Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια - Προδρόμου: "Δεν ήρθα στη Νάξο για να χάσω...

ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Προδρόμου: “Δεν ήρθα στη Νάξο για να χάσω το χρόνο μου”

|

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια για τη 2η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του Νότου στη Γ’ Εθνική αγωνίζεται αύριο (Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 13:00) εκτός έδρας κόντρα στον Μίλωνα – Πρόσωπο της πρεμιέρας ο Γιάννης Προδρόμου, όπου πριν το τζάμπολ μιλάει για την απόφασή του να έρθει στη Νάξο, τι ζητάει και για το παιχνίδι με τον Μίλωνα..  

Η πρεμιέρα και το παιχνίδι με τον Αίαντα Αυλίδας αποτελεί παρελθόν… Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα (87-62) και τώρα ετοιμάζεται για την επικίνδυνη αποστολή που ακούει στο όνομα ” Μίλωνας” και … “Κροίσος Πέρσης”, η έδρα μίας εκ των πλέον ιστορικών ομάδων στο μπάσκετ… Το παιχνίδι μάλιστα θα μεταδοθεί ζωντανά (Κυριακή 20/10, 13:30) σε Live Streaming από το Milon TV με τον τεχνικό του ΑΠΑΣ τα Φανάρια, Θοδωρή Αλμπάνη να μετράει απουσίες αλλά και προσθήκες…

Στα συν η επιστροφή του Νίκου Μυλωνά, που είναι έτοιμος για το φετινό ντεμπούτο στη κατηγορία και για να γεμίσει με τον όγκο και την δύναμή του τη ρακέτα, αποτελώντας παράλληλα ενα ακόμη όπλο για την ομάδα του ΑΠΑΣ στην επίθεση. Πανέτοιμος και ο Παναγιώτης Πολίτης, ενώ νοκ άουτ παραμένει ο μικρός, ο Αλέξανδρος Δίπλαρος που δίνει αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής (27/10, 3:00 μ.μ.) με τον ΑΟΚ Χανίων στο ΔΑΚ Νάξου. Αααα κι εκτός αποστολής έμεινε ο Παναγιώτης Αθανασιάδης, το δεξί χέρι του Αλμπάνη καθότι το πρωί της Κυριακής, ο ΑΠΑΣ θα δώσει παιχνίδι με τη ΑΕ Σαντορίνης για το γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων. Παιχνίδι που θα κάνει ντεμπουτο μετα από αρκετά χρόνια η Κατερίνα Μυλωνά (αλλά και η Στέλλα Κατσούλη), πρωταθλήτρια με τον Πανναξιακό ΑΟΝ και η οποία επιστρέφει στην ενεργό δράση… 

Περνάμε όμως τέλος, στον Γιάννη Προδρόμου. Την μεγάλη μεταγραφή του ΑΠΑΣ την φετινή χρονιά που έδωσε συνέντευξη στην σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ μετά το πέρας της πρεμιέρας… Και όπως δήλωσε γελώντας ” «Πολλοί μου είπαν: Τι πας να κάνεις εκεί, θα χάσεις τον χρόνο σου». Ας δούμε όμως τι αναφέρει…  Ο 32χρονος φόργουορντ πριν από περίπου 2 μήνες έβαλε στις αποσκευές του την πλούσια εμπειρία του και την αγάπη του για το μπάσκετ και επέλεξε να βιώσει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.  

«Όλα ξεκίνησαν από την προσέγγιση των ανθρώπων του ΑΠΑΣ, οι οποίοι επέμεναν πάρα πολύ να έρθω στην ομάδα. Ήταν μια δελεαστική πρόταση για μένα, δείξανε ότι το ήθελαν πολύ και πραγματικά ότι ζήτησα μου το έδωσαν. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Πρόκειται για μια νέα ομάδα νεοσύστατη στις εθνικές κατηγορίες. Έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους με όρεξη και μεράκι. Είναι νέοι άνθρωποι με δίψα για το μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το είδα σαν μια εμπειρία ζωής. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Πολλοί μου είπαν: Τι πας να κάνεις εκεί, θα χάσεις τον χρόνο σου… Εγώ στο διάστημα που βρίσκομαι στη Νάξο διαπιστώνω κάτι εντελώς το αντίθετο και δικαιώνομαι για την επιλογή μου». 

