Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα - Βρούτσης: Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, μείωση ανεργίας (-2%)

Ελλάδα – Βρούτσης: Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, μείωση ανεργίας (-2%)

|

Ενδυνάμωση της απάσχολησης σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – Πόσο μειώθηκε η ανεργία τον Νοέμβριο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά 

Η συνεκτίμηση όλων των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων της απασχόλησης από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα επιβεβαιώνει τη βιώσιμη σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας, την συνεχή αποκλιμάκωση της ανεργίας και την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής απασχόλησης. Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Εργασίας και προσθέτει: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Νοέμβριο του 2019 και για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση και ανήλθε στο 16,5% έναντι 18,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Ειδικότερα, για τον μήνα Νοέμβριο, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων παρουσίασε αύξηση κατά 2,0% και ανήλθε στα 3.910.499 άτομα (έναντι 3.834.036 το 2018), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 11,9% και ανήλθε στα 772.614 άτομα (έναντι 876.868 το 2018).

Η συνεχόμενη δυναμική μείωση του γενικού ποσοστού ανεργίας οφείλεται στη σταθερότητα και στο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει υλοποιήσει η νέα Κυβέρνηση από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2019 η ανεργία μειώθηκε κατά 2,1%, τον Αύγουστο κατά 2,0%, τον Σεπτέμβριο κατά 2,0%, τον Οκτώβριο κατά 1,9% και τον Νοέμβριο κατά 2,1% συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2018.

Οι παραπάνω επιδόσεις έχουν την ουσιαστική αφετηρία τους στις μείζονες διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόστηκαν ήδη από το 2013 και συνεχίζονται σήμερα με νέα πνοή στο πλαίσιο του «οδικού χάρτη μεταρρυθμίσεων» που χάραξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αγορά εργασίας και την οικονομία, με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας και τη δυναμική αποκλιμάκωση της ανεργίας, ακόμη και σε επίπεδο χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης σχετικά με τη μείωση της ανεργίας δήλωσε: «Οφείλουμε να διαβάσουμε τα νέα δεδομένα με ρεαλισμό, με προσεκτική και ψύχραιμη ματιά, αλλά και με αισιοδοξία. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διατηρούν μία διαρκή πτωτική πορεία της ανεργίας από τον Ιούλιο του 2019 φανερώνοντας ότι οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς.

Ανέξοδες παροχολογίες, ανεύθυνες και αυθαίρετες υποσχέσεις όπως οι χθεσινές του κ. Τσίπρα, δεν έχουν θέση στην αγορά εργασίας, θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και, τελικά, υπονομεύουν την εθνική προσπάθειά που με υπευθυνότητα και ρεαλισμό καταβάλλουμε επιτυχώς -όπως δείχνουν και τα σημερινά στοιχεία- απέναντι στην ανεργία.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, την ενδυνάμωση της απασχόλησης και τη στήριξη της νέας αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στη πόλη της Νάξου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Καθολική Εκκλησία – Επισκοπή Σύρου: Δεκτή παραίτηση του Σεβασμιώτατου Πέτρου, ποιος είναι ο διάδοχος

Εγινε δεκτή από τον Πάπα η παραίτηση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου - Νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Λεονταρίτης – Φολέγανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή αθλητικού πάρκου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο αθλητικό πάρκο στην Φολέγανδρο

Πάρος: Διπλή διεθνής διάκριση από την American Express Travel και τo Forbes

Η Πάρος επιλέγεται ως μοναδικός Ελληνικός προορισμός για το 2025 από την American Express Travel και προβάλλεται από το “Forbes”

Φάρος του Αλυκού: Προετοιμάζεται, ανοίγει αύριο (12/04) τις πόρτες του και μας περιμένει

Σάββατο 12 Απριλίου και ο "Φάρος του Αλυκού" ανοίγει τις πύλες του... Πως μπορείτε να κάνετε κράτηση

Σαντορίνη: Έγινε το 1ο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Σαντορίνη: ο Τόπος, ο Χρόνος, οι Άνθρωποι». Στις 7 Μαΐου το επόμενο

Περισσότεροι από εκατό ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου Θήρας και παρακολούθησαν σχεδιασμένες εισηγήσεις.

Γιάννης Βασαλάκης: “1896 – Το παρασκήνιο γύρω από τη νίκη του Σπύρου Λούη”

H νίκη του Σπύρου Λούη, o πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε ποτέ στο Καλλιμάρμαρο Χαρίλαος Βασιλάκος και το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον Μαραθώνιο

Κικίλιας: Ερχεται διαγωνισμός άγονων γραμμών 4ετους διάρκειας

Βασίλης Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές - Τι είπε για λιμενικά Τέλη και υποδομές

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μετακινήσεις

Πάσχα: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Σε ποιες εταιρείες

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Νάξος: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία φανέλες για καλό σκοπό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου φανέλες ερυθρόλευκων παικτών για καλό σκοπό..

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του