Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΣτοίχημα: Η στιγμή του «Klassiker» έφτασε

Στοίχημα: Η στιγμή του «Klassiker» έφτασε

|

Το χάσμα με την Ντόρτμουντ και τα… δανεικά της Μπάγερν – Το 11 – 1 και ο υποβιβασμός της Ντόρτμουντ – Picks από 2.21, fun bet ως 5.00 από τον Νίκο Μποζιονέλο

Οι Γερμανοί το αποκαλούν «Klassiker». Είναι, όντως, των τελευταίων ετών, το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Bundesliga. Ωστόσο στα ματς της Μπάγερν με την Ντόρτμουντ, όσο αντιπαλότητα υπάρχει από πίσω κρύβει μια… σωτηρία. Η Μπορούσια, που όταν το 2000 μπήκε στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης από τις νέες μετοχές της εισέπραξε 143 εκατ. ευρώ (!), ως το 2003 ήταν στα όρια του… κραχ: κακοδιαχείριση, υπεραξία σε αγορά αμφιλεγόμενων ποδοσφαιριστών και άλλα την έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Η μετοχή της κατέρρευσε κατά 80%, έγινε περικοπή 20% στους μισθούς και το στάδιο παραχωρήθηκε σε ένα fund της τράπεζας Commerzbank, με δυσμενείς για το σύλλογο όρους (το ετήσιο «ενοίκιο» ήταν 17 εκατ. ευρώ!) ενώ από τη Morgan Stanley βρήκε δάνειο 150 εκατ. ευρώ και οι πιστωτές της συμφώνησαν σε «κούρεμα» 30% των οφειλών προς αυτούς, εντέλει, να καταφέρει να αγοράσει πίσω το στάδιό της έναντι 80.000.000 ευρώ.

Ωστόσο χρειαζόταν, εκείνα τα χρόνια, και «ρευστό». Και, εν έτει 2005, η διοίκηση της Μπάγερν της δάνεισε 2 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι μισθοί των ποδοσφαιριστών! Οι μεγάλες ομάδες… μεγαλώνουν κι άλλο όταν βοηθούν τον «εχθρό»: χωρίς αυτόν, δεν είναι τίποτε. Το είχε πράξει και η Λίβερπουλ, μετά την τραγωδία του Μονάχου, δανείζοντας παίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αντιπαλότητα για Βαυαρούς και Βεστφαλούς… γεννήθηκε, πρακτικά, στα 90s. Τότε η Μπορούσια αναδείχτηκε ως το αντίπαλον δέος, παλιότερα ως «Klassiker» της χώρας θεωρούνταν οι αγώνες της Μπάγερν με την… άλλη Μπορούσια, του Μένχενγκλαντμπαχ. Οι οπαδοί τους πάντως θεωρούν κομβικό, για το μεταξύ τους χάσμα, τον αγώνα της 26ης Νοεμβρίου 1971, όταν η Μπάγερν διέλυσε με 11-1 την Ντόρτμουντ (τέσσερα γκολ ο Γκερντ Μίλερ, δύο οι Φραντζ Ροτ και Ούλι Χένες κι από ένα οι Βίλφελμ Χόφμαν, Φραντζ Μπέκενμπαουερ και Πάουλ Μπράιτνερ), σεζόν στο τέλος της οποίας η Μπορούσια υποβιβάστηκε για πρώτη, και τελευταία, φορά. Και υπάρχει φυσικά και ένας… τελικός στο Λονδίνο, του Champions League εν έτει 2013, με τον Γιούιπ Χάινκες να οδηγεί την Μπάγερν στον θρόνο απέναντι στην BVD του Γιούργκεν Κλοπ.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

«Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά»: Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Νάξου για τη γενοκτονία στη Γάζα

Δριμεία κριτική της παράταξης στη στάση της δημοτικής αρχής – Καταγγελία για «λογική ίσων αποστάσεων» και σιγή γύρω από τη συνεργασία Ελλάδας–Ισραήλ

Πάρος: Αναδεικνύεται σε “διαμάντι” του τουρισμού πολυτελείας στην Ευρώπη

Από τις πρώτες επιλογές για ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου — Διεθνείς διακρίσεις και αύξηση ενδιαφέροντος εκτός αιχμής επιβεβαιώνουν τη στρατηγική στροφή του νησιού

«ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2»: Σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας ενεργοποιείται προληπτικά για την άμεση απόκριση και διαχείριση συνεπειών από ενδεχόμενους σεισμούς – Ο Δήμος επενδύει στη συνέργεια, την ετοιμότητα και την προστασία των πολιτών.

Συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή άμυνα: Εθνική αποτυχία ή εθνική ευκαιρία;

Αρθρο του Δρ. Κωνσταντίνου Π. Μπαλωμένου με επίκεντρο την συζήτηση γύρω από τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αμυνα

ΑΟ Θήρας: Η Αναστασία Σιρίνινα στο ρόστερ για τη νέα χρονιά, προσθέτει εμπειρία και πάθος

Η 29χρονη κεντρική με θητεία σε Παναθηναϊκό, Θέτιδα και διεθνείς διοργανώσεις, έρχεται με όραμα και δυναμική να ενισχύσει τη φετινή πορεία της Σαντορινιάς ομάδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Μαγικές Νύχτες» στη σκηνή του Καμπανέλλη, όταν το Μουσείο ζωντάνεψε μέσα από τον χορό

Δύο παραστάσεις γεμάτες χρώμα, κίνηση και συγκίνηση από τη Fani’s Dance Studio, υπό την καθοδήγηση της Φανής Μπαρδή, ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της Τέχνης.

Νάξος – Απείρανθος: Μνήμες από τη Χούντα, παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βεριώνη με ανοιχτή συζήτηση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου, μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ιστορική μνήμη, την αντίσταση και τους ανεξιχνίαστους θανάτους της δικτατορίας.

Από τη Νάξο στη Super League, Ο Νικηφόρος Κατσαράς στον ΟΦΗ

Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Νάξου κάνει το μεγάλο βήμα και μεταγράφεται στην Κ15 του ΟΦΗ, με φόντο τη συμμετοχή στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας.

Ένα Κολυμβητήριο για την Τήνο, ιστορική ανακοίνωση από τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

Σε μια θερμή εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο του νησιού, παρουσιάστηκε το νέο έργο-ορόσημο για τις Κυκλάδες: Κολυμβητήριο στην Τήνο με χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!