο αναλαμβάνει να στηρίξει τις εταιρείες παρόχους για να μπορέσουν να αντέξουν τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων από την κρίση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΔΕΗ και Εlpedison ανακοίνωσαν πρώτες μέτρα στήριξης και βελτίωσης εξυπηρέτησης πελατών, τα οποία πέραν της ευαισθησίας διαπνέονται και από λογική, αφού η ελάφρυνση του λογαριασμού και η διεύρυνση της ηλεκτρονικής πληρωμής θα βελτιώσουν την εισπραξιμότητα που είναι και το βασικό ζητούμενο στην παρούσα φάση για τους παρόχους ρεύματος και φυσικού αερίου.

Η ΔΕΗ από τις 26 Μαρτίου και για το επόμενο τρίμηνο προσφέρει δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης, έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες (ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και άτομα με μηχανική υποστήριξη που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ) και έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 κιλοβατώρες, ώστε να μην επιβαρυνθούν από τις υψηλές καταναλώσεις για όσο διάστημα παραμείνουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους, αλλά και για τις επιχειρήσεις, που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται. Παράλληλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε έκπτωση 5 ευρώ για όλους τους πελάτες e-bill, παλιούς και νέους, ως κίνητρο για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Ο υπουργός, μάλιστα, Κωστής Χατζηδάκης με δηλώσεις του χθες κάλεσε τους συνταξιούχους να αξιοποιήσουν το κίνητρο για να εγκαταλείψουν το γκισέ και να πληρώσουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους. Η ΔΕΗ έχει διευρύνει επίσης το ωράριο λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου 11770 από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να εξυπηρετηθούν για όλες τις συναλλαγές τους αλλά και να πάρουν βήμα βήμα συμβουλές για την πληρωμή λογαριασμών τους μέσω της ιστοσελίδας της χωρίς επιβάρυνση.

Από το περασμένο Σάββατο εξάλλου η Elpedison έχει βγάλει στον αέρα τηλεοπτική καμπάνια με οριζόντια έκπτωση 5% για όλους τους καταναλωτές διάρκειας ενός μήνα. Το μέτρο, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, μπορεί να παραταθεί ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ η εταιρεία έπειτα από επαφές που είχε με νοσοκομεία, βρίσκεται σε διερεύνηση της αγοράς για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το σύστημα υγείας της χώρας. Το παράδειγμα των ΔΕΗ και Elpedison αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του κλάδου, ανταποκρινόμενες και στο σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης από την περασμένη εβδομάδα.

Ενίσχυση κλάδου

Από την πλευρά του το υπουργείο, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων προμήθειας ρεύματος, «έτσι ώστε να υπάρχει ένα “μαξιλάρι” ασφαλείας για τις εταιρείες και να μπορέσουν να αντέξουν τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων από την κρίση νοικοκυριών και επιχειρήσεων». Ερωτώμενος γιατί απαιτούνται χρηματοδοτικά εργαλεία για τις συγκεκριμένες εταιρείες, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι εκτός του ότι χάνουν έσοδα επειδή πολύς κόσμος δεν πάει να πληρώσει λόγω της κρίσης, πρέπει να αποδίδουν σε τρίτους χρήματα που συγκεντρώνουν για λογαριασμό τους (τέλη δήμων κ.λπ.), οπότε αν δεν εισπράττουν αυτοί, δημιουργείται ένα συνολικότερο πρόβλημα ρευστότητας.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα “Kathimerini.gr”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς