Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Μετρ των ανατροπών (νίκη 3-2 επί του ΠΑΟΚ) και πάτησε...

Πανναξιακός ΑΟΝ: Μετρ των ανατροπών (νίκη 3-2 επί του ΠΑΟΚ) και πάτησε 4αδα

|

Απίστευτα απωθέματα ενέργειας και ψυχικής διάθεσης για τα κορίτσια του Πανναξιακού ΑΟΝ που για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι (και 4ο συνολικά) έφτασαν στο 5ο σετ – Κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Μίκρα πήραν μία πολύτιμη εκτός έδρας νίκη και πάτησαν για τα καλά 4αδα με το τέλος του πρώτου γύρου – Οικονόμου ” Θεωρώ ήταν τεράστια νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και σε μία δύσκολη έδρα. Αυτή η νίκη απέδειξε ότι είμαστε κοντά με τις ομάδες που θα παλέψουν για την τετράδα και αυτό με ικανοποιεί”. 

Ερώτηση: Μήπως να ζητήσουμε από την Ομοσπονδία βόλεϊ τα παιχνίδια των κοριτσιών του Πανναξιακού ΑΟΝ να ξεκινούν από το 3ο σετ; Και μάλιστα 0-2 για τον αντίπαλο; Μα είναι κατάσταση αυτή φέτος; Τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου για 3ο παιχνίδι (σε τέσσερις αγωνιστικές) έχουν δει την αντίπαλη ομάδα να ξεφεύγει με 2-0 και μετά χάρη σε ένα …μαγικό άγγιγμα, μεταμορφώνονται και διαλύουν τον αντίπαλο… Το έκαναν την 7η αγωνιστική εντός έδρας με την Θέτιδα, το επανέλαβαν πριν από μία εβδομάδα (10η αγωνιστική) με τον Παναθηναϊκό (έστω κι εάν στο 5ο σετ, οι αντίπαλες έδειξαν ότι ξέρουν και θα το εξηγήσουμε πιο κάτω γιατί) και χθες, στη Μίκρα κόντρα στον ΠΑΟΚ μία από τα ίδια… Προβάδισμα με 2-0 σετ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην αυλαία του πρώτου γύρου και μετά; Αλλαγή σκηνικού: Αμαράλ – Μίλεν πήραν μπροστά, υποχρέωσαν τον ΠΑΟΚ σε 21 από τα 29 λάθη που έκανε συνολικά και το δίποντο πήγε στη Νάξο… 

Και η 4αδα πλέον είναι πραγματικότητα… Και απέναντι σε όλες τις καλοκαιρινές καφετζούδες που είχαν προβλέψει μέσα από βαυθστόχαστες αναλύσεις ότι η ομάδα της Νάξου εάν πιάσει 7αδα θα είναι και ευτυχισμένη… Προφανώς και όπως όλα δείχνουν πέφτουν έξω. Η μάχη για την 4αδα μόλις έχει ξεκινήσει αλλά θα τα πούμε και αύριο έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα καθότι υπολείπεται το ντέρμπι Ολυμπιακός – Θέτιδα. Στα χαρτιά βέβαια καθότι η ομάδα του Πειραιά με 40 σερί νίκες σε πρωτάθλημα – Κύπελλο μοιάζει αήττητη… Τρεις βαθμούς έχει χάσει φέτος, οι δύο από τις Κυκλαδίτικες ομάδες (ο Πανναξιακός τον πήρε εντός έδρας) και ο άλλος από τον Παναθηναϊκό... Α και τώρα που λέμε για βαθμούς και Παναθηναϊκό, να πούμε ότι εώς τώρα στον 1ο γύρο έχουμε 12 παιχνίδια που κρίθηκαν στο 5ο σετ. Και μαντέψτε ποιες ομάδες εμπλέκονται περισσότερο: Πανναξιακός και Παναθηναϊκός από 4 αγώνες με σερο 2-2 νίκες. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός όπως καταλάβατε έχει τρία παιχνίδια με ισάριθμες νίκες, ενώ μεγάλος χαμένος ο ΠΑΟΚ με τρία παιχνίδια αλλά και ισάριθμες ήττες… 

Πίσω στη Μίκρα και … “Θεωρώ ήταν τεράστια νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και σε μία δύσκολη έδρα. Αυτή η νίκη απέδειξε ότι είμαστε κοντά με τις ομάδες που θα παλέψουν για την τετράδα και αυτό με ικανοποιεί”. Αυτό δήλωσε ο Απόστολος Οικονόμου μετά το διπλό στη Μίκρα με τον Πανναξιακό να έχει πιάσει 4αδα με 7-4 νίκες και ουσιαστικά να βαράει το κεφάλι του στο τοίχο για την εντός έδρας ήττα από τον Αρη… Αυτό πόνεσε περισσότερο όλων.. Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο γύρο έχει εντός Ολυμπιακό – ΑΟ Θήρας – ΠΑΟΚ, έχει εκτός τον Αρη – Θέτιδα και Παναθηναϊκό άρα θα πρέπει να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών εντός έδρας και να κλέψει ότι περισσότερο στα τρία εκτός για να μείνει 4αδα… Η μάχη είναι ανοιχτή, το βλέπουν όλοι, οπότε η νέα χρονιά αναμένεται συναρπαστική..

Οσο για τον αγώνα; ας δούμε τι αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα (volleyball.gr) της Ομοσπονδίας που μας έχει δώσει και τις φωτογραφίες από την αναμέτρηση … ”  Την ανατροπή της 11ης αγωνιστικής πέτυχε ο Πανναξιακός στο κλειστό της Μίκρας. Η ομάδα της Νάξου παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ από τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να κάνει άλλη μία ανατροπή και να πάρει τη νίκη στο τέλος με 3-2 σετ. Με τους δύο βαθμούς της νίκης ο Πανναξιακός έφθασε τους 21, όσους και ο ΠΑΟΚ αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με κορυφαία για άλλο ένα παιχνίδι την Εύα Χαντάβα που πέτυχε 33 πόντους, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε εύκολα τα 2-0 πρώτα σετ με 25-11 και 25-19. Από το τρίτο σετ και μετά ο Πανναξιακός ανέβασε την απόδοσή του, μείωσε τα λάθη και κατάφερε να χαλάσει την υποδοχή του ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 29 λάθη που υπέπεσε η ομάδα του Μίχαλ Μάσεκ, τα 21 έγιναν από το τρίτο σετ και μετά. Στο τάι μπρέικ, ο Πανναξιακός πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ το οποίο και κράτησε μέχρι το τελικό 15-12. Για τις νικήτριες που ανέτρεψαν για δεύτερη φορά φέτος το αρχικό εις βάρος τους 2-0 (με την Θέτιδα την 7η αγωνιστική), οι Κριστίν Μίλεν και Αμαράλ Έλεν πέτυχαν από 24 πόντους, ενώ για ένα ακόμη παιχνίδι η αρχηγός, η Αργυρίου ήταν εντυπωσιακή στο φιλέ…  

Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε η MVP της 9ης αγωνιστικής Κλαούντια Κατσορόφσκα. Την απονομή στην Πολωνή ακραία του ΠΑΟΚ έκανε ο γενικός αρχηγός του γυναικείου τμήματος Γιώργος Χατζηβασιλειάδης. Η διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ πριν την έναρξη του παιχνιδιού τίμησε τον διαιτητή Κώστα Μπουγιούκα για την προσφορά του στην ελληνική διαιτησία και στο βόλεϊ. Την απονομή έκανε η αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» Εύα Χαντάβα.

Μίχαλ Μάσεκ (ΠΑΟΚ): «Το παιχνίδι κρίθηκε στα λάθη. Παίξαμε καλά στα δύο πρώτα σετ, στη συνέχεια κάναμε πολλά λάθη στο side out, όπως και σε άλλα στοιχεία του παιχνιδιού».
Απόστολος Οικονόμου (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου. Θεωρώ ήταν τεράστια νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και σε μία δύσκολη έδρα. Αυτή η νίκη απέδειξε ότι είμαστε κοντά με τις ομάδες που θα παλέψουν για την τετράδα και αυτό με ικανοποιεί. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά στα δύο σετ. Ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός στο φιλέ και έπρεπε να του χαλάσουμε την υποδοχή για να τον περιορίσουμε στο μπλοκ-άμυνα και αυτό το κάναμε από το τρίτο σετ και μετά, όπου ανέβηκε και η υποδοχή μας. Όταν το παιχνίδι έφθασε στο πέμπτο σετ είχαμε ψυχραιμία και αποφασιστηκότητα για να κερδίσουμε. Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία σε όλους. Είναι ευκαιρία να ηρεμήσουμε λίγο, να πάρουμε δυνάμεις και μετά τα Χριστούγεννα να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον δεύτερο γύρο».

Διαιτητές: Μπουγιούκας Κ., Γεωργιάδης.
Τα σετ: 2
-3 (25-11, 25-19, 19-25, 26-28, 12-15)
ΠΑΟΚ (Μάσεκ): Πολυνοπούλου 8 (4/12 επ., 4 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 6 (3/13 επ., 3 μπλοκ), Ηλιοπούλου 1 (1 άσσος), Χαντάβα 33 (31/58 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. – 40% άριστες), Έρτσεν 20 (17/39 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κατσορόφσκα 12 (8/23 επ., 4 άσσοι, 73% υπ. – 59% άριστες) / Μυρίδου (λ, 58% υπ. – 46% άριστες), Αλμπουκέρκι 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Κιόση 1 (1/6 επ.), Κλέπκου.
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Οικονόμου): Μίλεν 24 (20/55 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 62% υπ. – 62% άριστες), Αμαράλ 24 (21/46 επ., 3 μπλοκ, 29% υπ. – 19% άριστες), Παπαδοπούλου, Ρουέντα 6 (4/15 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 62% υπ. – 52% άριστες), Αργυρίου 10 (6/17 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Γιαννέλου / Τουλγαρίδου (λ, 60% υπ΄. – 48% άριστες), Τζαγκαράκη (λ), Νώτη, Μαλουσάρη 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ).
*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 7 άσσους, 65 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του Πανναξιακού προήλθαν από 4 άσσους, 55 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τα Κυκλαδονήσια στην κορυφή των ταξιδιωτικών προτάσεων του Travel+Leisure

Η Μήλος στην 1η θέση και η Νάξος μαζί με Τήνο, Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο και Σίφνο φιγουράρουν στη λίστα του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού μέσου ως κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί για το 2025.

Καύσωνας χωρίς έλεος: Στους 42°C αναμένεται αύριο ο υδράργυρος, έκτακτα μέτρα προστασίας σε ισχύ

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής η χώρα – Υποχρεωτική παύση εργασιών, κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό και οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα που σαρώνει τη Νάξο και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο: Μια νύχτα γεμάτη μουσική, συναίσθημα και αναμνήσεις

Ο σπουδαίος ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Νάξου για μια μαγευτική συναυλία στο πλαίσιο του Μουσικού Περίπλου 2025, με συνοδοιπόρο τη Χριστιάννα Γαλιάτσου.

Καταρίνα Πάβιτσιτς η 13η… ενίσχυση του Α.Ο. Θήρας – Διεθνές βάθος και ποιότητα στο ρόστερ

Με δύο ασημένια μετάλλια στην ευρωπαϊκή σκηνή, η δυναμική ακραία από την Κροατία έρχεται να ενισχύσει τις «μπλε» της Σαντορίνης με στόχο το βήμα παραπάνω.

Τυροκομείο Πιτταράς: Η Νάξος στο πιάτο σου, από το σπόρο στο ράφι, με σεβασμό στη φύση και την παράδοση

Από μία μοσχίδα το 1970 έως την πρώτη πιστοποιημένη μονάδα ευζωίας αγελάδων στην Ελλάδα – Η οικογένεια Πιτταρά μετατρέπει το γάλα της Νάξου σε διατροφικό πολιτισμό.

Τραγωδία στην Τήνο: 64χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα στον Άγιο Φωκά

Πνιγμός φέρεται να είναι η αιτία θανάτου της γυναίκας – Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Τήνου, νεκροψία–νεκροτομή θα ρίξει φως στα αίτια

Ο Παναγιώτης Ρέτσος στη Νάξο: Διακοπές με… άρωμα πρωταθλήματος στον Άγιο Προκόπιο

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρωταθλητής Ελλάδας Παναγιώτης Ρέτσος απολαμβάνει τις ομορφιές της Νάξου, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του νταμπλ

ΕΛΛΕΤ-Μήλου: Αντιδράσεις για την Έλλη Χωριανοπούλου, «Τα νησιά δεν αντέχουν άλλη πρωτιά στην καταστροφή»

Η Τοπική Επιτροπή Μήλου της ΕΛΛΕΤ αντιδρά στον ορισμό της Έλλης Χωριανοπούλου ως Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Κυκλάδων, παραπέμποντας στο περιβαλλοντικό ζήτημα του Σαρακήνικου.

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)