Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Ανετο πέρασμα από Μαρκόπουλο με Μεντάρο

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Ανετο πέρασμα από Μαρκόπουλο με Μεντάρο

|

Πρεμιέρα στην Volleyleague Γυναικών με το δεξί για τον ΑΟ Θήρας που έχοντας ως κορυφαία την Κουβανή Λέιβα Μεντάρο επικράτησε με 3 – 0 στην έδρα του Μαρκόπουλου – Τι δήλωσαν οι δύο προπονητές 

Με τοπ σκόρερ την Κουβανή Λέιβα Μεντάρο ο ΑΟ Θήρας πέρασε με 3-0 σετ από την έδρα του Μαρκόπουλου για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών.

Η ομάδα της Σαντορίνης ήταν ανώτερη καθ’όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες (2-8 άσσοι, 3-8 μπλοκ) και έφθασε δίκαια στη τελική επικράτηση. Στο τρίτο σετ ο Σέρβος τεχνικός της Θήρας Μπράνκο Γκάιτς και αφού η ομάδα του είχε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας πέρασε στο παρκέ τις αναπληρωματικές. Η Λέιβα Μεντάρο με 16 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ του αγώνα, ενώ Ανίκα Μπρίνκμαν και Εύα Μερτέκη είχαν από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Για τον ΑΟΜ η Έλενα Τσβίγιοβιτς είχε 9.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος μαζί με τον ταμία και τεχνικό σύμβουλο Εθνικών ομάδων Τάκη Καβαλλιεράκη και τον δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλας (όπως βλέπουμε στις φωτο από την ιστοσελίδα στα social media του κου Ανδρέα Πατηνιώτη) .

Τα σετ: 0-3 (16-25, 15-25, 15-25)

*Οι πόντοι του Μαρκόπουλου προήλθαν από 2 άσσους, 20 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 8 άσσους, 39 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL (Πασκουαλίνο): Δικαιούλια 2 (1/6 επ., 1 μπλοκ), Νικολογιάννη 2 (2/12 επ., 32% υπ. – 5% άριστες), Κνέζεβιτς, Τσβίγιοβιτς 9 (9/22 επ., 53% υπ. – 29% άριστες), Τσιτσιγιάννη 8 (6/23 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Καλαϊτζάκη / Κόττα (λ, 43% υπ. – 19% άριστες), Χατζηγρηγορίου, Παπαδοπούλου 1 (1 ασσος, 60% υπ. – 40% άριστες), Μαρινάκη 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Τζανάκη.

ΑΟ ΘΗΡΑΣ (Γκάιτς): Μεντάρο 16 (10/17 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Μπρίνκμαν 11 (10/21 επ., 1 άσσος, 60% υπ. – 20% άριστες), Νογκουέρας 1 (1/3 επ.), Μερτέκη 10 (6/16 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 67% υπ. – 53% άριστες), Χατζηευστρατιάδου 9 (7/12 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ) / Αρτακιανού (λ, 67% υπ. – 58% άριστες), Μπούκουρα (λ), Βενέτη, Καραφουλίδου 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Κούση 2 (1/2 επ., 1 άσσος).

Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο (ΑΟ Μαρκοπούλου): «Ο ΑΟ Θήρας είναι δυνατή ομάδα και στοχεύει στα πλέι οφ. Γνωρίζω την ποιότητά της γιατί έχει αθλήτριες με εμπειρίες από το ιταλικό πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε νέα ομάδα και υπάρχει έλλειψη εμπειρίας. Δεν ρισκάραμε τόσο εκεί που έπρεπε για να κυνηγήσουμε περισσότερα. Παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους ειδικά στην αρχή θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Δείξαμε κάποια καλά στοιχεία και πρέπει μέρα με την μέρα να μεγαλώσουμε ως ομάδα».

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Κάναμε καλό πρώτο βήμα με την εμφάνισή μας. Παίξαμε σε καλό επίπεδο, αλλά τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό το ματς και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο με τη Θέτιδα. Παίζουμε στην έδρα μας, αλλά η Θέτιδα είναι έμπειρη ομάδα και θέλει προσοχή».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα volleyball.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.