Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΜύκονος: Ο Δήμος προσκαλεί Μέγκαν και Χάρι να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι στο...

Μύκονος: Ο Δήμος προσκαλεί Μέγκαν και Χάρι να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι στο “νησί των ανέμων”

|

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμος Μυκόνου .. Μετά την κίνηση του Δήμου Αντιπάρου να τιμήσει με τον Τομ Χανκς ως Δημότη του νησιού, έρχεται ο Δήμος Μυκόνου και κλέβει το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι από την ..αγκαλιά του Καναδά ελέω Βασίλισσας 

Ο δήμος Μυκόνου και επιχειρηματίες του νησιού, σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού, προσκάλεσαν, μέσω γνωστού βρετανικού γραφείου δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας τον Πρίγκιπα Χάρυ και τη δούκισσα Μέγκαν να εγκατασταθούν στο νησί και να ιδρύσουν Πριγκιπάτο.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Επιχειρηματίες του νησιού αναλαμβάνουν το κόστος φύλαξης του ζεύγους ενώ έχει βρεθεί ήδη έκταση στο νησί για να χτισθούν τα θερινά ανάκτορα που θα φιλοξενούν τους Sussex. Mε αυτό το τρόπο η Μύκονος θα κάνει σκόνη επικοινωνιακά την Ιμπιζα και να ξεπλύνει την κακή φήμη του νησιού για τις ληστείες που έχουν γίνει σε βάρος διασημοτήτων.

Η μυκονιάτικη πρόσκληση στους εξόριστους πρίγκιπες έρχεται μετά την αντίδραση της καναδικής εφημερίδας «Globe and Mail» η οποία  με εκτενές δημοσίευμά της στέλνει μήνυμα στον Χάρι και την πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits πως το ζευγάρι δεν είναι καλοδεχούμενο στον Καναδά, πρώην βρετανική αποικία, μέλος της Κοινοπολιτείας, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ είναι τυπικά η κεφαλή της χώρας.

Η πρωτοβουλία της Μυκόνου έρχεται λίγο μετά την ελληνοποίηση του Τομ Χανκς και σε μία συγκυρία που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. Η οικογένεια του Χάρυ και της Μέγκαν καθώς και χολυγουντιανές προσωπικότητες όπως ο Τομ Χανκς μετατρέπουν την Ελλάδα σε Μονακό των Βαλκανίων-όχι παίζουμε. Στο κάτω κάτω οι Ελληνες είμαστε συνηθισμένοι σε βασιλείες, μοναρχίες και πάσης φύσεως θεσμούς. Τώρα μάλιστα που αρχίζει να υποχωρεί η επιρροή της Εκκλησίας (έχετε δει ράσα στο Instagram;) είναι η κατάλληλη στιγμή η χώρα μας να αποκτήσει τους πρίγκιπες που της αξίζουν. Ασε που ο Χάρυ όλο και κάποια περιουσιακά στοιχεία θα δικαιούται στη περιοχή του Αγίου Όρους.

«Η μοναρχία στον Καναδά είναι εικονική, οι βασιλείς μας δεν μένουν εδώ. Βασιλεύουν από απόσταση. Είναι στις καρδιές μας αλλά μακριά από τις εστίες μας», γράφει το δημοσίευμα και τονίζει, ειρωνικά, πως στον Καναδά δεν υπάρχουν τίτλοι όπως, «κόμης Σάσεξ του Ροζεντέιλ» ή «πρίγκιπας Χάρι του Πόιντ Γκρέι», όπου Ροζεντέιλ είναι μια από τις πιο ακριβές περιοχές στα περίχωρα του Τορόντο και το Πόιντ Γκρέι είναι πλούσια γειτονιά στο Βανκούβερ.

Η εφημερίδα καλεί την κυβέρνηση του Καναδά να ξεκαθαρίσει όλα τα παραπάνω στον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ, που όχι μόνο δεν επιθυμούν να αποποιηθούν τους τίτλους ευγενείας τους, αλλά έχουν δρομολογήσει σχέδιο με το brand «Royal Sussex» να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική αυτοκρατορία που θα τους αποφέρει μεγάλα κέρδη.

 

Αυτά όλα είναι αδιάφορα για μας. Η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Μύκονος είναι έτοιμη να υποδεχθεί το πριγκιπικό ζεύγος για πάντα στο έδαφός της. Εαν ο Χάρυ και η Μέγκαν αποδεχθούν την πρόσκληση και εγκατασταθούν στη Μύκονο θα έχουν την χαρά να ξυπνάνε με καταντάδες από τη γαιδουροφωνάρα του Αντωνίου Ρέμου η οποία θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη του Αιγύπτιου Amr Diab.

Ασε που έτσι θα έχουμε και Μέγκαν Μαρκλ και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Γιατί απ’ όλες τις χώρες που συνδέονται με κάποιον τρόπο με το βρετανικό στέμμα, το ζεύγος Μαρκλ επέλεξε τον Καναδά ως χώρα της ανεξαρτησίας του; Γιατί όχι την Αυστραλία. Η επιλογή έγινε -φυσικά- από τη Μέγκαν Μαρκλ. Αν και το ζευγάρι γνωρίστηκε σε «τυφλό ραντεβού» μέσω κοινής φίλης στο Λονδίνο το 2016, στο Τορόντο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ένα χρόνο αργότερα στην έναρξη των αγώνων Invictus Games, των οποίων ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας είναι εμπνευστής.

Στο Τορόντο ζούσε, επίσης, επί επτά χρόνια η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς εκεί γινόντουσαν τα γυρίσματα της δικαστικής σειράς Suits στην οποία η δούκισσα του Σάσεξ πρωταγωνιστούσε. Στον Καναδά η Μέγκαν Μαρκλ έχει αποκτήσει πολλούς φίλους μεταξύ των οποίων η Τζέσικα Μαλρόνεϊ, στιλίστρια, η οποία ήταν καλεσμένη στον εντυπωσιακό γάμο του ζευγαριού τον Μάιο του 2018 στο Ουίνδσορ. Αλλά και την έξι εβδομάδων άδεια που πήρε το ζευγάρι από τα βασιλικά καθήκοντα τις ημέρες των Χριστουγέννων την πέρασε στο νησί Βανκούβερ του Καναδά, σε πολυτελή βίλα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η ταυτότητα του ιδιοκτήτη της βίλας παραμένει ακόμα άγνωστη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Σαντορίνη των ηφαιστείων τιμά τη δική της φωνή της επιστήμης. Τιμά τη Βοθωνιάτισσα Εύη Νομικού!

Η Σαντορίνη τιμά την καθηγήτρια Εύη Νομικού για την προσφορά της στην επιστήμη και τον τόπο που δεν ξέχασε ποτέ

Η Νάξος «απογειώνεται»: Ανάμεσα στους Top 5 παγκόσμιους προορισμούς για Αμερικανούς ταξιδιώτες

Με αύξηση +327% στις αναζητήσεις από τις ΗΠΑ, η Νάξος καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στον διεθνή τουριστικό χάρτη, δίπλα στην Κρήτη και κορυφαίους ισπανικούς προορισμούς.

Γκιντίκι live στη Μονή Νάξου, ένα πανηγύρι γεμάτο ρυθμό και ελευθερία! (αφίσα)

Το αγαπημένο σχήμα της σύγχρονης παραδοσιακής σκηνής «Γκιντίκι» έρχεται την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Μονής, για μια αξέχαστη βραδιά μουσικού αυτοσχεδιασμού και αυθεντικής γιορτής.

Αντ. Σέργης: “Πορτάρα χωρίς φύλαξη, Κούροι υπό μετακίνηση, ποιος φυλάει την πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου;”

Όταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σιωπά μπροστά στη βεβήλωση της Πορτάρας και επιμένει στη μεταφορά των Κούρων από τον φυσικό τους τόπο, γεννώνται κρίσιμα ερωτήματα για τον ρόλο και τις προτεραιότητές της.

Μάρκος Καφούρος για την Πορτάρα Νάξου: “Ανεπίτρεπτες εικόνες βεβήλωσης, απαιτείται άμεση προστασία”

Ο βουλευτής Κυκλάδων ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού την άμεση ενίσχυση της φύλαξης στον αρχαιολογικό χώρο, μετά από καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα για βανδαλισμούς και ανευθυνότητα επισκεπτών.

Ελ. Ψυχογιού: ” Λευτεριά στην Παλαιστίνη και Λευτεριά στην Αμοργό γιατί χουντιάσαμε!”

Σε μια εκτενή και άκρως αιχμηρή τοποθέτηση, η δημοτική σύμβουλος Αμοργού Ελευθερία Ψυχογιού τοποθετείται δημόσια σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανηγύρι της Ψημένης Ρακής στο νησί

Νάξος (Δαμαριώνας): ΗΧΟ-ΤΟΠΙΑ 2025 στη βρύση Αδησαρού, ένα μουσικό και ιστορικό ταξίδι

Μια βραδιά γεμάτη πολιτισμό, ξενάγηση και jazz ήχους σε έναν μοναδικό τόπο της Νάξου

Ακυβερνησία σκάφους με επτά αλλοδαπούς στο στενό Πάρου – Αντίπαρου

Άμεση παρέμβαση των αρχών – Προσάραξε με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι Αντίπαρου χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση

Εγκαινιάζεται η έκθεσης ζωγραφικής «Ταξιδεύοντας…» στο Κάστρο Νάξου

Η ART ARK Gallery φιλοξενεί τα έργα των Μάρθας Κορίτσογλου και Κάλλιας Παπαθεοδώρου από 1 έως 15 Αυγούστου

Αναφορά για τα πνευματικά δικαιώματα στη μουσική στη Σαντορίνη κατέθεσε ο Φ. Φόρτωμας

Αίτημα επιχειρηματιών για ενιαίο φορέα διαχείρισης και δίκαιη τιμολόγηση των δικαιωμάτων χρήσης μουσικής

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν