Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα: Ωρα για το all time classic ευρωπαϊκό ντέρμπι

Στοίχημα: Ωρα για το all time classic ευρωπαϊκό ντέρμπι

|

Μακάμπι – Παναθηναϊκός ή Λέικερς – Σέλτικς… Η απλά το all time classic ευρωπαϊκό ντέρμπι – Σχέση αγάπης και πάθους επί 48 χρόνια με 40 αγώνες και τρεις τελικούς –  Μετά την απόδοση 20.08 (!) και το 0-0 στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, ο Νίκος Μποζιονέλος ποντάρει… μπασκετικά

Νταλαβέρι έχουν ανοίξει εδώ και 48 χρόνια ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι, σε ένα από τα all time classic ντέρμπι του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στο 21-19 η μεταξύ τους παράδοση με οριακή, «πράσινη» υπεροχή, επιμέρους είναι 13-11 στην εποχή της Euroleague, τρεις νίκες στις τελευταίες έξι επισκέψεις για τον «εξάστερο» στο Τελ Αβίβ. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 1971-72 όταν αντάμωσαν στο Πρωταθλητριών, με τον ΠΑΟ να νικά 81-73 στον «Τάφο του Ινδού», σε ένα από τα τελευταία ματς της καριέρας του Γιώργου Κολοκυθά που τραυματίσθηκε σοβαρά λίγες μετά, και ηττήθηκε με 81-80 σε ένα… διπλά ιστορικό ματς. Αφενός διότι ήταν το πρώτο στο ανακαινισμένο «Γιαντ Ελιάου», που ήταν κλειστό επί δύο χρόνια, αφετέρου διότι… άλλαξε τον κανονισμό. Τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Κέφαλος αστόχησε επίτηδες στις βολές και, από την επόμενη σεζόν, καταργήθηκε η παράταση σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος (σε διπλά ματς)!

Εκτοτε; Πολλά ιστορικά, μεταξύ τους, παιχνίδια. Αλλά πέρασαν 25 χρόνια για να γευτεί ο Παναθηναϊκός την πρώτη… άλωση του γηπέδου-ταμπού καθώς στις 15 Φεβρουαρίου 1996 νίκησε στο «Γιαντ Ελιάου» με 86-79 με 35 πόντους του Νίκου Οικονόμου (είχε 6/7 τρίποντα) κι άλλους 28 π. του Ντόμικικλ Γουίλκινς. Το 2000 αντάμωσαν στον τελικό της 20ής Απριλίου στο νεότευκτο γήπεδο της Πυλαίας, με τον άλλοτε «Μακκαβαίο» Οντέτ Κάτας να οδηγεί τον Παναθηναϊκό στο 73-67 και να αποθεώνεται εν μέσω δακρύων. Μια χρονιά αργότερα, στο Παρίσι, οι Ισραηλινοί του Πίνι Γκέρσον πήραν το τρόπαιο με 81-67 σε ματς όπου ο Ισπανός Σάντσα και ο Γάλλος Ντοριζόν έπαιξαν… Μακάμπι.

Μετά τους «back to back» τελικούς, ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό του Final 4 του 2002 στην Μπολόνια, που εξελίχθηκε σε μια ραψωδία του Ντέγιαν Μποντιρόγκα (26 π.), αλλά κυρίως σε ένα ρεσιτάλ επιλογών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του στον τελικό με την οικοδέσποινα Κίντερ. Η Μακάμπι πήρε το αίμα της πίσω στον ημιτελικό του 2004 στη Μόσχα (91-82) και το 2011, στη Βαρκελώνη, ο «εξάστερος» κατέκτησε το τελευταία του, ως σήμερα, τρόπαιο με 78-70 ενώ η Μακάμπι έφτασε, κι αυτή, τα έξι το ’14 ενάντια στη Ρεάλ.

Νίκος Μποζιονέλος. Τα πάντα για το στοίχημα στο foxbet.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Η Ρόδος στην καρδιά της ευρωπαϊκής έρευνας για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδιοργανώνουν τη Συνεδρίαση Ολομέλειας του έργου ICARIA στο πλαίσιο του Horizon Europe

Dive In Action: Καθαρίζοντας βυθούς και ακτές – Δράσεις για ένα ελεύθερο από πλαστικά Αιγαίο

Η Dive In Action, με τη στήριξη φορέων της Σαντορίνης, συμμετέχει στο τριήμερο δράσεων του προγράμματος Plastic Free Greece στο νησί

Εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες μέσω τηλεϊατρικής από το Νοσοκομείο Σύρου

Νέες ειδικότητες διαθέσιμες σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ. – Εξυπηρέτηση χωρίς μετακινήσεις για κατοίκους των Κυκλάδων

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο