Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: Στα "κίτρινα" της ΑΕΚ και η Πηνελόπη Βασιλοπούλου

Πανναξιακός ΑΟ: Στα “κίτρινα” της ΑΕΚ και η Πηνελόπη Βασιλοπούλου

|

Η Πηνελόπη Βασιλοπούλου είναι η δεύτερη αθλήτρια του Πανναξιακού ΑΟ (μετά την Μαρία Καβαλιέρου) με καταγωγή από τη Μήλο – που μετακινείται από τη Νάξο στην Αθήνα και μάλιστα στην ομάδα της ΑΕΚ – Τι αναφέρει η νεαρή αθλήτρια 

“Συγχαρητήρια Πηνελόπη Βασιλοπούλου για την παλικαρίσια 5η θέση στον τελικό των 100μ με εμπόδια που στερήθηκες την χαρά του μεταλλίου μόλις για 0,2 χιλιοστά!!! Η παραπάνω θέση πιστεύω ότι αποτελεί δικαίωση της επιλογής σου να φύγεις από την Αθήνα και να έρθεις στη Μήλο για να γυμναστείς μαζί μου, αλλά και δικαίωση της σκληρής προετοιμασίας σου κάτω από δύσκολες και ανύπαρκτες εγκαταστάσεις. (Στερούμαστε ακόμα και εμπόδια !!! Και αυτά τα λίγα 7-8 που έχουμε να ναι καλά ο ……αν θέλει τον αναφέρω)” και λίγο αργότερα προσθέτει … Χαρείτε Μήλιοι , Ναξιώτες και όλοι οι Κυκλαδίτες αυτές τις μοναδικές επιτυχίες των τρομερών αθλητών και όσοι μπορείτε αγκαλιάστε και βοηθήστε αυτά τα παιδιά!!!” 

Ποιος και πότε τα λέει αυτά; Ο λόγος για τον Περικλή Καβαλιέρο, τον πατέρα και προπονητή ή προπονητή και πατέρα των κοριτσιών από τη Μήλο που αγωνίστηκαν στον Πανναξιακό και δημιούργησαν αυτό που λέμε “Μήλος, η τζαμάικα των Κυκλάδων”… Και το ανέφερε αυτό όχι μόνο για την Πηνελόπη Βασιλοπούλου αλλά και για όλα τα κορίτσια της … παρέας στα τέλη Ιουνίου με το πέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου που έγινε στην Κατερίνη. 

Πριν από περίπου πενήντα ημέρες, η νεαρή Πηνελόπη Βασιλοπούλου – ανέβαινε στο πιο ψηλό σκαλί των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων που έγιναν στην Λέσβο.. Εκεί όπου με τα χρώματα του Πανναξιακού ΑΟ πήρε δύο μετάλλια: Πρωταθλήτρια Αιγαίου με ρεκόρ Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στα 100μ με εμπόδια Γυναικών με επίδοση 16,85, και 2η στα 100μ Γυναικών με 13,13 (!!!) Το πιο εντυπωσιακό για την μικρή με το γοητευτικό χαμόγελο; τις επιτυχίες αυτές τις έκανε ως κορασίδα τρέχοντας με αντίπαλες μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες…  

Και σήμερα, η Πηνελόπη Βασιλοπούλου ακολούθησε το δρόμο της κολλητής της, της Μαρίας Καβαλιέρου, υπογράφοντας στην ΑΕΚ… Αφήνει τις Κυκλάδες και τον Πανναξιακό για την ιστορική ομάδα της ΑΕΚ. Και όπως διαβάζουμε  “Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Πηνελόπη Βασιλοπούλου. Η 17χρονη (17/03/2002) αθλήτρια ύψους 1,68 μ., υπέγραψε το συμβόλαιο της και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας στίβου του Συλλόγου.

Η Πηνελόπη Βασιλοπούλου ξεκίνησε το στίβο από τον ΓΣ Κερατσινίου, ενώ ακολούθησε η μεταγραφή της στην Κηφισιά. Τη σεζόν 2018-19 φόρεσε τη φανέλα του Πανναξιακού, κατακτώντας την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στα 100 μ. με εμπόδια. Παράλληλα, δοκίμασε τις δυνάμεις της και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών Κλειστού Στίβου, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ 7.96″ στα 60 μ.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας η Πηνελόπη Βασιλοπούλου δήλωσε στο aek.gr: “Είναι τιμή μου που θα αγωνιστώ για την ΑΕΚ, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα μπω σε ένα επαγγελματικό χώρο, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο βήμα. Η ομάδα έχει βάλει πολύ δυνατά θεμέλια ώστε να επιστρέψει στην κορυφή. Διαπιστώνω ότι η σημερινή Διοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στη δημιουργία ενός υγιούς και πολύ ανταγωνιστικού σωματείου σε ολα τα αθλήματα και ότι στα πλαίσια αυτά αναγεννιέται και το τμήμα του στίβου, με στόχο την κορυφή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που θα αγωνίζομαι με τα χρώματα του Συλλόγου, καθώς ήταν όνειρο μου. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, κ. Περικλή Καβαλιέρο, καθώς αυτός με έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο“.

Πηνελόπη, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!”

Εμείς, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πηνελόπη και της ευχόμαστε ότι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας της και να χαμογελάει όσο το δυνατόν πιο συχνά.. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Ο Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει στη Θήρα μέσα από τα μάτια των παιδιών

Το προσχολικό θεατρικό τμήμα «Εν Οδώ» παρουσιάζει μια παράσταση-ύμνο στην αγάπη και τη φαντασία, την Κυριακή 8 Ιουνίου στη Μεσαριά

Γιάννης Βρούτσης: Ταξίδι στην Κύθνο για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού τιμά την Πολιούχο της Χώρας Κύθνου και συναντά αθλητικούς και τοπικούς φορείς, συνοδευόμενος από Θάνου και Παυλακάκη

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.