Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠάρος: "Κέρδισε" το στοίχημα του τουρισμού για το 2019 και κοιτάζει το...

Πάρος: “Κέρδισε” το στοίχημα του τουρισμού για το 2019 και κοιτάζει το επόμενο

|

Η Πάρος είναι η μεγάλη κερδισμένη της φετινής χρονιάς όσον αφορά τον τουρισμό – Ποια η επόμενη στόχευση, τι λένε ο Δήμαρχος κος Κωβαίος αλλά και ο αρμόδιος Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κος Λεοντής 

Το συστηματικό «άνοιγμα» της Πάρου στις αγορές της Μέσης Ανατολής, η ένταξη στο διεθνές δίκτυο προώθησης του μαθητικού-φοιτητικού Τουρισμού , οι ενέργειες ψηφιακής αναβάθμισης, προώθησης και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του νησιού με ειδική καμπάνια διαδικτυακής επικοινωνίας, η προβολή στην ηλεκτρονική σελίδα του γαλλικού ταξιδιωτικού οδηγού Petit Fute, η πιστοποίηση των μονοπατιών και σειρά άλλων δράσεων που ενισχύουν το στόχο της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, αποτελούν μερικές από τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2020.

Στη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και της εταιρίας Συμβούλων του Δήμου, προβλέπεται επίσης η συμμετοχή σε 18 διεθνείς και κλαδικές εκθέσεις τόσο για τη συντήρηση του μεριδίου αγοράς του προορισμού όσο και για την ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος και ο τουρισμός τρίτης ηλικίας, ενώ για την προώθηση του θρησκευτικού, κυρίως, τουρισμού από τη Ρωσία εγκρίθηκε πρόγραμμα προβολής μέσω της αεροπορικής εταιρίας “Aeroflot”.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος τόνισε: «Η Πάρος πέτυχε και εφέτος ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και μάλιστα σε μια εποχή κατά την οποία, λόγω του εξωτερικού ανταγωνισμού από Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία αλλά και Κροατία, ο «πήχης» επιτυχίας για το σύνολο των ελληνικών προορισμών είχε τεθεί στα περυσινά επίπεδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις που έχουν τεθεί από τον προορισμό στις διεθνείς τουριστικές αγορές είναι σταθερές και απόλυτα στοχευμένες. Και όλα αυτά, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις παραδόσεις και τη φυσιογνωμία του νησιού που εντάσσονται στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης που επιδιώκουμε, παράλληλα με τη βελτίωση στις υποδομές που υλοποιούμε (αφαλατώσεις λιμάνια κτλ) για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ροή επισκεπτών».

Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ.Μικές Λεοντής δήλωσε: «Συνεχίζουμε με νέες δράσεις που διασφαλίζουν τόσο την κεφαλαιοποίηση της βασικής τουριστικής περιόδου με ταυτόχρονη «στροφή» σε ποιοτικότερα στοιχεία – κατά το δυνατόν – από τις ίδιες αγορές όσο και με ενίσχυση της παρουσίας του προορισμού σε νέες ανερχόμενες – εκτός Ευρώπης – αγορές με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού που προσφέρει το νησί, δεδομένου ότι συμβάλουν τόσο στον ποιοτικό στόχο όσο και στην περαιτέρω διεύρυνση της τουριστικής περιόδου που ήδη έχει επιτευχθεί, αλλά έχει περιθώρια χρονικής επέκτασης».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου: Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις παιδοκτονίες και απόπειρα δολοφονίας ενήλικης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Αμαλιάδας – Η 25χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και απόπειρα πνιγμού ενήλικης φίλης της

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης – Αισθητός στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:46 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ζάκρου – Χωρίς αναφορές για ζημιές

“Αιώνιοι” Φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες παλιούς φοιτητές, έρχεται νέα ρύθμιση

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα σε ενεργούς φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους να πάρουν το πτυχίο τους έως και σε 3 εξάμηνα – Εκκαθάριση καταλόγων με ανενεργούς φοιτητές

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος… Άνθρωπος-Ορχήστρα στο Santorini Summer Camp!

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τα παιδιά, με τον πολυτάλαντο δάσκαλο της Χορωδίας και Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας, γεμάτη μελωδία, ρυθμό και χαμόγελα!

Τραγουδώντας την Αγάπη: Μια μαγική μουσική βραδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου με την Τατιάνα Ζωγράφου

Ο Δήμος Τήνου, το 1ο Δημοτικό και ο Σύλλογος Γονέων συνδιοργάνωσαν μια αξέχαστη εκδήλωση με τραγούδι, συμμετοχή και συγκίνηση, γεμίζοντας το νησί με μουσική και χαμόγελα.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.