Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΑνδρος: Διάψευση για κρούσμα κορωνοϊού στο νησί

Ανδρος: Διάψευση για κρούσμα κορωνοϊού στο νησί

|

Κατηγορηματική διάψευση από όλους τους αρμόδιους φορείς της Ανδρου για κρούσμα στο νησί των Κυκλάδων – Τι αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης 

Είμαστε το νησί της λανθάνουσας υποψίας και της ανώνυμης φημολογίας. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το κορωνοϊός. Έτσι, μόλις είχαμε φτάσει το απόγευμα στο Γαύριο από Χώρα όταν προς μεγάλη έκπληξη μας ρωτηθήκαμε από σοβαρό άνθρωπο αν είχε βάση η φήμη που έφτασε για κρούσμα στην Χώρα! Γελάσαμε και προσπεράσαμε την φήμη. Στην Χώρα κανείς δεν είχε πει τέτοιο πράγμα. Το βράδυ επιχειρηματίας από την Χώρα μάς πήρε τηλέφωνο και ρώτησε αν όντως υπάρχει κρούσμα στο Γαύριο!

Προφανώς η φημολογία δίνει και παίρνει στο νησί. Ας μην ξεχνάμε πως στην Χώρα είχαν πει τον Νοέμβριο πως ο δήμαρχος είχε φέρει ήδη στο Γαύριο τους πρώτους 22 Σύρους πρόσφυγες.Και πως θα έφερνε άλλους 100 και άλλα τέτοια ευτράπελα. Μέχρι και πολιτική αντιπαράθεση έγινε με μια φήμη που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Έκτοτε πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες και κανείς δεν είδε πρόσφυγα στην Άνδρο. Αλλά εκείνες τις μέρες οι φήμες στα φεϊσμούκια του νησιού έδιναν και έπαιρναν. Το ίδιο και σήμερα. Η φήμη πάει κι έρχεται χωρίς αντίκρυσμα.

Το βράδυ επικοινωνήσαμε ως Εν Άνδρω με τους αρμόδιους του νησιού, που είχαν από πρώτο χέρι πληροφόρηση από το Κέντρο Υγείας, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο στο νησί. Το Κέντρο Υγείας δεν έχει ανακοινώσει τίποτα τέτοιο ενώ στελέχη του διαψεύδουν αυτή την φήμη. Αυτά προς ενημέρωση όσων ανησυχούν στο Γαύριο! Και όσων τηλεφωνούν από την Χώρα! 

Εμείς να προσθέσουμε ότι και ο πρώην δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, γιατρός στο επάγγελμα προχώρησε σε ανάρτηση στα social media για το θέμα του Κορωνοϊού αναφέροντας ”  Με αφορμή, ανάρτησης στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω, τους πολίτες.της Άνδρου,ς πως δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα σχετικά με κρούσμα, ούτε κάν υποψία κρούσματος, από corona virus στο Κέντρο Υγείας. 
Επίσης ύστερα από ερωτήματα προς όλο το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και όλων των ιδιωτών ιατρών της Άνδρου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.
Κανένας λόγος ανησυχίας μέχρι στιγμής.
Καλό είναι να ρωτάμε πρώτα, πριν γράψουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που μας απασχολεί όλους”.

Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει. Αντιθέτως οι φήμες βλάπτουν…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Λυκουρόπουλος: «Η προσωρινή διαταγή για την Πορτάρα είναι δικαίωση για κάθε Ναξιώτη»

Νάξος: Ο Εμμανουήλ Λυκουρόπουλος σχολιάζει την απόφαση για την απομάκρυνση της περίφραξης στην Πορτάρα, κάνοντας λόγο για δικαίωση των πολιτών και επικρίνοντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ιστορική πρόκριση για την Ελλάς Σύρου στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με «χρυσό» γκολ του Γιώργου Καλού στο 72’, η ομάδα της Σύρου πανηγύρισε τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της, αποκλείοντας τον Νέστο Χρυσούπολης.

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: «Άνθρακας ο θησαυρός» για τη Δημοτική Αρχή στην υπόθεση της Πορτάρας

Η αντιπολίτευση μιλά για «επικοινωνιακή φούσκα» και κατηγορεί τον Δήμαρχο Λιανό για επιπολαιότητα και ανικανότητα.

Νάξος – Terra Pontica: Παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Κουρδισμένοι” για μικρούς και μεγάλους

Τρεις καλοκαιρινές βραδιές σε Εγγαρές, Κωμιακή και Τρίποδες με ελεύθερη είσοδο – Βασισμένη στο έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία Φιλίππας Καραμολέγκου.

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.