Για το πως βλέπει ο κόσμος την προσπάθεια της ομάδας στη Γ΄ Εθνική… «Το νησί έχει μικρή μπασκετική ιστορία. Πρώτη αγωνιστική όμως και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Μια φανταστική ατμόσφαιρα και μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι στο γήπεδο βρέθηκαν οικογένειες με μικρά παιδιά, κάτι που αποδεικνύει ότι είμαστε μια χώρα μπασκετόφιλη, που ξέρει από μπάσκετ, που αγκαλιάζει το άθλημα. Έχοντας αυτή την αγάπη του κόσμου, κατακτήσαμε τη νίκη με την Αυλίδα».  

Για τους στόχους και τις προοπτικές της ομάδας… «Να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα και θα έχουμε πολλά παιχνίδια αρκετά μακριά από την έδρα μας, με μεγάλες μετακινήσεις και αυτό ίσως είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία. Θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα προσπαθούμε για τη νίκη και στο τέλος της χρονιάς πιστεύω ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα συνολικά. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και σε συνδυασμό με τη προσπάθεια που γίνεται θεωρώ ότι θα πετύχουμε σημαντικά πράγματα». 

Σε ότι αφορά τις δυσκολίες του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής… «Υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Ομάδες που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στις εθνικές κατηγορίες, όπως ο Μίλωνας που αντιμετωπίζουμε την Κυριακή, όπως ο Ζωγράφου, η ΦΕΑ, τα Χανιά. Εμείς απέναντι σε αυτή την εμπειρία έχουμε να αντιπαρατάξουμε τη δίψα αυτής της ομάδας για μπάσκετ και διάκριση». 

Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Νάξου… «Είναι το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και που ξεκινάει από τη διοίκηση και το όραμα που έχουν. Τα παιδιά εδώ της Νάξου αλλά και όλοι όσοι έχουν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας, είναι όλοι καταπληκτικοί και εξαίρετοι χαρακτήρες. Το πολύ καλό κλίμα προσθέτει πόντους στην ομάδα. Όλοι θέλουν να αναδειχθούν μέσα από την ομάδα και να αναδείξουν και την ομάδα. Προσωπικά δεν έχω σταματήσει να αγαπώ το μπάσκετ, να προπονούμαι και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό». 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανελλήνιες 2024: Αποζημίωση για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις εκτός έδρας (!!!)

Πανελλήνιες 2024: Για μία ακόμη χρονιά, αποζημίωση για όσους μαθητές δώσουν εξετάσεις μακριά από τα σπίτια τους

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μάχη για το ντονέρ μετά τη πρόκληση των Τούρκων

Οργή από τους Ευρωπαίους εστιάτορες για τις προτάσεις των Τούρκων να υποχρεωθούν όλες οι φέτες ντονέρ να κόβονται «οριζόντια... με πάχος 3 έως 5 χιλιοστά»

Κυριακή Πάσχα: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των “Blue Star Delos” και “Blue Star Paros”

Δεμένα τα πλοία της Blue Star Ferries το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Σύρος – Αγιο Φως: Με ιδιωτικό σκάφος (χορηγία της ONEX) έφτασε στην Ερμούπολη

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Σύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και φορείς του νησιού.

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Νάξος: Γεύμα “Στο λαδόχαρτο” για τους άσους του Ολυμπιακού Εσε και Καρβάλιο

Η πρώτη ...επαφή με την κουζίνα και γαστρονομία της Νάξου για τους Εσε και Καρβάλιο το "Στο Λαδόχαρτο"

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Νάξος: Πρωτομαγιά στη Δημοτική Επιτροπή η …μάχη για την αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεδρίαση την Πρωτομαγιά της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Βασικό θέμα; Η αύξηση στα δημοτικά τέλη

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες