Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΙος: Οι Βρετανοί αποθεώνουν την αυθεντικότητα του νησιού

Ιος: Οι Βρετανοί αποθεώνουν την αυθεντικότητα του νησιού

|

Μέσω της βρετανικής εφημερίδας The Guardian η Ιος γίνεται γνωστή στη Μεγάλη Βρετανία ποντάροντας στην αυθεντικότητα ενώ κάνει αναφορά και στον τάφο του Ομήρου (!!!) 

Ένα εκτενές αφιέρωμα στην Ιο δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian. Η αρθρογράφος που υπογράφει το κείμενο, ονομάζεται Zουλιέτ Ριξ και γεμάτη θαυμασμό γράφει για το μεγαλείο του τόπου και την επίσκεψή της στο νησί που βρίσκεται ο τάφος του Ομήρου, πράγμα το οποίο τονίζει και η ίδια στο κείμενό της.

«Η Ίος βρίσκεται ανάμεσα στη Νάξο και την Σαντορίνη, ενώ είναι ευρέως γνωστή για τα ξέφρενα πάρτι που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι νεαροί τουρίστες που καταφτάνουν εκεί από ολόκληρο τον κόσμο. Στο νησί όμως υπάρχει και μια άλλη πλευρά. Κι αυτή έχει σχέση με την απίστευτη ηρεμία και γαλήνη που εκπέμπει ο τόπος σε όσους επιλέξουν να τον επισκεφθούν», αναφέρει η Ριξ.

Μάλιστα, επισημαίνει πως ένας από τους λόγους που η Ίος διατηρεί την αυθεντικότητά της έχει να κάνει με το ότι δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Αν κάποιος θέλει να φτάσει εκεί αεροπορικώς, μάλλον θα πρέπει να επιλέξει σαν προορισμό την Σαντορίνη και μετά να μεταβεί στο νησί με το φέρι.Η αρθρογράφος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα ποιητή Όμηρο και στη σημασία του ονόματος του. Σχολιάζει επίσης πως όσοι επιλέγουν την έντονη ζωή, μπορεί να έχουν αδυναμία στη χώρα, ωστόσο υπάρχει και το κομμάτι εκείνο που ενδείκνυται για όσους προτιμούν την γαλήνη του Αιγαίου.

Η Ριξ γράφει για ένα από τα πιο ξεχωριστά μαγαζιά που έχουν ανεβάσει το επίπεδο του νησιού, χωρίς αμφιβολία. Πρόκειται για το «Pathos Sunset Lounge», που διαθέτει μπαρ, εστιατόριο και κλαμπ. Οι ιδιοκτήτες του, Άγγελος Μιχαλόπουλος και η σύζυγος του Βάσω, αγαπούν από καρδιάς τον τόπο και γι′ αυτό άλλωστε αποφάσισαν να χτίσουν και την συγκεκριμένη επιχείρηση εκεί. Και οι ίδιοι όμως δεν θα ήθελαν με τίποτα το νησί να γίνει σαν την Μύκονο και την Σαντορίνη.

Tα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το ζεύγος έχει αγοράσει πάνω από το 1/4 του νησιού διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος της γης και επενδύοντας εκατομμύρια σε αυτό. Η εταιρεία του κ. Μιχαλόπουλου έχει κατασκευάσει μερικά από τα πιο κομψά μπαρ στο νησί. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία. Το πέντε αστέρων, «Calilo», που άνοιξε πρόσφατα και η «Αγκαλιά» προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος τουριστών.

Το νέο τουριστικό θέρετρο βρίσκεται σε μια παραλία 1.000 στρεμμάτων. Είναι χτισμένο από πέτρα και γύρω του υπάρχουν δεκάδες ελαιόδεντρα, ενώ σύμφωνα με τον Guardian, είναι σχεδιασμένο με βάση τα γούστα του ιδιοκτήτη του, Άγγελου. Οι περισσότερες από τις τριάντα σουίτες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ενώ η μεγάλη εξωτερική οδηγεί στην παραλία που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο.

Τέλς, η Ριξ γράφει μεταξύ άλλων και για το αρχαιολογικό μνημείο του Σκάρκου που παρά την φήμη του ως ένα από τα σημαντικότερα προϊστορικά αξιοθέατα των Κυκλάδων, συνήθως δεν προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Σχολιάζει για την περιήγησή της στη χώρα με τις μικροσκοπικές εκκλησίες και τα στενά παραδοσιακά δρομάκια.

Όσο για τις τιμές που κυριαρχούν στο νησί, ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρει τα εξής: «Υπάρχει χώρος για όλους εδώ. Από τα πολυτελή καταλύματα, μέχρι τα πιο φθηνά, που επιλέγουν κυρίως οι νέοι, και κοστίζουν 20-30 ευρώ τη βραδιά. Το ίδιο ισχύει και για τις ταβέρνες». «Δεδομένου ότι είναι ο άνθρωπος που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του νησιού, ελπίζουμε πως έχει δίκιο», σχολιάζει η αρθρογράφος κλείνοντας.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα airnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς