Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝότιο Αιγαίο: Συναντήσεις Γ. Ντουνιαδάκη στη Ρόδο για πρόσφυγες - μετανάστες

Νότιο Αιγαίο: Συναντήσεις Γ. Ντουνιαδάκη στη Ρόδο για πρόσφυγες – μετανάστες

|

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ – επικεφαλής ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ντουνιαδάκης –  με το Λιμενάρχη Ρόδου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου 

Με αφορμή την πρόσφατη διαμαρτυρία των Ιρακινών προσφύγων οι οποίοι κρατούνταν πάνω από 20 μέρες στο Λιμεναρχείο Ρόδου, σε ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς να παίρνουν απάντηση για το αν και πότε θα μετακινηθούν και τη βαριά καταδίκη έξι εξ αυτών για «απείθεια κρατουμένου», αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Ντουνιαδάκη και μέλη της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του Κόμματος με επικεφαλής το Γραμματέα της Κ. Γιαννόπουλο, συναντήθηκαν με το Λιμενάρχη Ρόδου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επεσήμανε το πρόβλημα της ανυπαρξίας επαρκών, κατάλληλων χώρων και βασικών εγκαταστάσεων υγιεινής στα κτήρια Λιμεναρχείου και Αστυνομίας, όπου καταλήγουν ως «κρατούμενοι» δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Οι απαράδεκτες συνθήκες που αναγκάζονται να διαβούν ακόμα και παιδιά, εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους ίδιους, όσο και για το προσωπικό του Λιμεναρχείου και της ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής που έφτασε στο απροχώρητο, ήταν και η διαμαρτυρία των εγκλωβισμένων στο Λιμεναρχείο.

Από την πλευρά του ΚΚΕ επισημάνθηκε πως η επιβολή ποινών σε διαμαρτυρόμενους για το αίσχος και την επικινδυνότητα της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στο χώρο του Λιμεναρχείου, σηματοδοτεί συμμόρφωση του κρατικού μηχανισμού στα πλαίσια της έντασης της καταστολής και των αντιδραστικών μέτρων που πάρθηκαν τελευταία από την κυβέρνηση.

Αυτά τα μέτρα, δεν πρόκειται να ανακουφίσουν ούτε τους πρόσφυγες, ούτε τους κατοίκους στις περιοχές που σηκώνουν το βάρος της προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Αντίθετα με αυτά τα μέτρα προσπαθούν να διαχειριστούν το αίσχος που δημιουργεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει αυτή της ΝΔ, εγκλωβίζοντας χιλιάδες ξεριζωμένους στη χώρα μας και ειδικά στα νησιά. Είναι επίσης μέτρα που καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις, όπως ειπώθηκε από το ΚΚΕ.

Επίσης, τονίστηκε ότι τα κλειστά κέντρα – στρατόπεδα συγκέντρωσης που σχεδιάζει να κατασκευάσει η κυβέρνηση στα νησιά θα οξύνουν τα προβλήματα για κατοίκους και πρόσφυγες – μετανάστες πολύ περισσότερο που στον ορίζοντα δεν προβλέπεται εκτόνωση των ροών, αφού οι επεμβάσεις, οι εντάσεις και οι πόλεμοι συνεχίζονται στην περιοχή, με εμπλοκή και της Ελλάδας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και στους ανταγωνισμούς.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κρίνοντας πολύ σοβαρές αυτές τις εξελίξεις, με αίτημά τους από 13 Οκτώβρη ζήτησαν συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με δύο αποκλειστικά θέματα, α)το «Προσφυγικό-Μεταναστευτικό» και β) τις «Εξελίξεις στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου». Η Περιφερειακή Αρχή, επέλεξε να συζητηθούν την 26η Νοέμβρη στη Ρόδο που πραγματοποιούνται δύο συνεδριάσεις με πολύ σοβαρά άλλα ζητήματα , υποβιβάζοντας την σπουδαιότητά τους.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως «διεκδικούμε μαζί με το μαζικό κίνημα, εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας, ιδίως για το χειμώνα και με ειδική μέριμνα για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, άμεσα μέτρα για τη μεταφορά τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να κλείσουν όλα τα hot spots και να μην αντικατασταθούν με κλειστά κέντρα – φυλακές. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες. Να καταργηθεί η άθλια συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που τους εγκλωβίζει στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά ενώ ο προορισμός της μεγάλης πλειοψηφίας είναι άλλες χώρες».

Καταλήγοντας τονίζει πως «είναι ανάγκη να δυναμώσει αλληλεγγύη και η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών εργατών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Καλλίνικος: “Η βραδιά της Αναστάσεως να είναι μία ουσιαστικά εμπειρία κοινωνίας κι όχι μία εθιμοτυπική συμμετοχή”

Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικου για την εορτή του Πάσχα προς τους Πιστούς Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου - Ποια είναι η ευχή του

Meteo – Απρίλιος: Ο πιο θερμός μήνας τα τελευταία 15 χρόνια στο Νότιο Αιγαίο (!!!)

Ο πιο θερμός Απρίλιος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Νησιά Αιγαίου (πίνακας)

Νάξος – Πρωτομαγιά: Επιτυχημένη η κινητοποίηση με επίκεντρο την αύξηση των δημοτικών τελών

Απεργιακό συλλαλητήριο Πρωτομαγιάς και διαμαρτυρία για την αύξηση των Δημοτικών Τελών

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων (Photos)

Ολοκλήρωση της ανακατασκευής της αθλητικής εγκατάστασης στην Φολέγανδρο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Αθήνα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα, ένα παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Αυτοκίνητο στην Πειραιώς παρέσυρε πέντε άτομα – Ανάμεσά τους τρία παιδιά, ένα εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση το "Αγλαϊα Κυριακού"

Πανναξιακός ΑΟΚ: Το “αντίο” του Καραλευθέρη και η μεγάλη αγκαλιά που βίωσε στη Νάξο (video)

Με ένα ξεχωριστό τρόπο ο Λευτέρης Καραλευθέρης έκλεισε το κεφάλαιο "Πανναξιακός ΑΟΚ - Νάξος" - Τι αναφέρει στο μήνυμά του (video)

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ….. πορεία προς μία κοινωνία δικαιοσύνης

Αρθρο του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη με αφορμή την Πρωτομαγιά.. Πρώτη ημέρα του μήνα των λουλουδιών, των ανθέων. Εποχή του Έρωτα.

Μητρόπολη Παροναξίας: Το τροπάριο της Κασσιανής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος

Μικρές Κυκλάδες: Ομιλίες για τον καρκίνο του δέρματος και δερματολογικές εξετάσεις σπίλων

Σε Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εξετάσεις δωρεάν με επίκεντρο το καρκίνο του δέρματος - Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ

Naxos Medical: Ερχεται δωρεάν έλεγχος μαστών με υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση

Μία ακόμη πρωτοβουλία από το πολυκέντρο Υγείας Naxos Medical για τις γυναίκες της Νάξου και όχι μόνο. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε την προληπτική αυτή εξέταση

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